Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: Idiopatska nepolodnost- iskustva

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno Idiopatska nepolodnost- iskustva

evo i mene, jos uvijek bez pozitivnih rezultata
    prije dva-tri mjeseca radila sam HSG
    nalazi i vise nego dobri, hvala Bogu
    zadnja dva mjeseca pijem klomifen i sutra idem da vidim sta nam je ciniti (inesminacija ili ???)
    nakon prvog mjeseca sa klomifenom, menstruacija mi je malo kasnila a onda i nakon sto sam je napokon dobila, trajala svega 2. dana
    doktor kaze vjerovato se sluznica maternice istanjila.

sve u svemu, nasa dijagnoza je sekundarni sterilitet

idiopatska neplodnost

i onda pomislim, mozda ne trebamo vise ni pokusavati jer je to Boziije odredjenje, pa ako se desi, desi se...ali....niti se desava, niti mi odustajemo.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mi smo imali takvu, dosta nas je, na kraju nam je uspjelo IVF-om (idiopatska ne znači da nema razloga, nego da moderna mecidina (još) ne kuži što je, ali bez obzira što ne kuži, može ti pomoći tehnologija današnje medicine jer se dosta toga zaobiđe i preskoči)). Evo jedan od prijašnjih topica na temu idiopatije (nešto su stariji, ali isto će ti bit relevantni). Sretno!

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...9a8e0721f6436a

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno Re: Idiopatska nepolodnost- iskustva

Citiraj Umma prvotno napisa
    evo i mene, jos uvijek bez pozitivnih rezultata
    prije dva-tri mjeseca radila sam HSG
    nalazi i vise nego dobri, hvala Bogu
    zadnja dva mjeseca pijem klomifen i sutra idem da vidim sta nam je ciniti (inesminacija ili ???)
    nakon prvog mjeseca sa klomifenom, menstruacija mi je malo kasnila a onda i nakon sto sam je napokon dobila, trajala svega 2. dana
    doktor kaze vjerovato se sluznica maternice istanjila.

sve u svemu, nasa dijagnoza je sekundarni sterilitet

idiopatska neplodnost

i onda pomislim, mozda ne trebamo vise ni pokusavati jer je to Boziije odredjenje, pa ako se desi, desi se...ali....niti se desava, niti mi odustajemo.
    Draga, svi se mi u određenom trenutku umorimo, od silnog šetanja, liječnika, mišljenja, postupaka, lijekova i naravno čekanja... da priroda, doktori, Bog ili tko već.. "učini" nešto...a onda ona želja u srcu i leptirići u stomaku kada pomislimo da možda, ipak, sigurno jedan mali čeka na nas, nanovo probude želju, strpljenje i onaj borbeni duh koji je glavna odlika svih ovih divnih žena ovdje...
    Stoga, samo hrabro naprijed.. možda prije toga pauzica, ali nikako odustajanje...
    velika ti pusa

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Hvala na podrsci....

Javim kako je proslo sutra.

Pusa

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

doktori smatraju kako je idiopatska nepolodnost u slucaju sekundarnog steriliteta, ili cinjenice da je prva trudnoca prosla bez probelma i planiranja, poseban slucaj.

bila sam jutros na folikulometriji- dobila dvije injekcije, nastavljam sa klomifenom, sutra opet dvije injekcije, u petak pregled i zakazivanje inseminacije.

ne znam....nisam previse optimisticna, ali ipak vjerujem da cemo uspjeti, jednog dana.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

... nakon dva savršena spermograma u razmaku od tri mjeseca proglasili nas Idiopatima.

Rezultat - moja Laura se prirodno uhvatila za mamicu i čvrsto držala svih devet mjeseci!!!

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pepita,malo cu biti OT,ali moram reci kako svaki put kad vidim tvoj post i Laurinu slicicu, pomislim kako je preslatka i kako bih bila presretna da imam jednu ovakvu bebicu!

