Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Pomicanje termina

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno Pomicanje termina

Bok.Danas sam bila na pregledu,sve je super,al mi je gin.rekla da mi je bebač cijelu trudnoću za 1 tj.veći pa ako će tako biti i slijedeći put da će mi pomaknuti termin unazad za 1 tj. Jeste li imale sličnih iskustava,ako jeste,kad ste rodile po terminu zad. men.ili po uzv-u?

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Baš sam smotana,zaboravila sam napisati da je bebač po uzv mjerama cijelu trudnoću za 1 tj veći.[/b]

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

pa cuj... meni po uzv beba "kasni" 11 dana, a tako i po mojoj racunici kada je bilo zacece pa cu odmah traziti da mi tako korigiraju termin, tj da ga ni ne racunaju po zadnjoj menstruaciji...

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I moj bebac je cijelo vrijeme za tjedan dana veci, pa mi u skladu s time dr. svaki put malo korigira termin. Tj. prema UZV mjerama ispada da mi je ODP tjedan dana ranije od onoga izracunatog prema datumu ZM. A tocno znam kad je bila ovulacija (po tome bi termin bio onaj prema ZM).

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

bokic, meni je termin po zm bio 26.1., a na prvom uzv u 1.2. i na ostalima tak negdje oko 1.2., rodila sam 3.2.2008.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i meni cijelu trudnoću korigiraju termin.
    prvo mi je izračunato 12.7 (po zm), pa je po uzv-u korigirano na 6.7., pa je onda nedavno opet na uzv ustanovljeno kako je bebač veći ne za 1 tj. nego za jedan i pol tjedan, ali mi još nisu tu promjenu upisali u trudničku knjižicu. prvu korekciju su mi upisali.
    kako je krenilo doći ću na polovinu 6. mjeseca.
    po zm (a i mom tickeru) sad sam trudna 22+2, a ustvari sam 23+5.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Možda je najpreciznija računica ako znate kad ste začeli.
    Tom datumu se doda ravno 9 meseci i to bi trebao biti datum poroda.

Ako je nekome ovulacija kasnije (kao meni 17-18 dan ciklusa), onda ispada da je trudnoća prenesena, a zapravo i ne bude.

Meni je po ZM termin 14.3. a ja sam začela 21. juna. Po tome bi mi termin zapravo bio 21.3. a to je već nedelju dana kasnije od lekarski/školski utvrđenog termina.
    Moj dr mi je čak po UZV rekao da je termin 8.3. i to je već cele 2 nedelje razlike.
    I sad, pitanje je da li bi lekari dopustili čekanje do 21.3. kad je po njihovom utvrđen termin 14.3.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

moj djecak je cijelu trudnocu kasnio tjedan-dva ali ginekolog mi nije bio korigirao datum termina (iako bi bilo bolje da je).

sad, neznam je li se rodio po ultrazvuku ili predvidjenom terminu jer je rodjen ranije...

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

meni su od prvog uzv-a krigirali termin za 10 dana, kasnije su ga opet korigirali pa je bio 2tj nakon termina po zm. znala sam datum začeća. a taj je bio taman za pol puta između ova druga 2 datuma

rodila sam 10 dana nakon zadnjeg mogućeg termina, tj 25 dana nakon termina po zm 8)

termini se korigiraju prema mjerama bebe, navodno je prvi (najraniji) uzv najprecizniji...

ALI bebe se rađaju kad hoće...2 tjedna prije, 2 tjedna poslije termina, kad su spremne

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa
    rodila sam 10 dana nakon zadnjeg mogućeg termina, tj 25 dana nakon termina po zm 8)
    Kako si