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

tuzna sve ćemo mi jednog dana imati takve bebice
    Laura

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Tu sam, idiopatska sekundarna.

Svi nalazi su o.k.

Idem lsjedeći ciklus na AIH (ABD).

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Umma, nemoj odustat niti se bedirat. to je najveći problem zbog kojeg ni ne dolazi do tako željene trudnoće.

mi smo dvi i pol godine "nosili" istu dijagnozu kao i ti. sve je bilo ok, svi nalazi odlični (i kod mene i kod mm-a), ali od trudnoće ni T. mjesecima sam mjerila temperaturu, pratila ciklus, plodne dane.....nula bodova.
    i onog trenutka kad sam ja sama sebi rekla (nemam blage veze šta je mm mislio u svojoj glavi): ok, od prirodnog začeća očito nema ništa, krećemo ponovno na sve preglede, obići ćemo doktore koje još nismo, a na kraju nam ostaje i potpomognuta......
    taj mjesec se ja naručim na hsg..........nisam ga napravila. u međuvremenu (u tom istom mjesecu) ostanem napokon trudna. :D i to od jednog jedinog odnosa s mm-om.

ista, identična, stvar nam se ponovila i s drugom trudnoćom. ovaj put smo čekali dvije godine. i sad sam evo 23 tjedna trudna.

u svom tom ludilu i čekanju, a konačno i tako željenoj trudnoći sam otkrila jednu stvar: moji plodni dani nisu onda kad bi trebali biti ili kad se u pravilu očekuju da budu. moji su odmah nakon menstruacije. odnosno neki 5. dan od njenog početka.
    i do ove je trudnoće, identično kao i kod prve, došlo od jednog jedinog odnosa s mm-om u tom mjesecu. i to u danu za koji bi stavila ruku u vatru da nije dan za oplodnju (to jutro mi je završila menstruacija).

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

mene danas citav dan jako bole ledja, jajnici...sva sam slomljena.

je li to normalna reakcija na injekciju koju sam danas dobila (i to dupla), plus kolomifene koje pijem???????????????

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Koju si injekciju dobila? Ovitrelle tj. choragon - tzv. štopericu? Nisam tako reagirala, ali uvijek se nađe netko tko je... Kaži dr-u ako je nešto stvarno izraženo...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pardon, nisma bila jasna - ovo za jajnike je normalno, ove leđne bolove leđa ja nisam imala.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ja sam se danas jos preforsirala, dugo bila "na nogama"
    pitacu sutra dokotora, posto imam zakazano jos jedno duplo "bockanje"
    ina, razumjela sam da se radi o stoperici, pa nisam ni pitala

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

izgleda da su bolovi bili rezultati i prehlade- jucer sam spreman za pregled (ginekoloski) cekala 10-15 min. sto je meni ovakoj kakva jesam bilo dovoljno da sam citavu noc provela u wc.

nisam jos primila injekciju, tek popodne...a sutra je dan velikog iscekivanja.

ne znam, zbunjena sam jer nisam sigurna da ce ista biti od ovoga.

gaggy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Umma glavu gore i ne posustaj niti jednog trenutka....znam da čovjek nakon nekog vremena klone i duhom i tjelom ali samo trebaš pomisliti na onaj mali smotuljak i vrati se želja odmah.
    Ja sam nakon 3 i pol god.braka i od prvog dana nezaštičenih odnosa i još u medjuvremenu me pogodi strašna prometna sa teškim ozljedama , obavila sve pretrage i MM i sve ok (osim jedne bakterijice koju sam ja pokupila u toplicama ali smo je riješili jednom turom antib.) ove zime mi moj gin.rekao da ako do prolječa ne ostanem trudna idem na IVF i ja i MM odlučili da na to nečemo ići nego da ćemo dati sve od sebe i evo me išla u 1 mj. na folikulometriju bez bockanja samo pračenje O i bio nam je taj ciklus bingo sada sam 8+5 tj i sada muku mučim sa T-gobama. SRETNO!!!!

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Umma pozdrav, evo i mene s dijagnozom idiopatije. Do T nije dolazilo prirodnim putem, obavili sve pretrage, sve je bilo ok. Dr. mi je govorila da sam opterečena i šta ja znam, hodala na folikulometrije...i ništa. Onda sam odlućila stvar uzet u svoje ruke, javila se na MPO kliniku, obavili još par pretraga i krenuli s AIH-om koji je sva tri puta bio neuspješan, nakon toga smo krenuli s IVF-om, jako loše reagirala na stimulaciju i dobili svega 1 embrij, stvarno nisam vjerovala da će se taj 1 primit, ali bio je uporan i evo ga već 23tj. u mojoj buši.
    Sretno!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

samo sto kod nas traje gotovo 6. god- i sto smo bez problema imali prvu trudnocu (bez problema sa zatrudnjivanjem, trudnocom i svim sto je rezultiralo iz toga- HAVALA BOGU)

hvala svima na podrsci, jako mi znaci citati o vasim iskustvima, posebno onim koja su rezultirala trudnocom

nata avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    123

Početno

Evo još jedne "takve" među vama.

Svaka obavljena pretraga pokazuje više nego dobri nalaz, a opet se borimo s neplodnošću (2,5god.). Znati da je sve u redu, a ne doći do željenog cilja toliko je deprimirajuće i frustrirajuće (kome govorim - znate i same, nažalost). I na tren počinjem sumnjati u sebe, pitam se dali doktori daju sve od sebe, krivim Boga...i tu stanem jer znam da sam nepravedna i da s takvim razmišljanjem mogu samo sebi naškoditi. Kad malo bolje razmislim toliko toga ima na čemu mogu i moram biti zahvalna. Sama sebi sam rekla: nabaci osmjeh na lice i nosi taj svoj teret dostojanstveno! Više manje mi uspijeva. A na one kometare "možda si jednostavno ne pašete" ne obaziram se jer ZNAM i OSJEĆAM da se MM i ja trenutno odlično pašemo!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

evo vratila sam se nakon jos jedne folikulometrije. primila sam injekciju, ali ovaj put nije za folikul....
    i opet doktor predlaze sutra nakon stoperice, da "imamo odnos"
    i naravno da sam se usprotivila...ne mogu vise zbog toga sto sve izgleda i vise nego ok, gubiti jos jedan mjesec nade.
    sutra imamo pregled i dogovor, a pon. je inesminacija aBd.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Umma prvotno napisa
    samo sto kod nas traje gotovo 6. god- i sto smo bez problema imali prvu trudnocu (bez problema sa zatrudnjivanjem, trudnocom i svim sto je rezultiralo iz toga- HAVALA BOGU)

hvala svima na podrsci, jako mi znaci citati o vasim iskustvima, posebno onim koja su rezultirala trudnocom
    ja sam imala jednu biokemijsku T i to kad smo se pazili i stvarno nam nije jasno kako je do nje došlo, a kad smo htjeli, neće pa neće

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

evo i mene da vam se pridruzim. nova sam ovdje i odmah sam se prepoznala u ovoj temi...i kod nas je konstatirana idiopatska neplodnost. vec godinu i po kako pokusavamo ostati trudni, ali bez uspjeha...odlucili smo uzeti stvar u svoje ruke, ako se to tako moze reci. otisli smo kod doktora i on je savjetovao inseminaciju. imali smo vec jedan postupak, ali bez uspjeha ovaj put je doktor na folikumetriji ustanovio da su jajasca "otisla" pa smo zakljucili da je moguce da je ovulacija bila ranije nego sto bi trebalo. sta ce biti dalje vidjecemo vec sljedeci mjesec. drago mi je da sam s vama i da nisam sama jer sam inace sama u svemu ovome i tesko mi je razgovarati o tome i odgovarati na raznorazna pitanja i potpitanja...

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

melina, kod kojeg doktora ides???

Jutros sam bila na pregledu, plus jos jedna injekcija, a za sat vremena idem u Hitnu da mi daju Pregnyl.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Draga Umma, ne zivim u Sarajevu. To je moj rodni grad i stavila sam to u profil. Tako da ti ime moga doktora nista ne znaci. A ne bih ni ja znala kako se koji zove jer ovdje gdje trenutno zivim nemas samo jednog doktora. Njih ima vise i sad svaki put je drugi, hehehe... Zato imam i osjecaj da sam sad "izgubila" taj vazni dan kada je ovulacija upravo iz tog razloga sto stalno mjenjam doktore i sto ne mogu onda da mi to tacno utvrde. A rekose mi i da se to desava tako da sad ni sama ne znam vise nista...Vec sljedeci ciklus cemo opet pokusati pa sta bude...Ne daj se Umma i sretno!

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Hi cure, i ja imam problem Idiopatske neplodnosti. Čini mi se bezizlazno. Od 2005 radimo na bebi i ništa. Napravljen HSG, LPSC, sve u redu i spermiogram. 3xAIH, 1x ciljani, 1 IVF, 1 FET.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj bublica3 prvotno napisa
    Hi cure, i ja imam problem Idiopatske neplodnosti. Čini mi se bezizlazno. Od 2005 radimo na bebi i ništa. Napravljen HSG, LPSC, sve u redu i spermiogram. 3xAIH, 1x ciljani, 1 IVF, 1 FET.
    Isto mi se činilo, ista dg. i uspilo. Želim ti sreću !

višnja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Imamo dvije slične teme... :/
    Uglavnom, ja bih vam se mogla isto pridružiti. svi nalazi ok i kod mene i kod muža. S time da nisam radila HSG jer sad to nema smisla. Naravno, zbog godina. Trebala bih za koji dan krenuti s postupkom pa ćemo vidjeti.
    Svima~~~~~~~~da se što prije preselite na forum trudnica

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Citiraj bublica3 prvotno napisa
    Isto mi se činilo, ista dg. i uspilo. Želim ti sreću !
    Hvala Ina33 od srca.

Teško je, ali idemo dalje.

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ciao, evo nastojim se ufurat u film da ću ipak postat mama jednog dana. Uvjeravam se i to si govorim onako na glas. Ne znam jeli ludim?!
    Odlučila sam se za CIto polikliniku u 8 ili 9 mjesecu.
    Jeli koja od vas vadila PROLAKTIN?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

I mi smo imali problem idopatske neplodnosti. Sad nemam vremena za nabrojit sve postupke ali bilo ih je puno.... Četiri ipo godine ništa. Krenili smo i u usvajanje. Čekali. U jednome trenutku mi se dogodio klik u glavi i rekla sam sebi da ću u roku od godinu dana imat dite u kući, ili ću ga rodit ili usvojit, samo znam da ću ga imat. U idućem IVF-u sam ostla trudna. A, L i K maju 19,5 mjeseci i mirno spavaju u svojim krevetićima dok je mama na internetu.

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj adriana prvotno napisa
    I mi smo imali problem idopatske neplodnosti. Sad nemam vremena za nabrojit sve postupke ali bilo ih je puno.... Četiri ipo godine ništa. Krenili smo i u usvajanje. Čekali. U jednome trenutku mi se dogodio klik u glavi i rekla sam sebi da ću u roku od godinu dana imat dite u kući, ili ću ga rodit ili usvojit, samo znam da ću ga imat. U idućem IVF-u sam ostla trudna. A, L i K maju 19,5 mjeseci i mirno spavaju u svojim krevetićima dok je mama na internetu.
    Adriana, svaka čast!!! I ja ću probat :D

Takve priče poput tvoje daju snagu i volju da se krene naprijed. Hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •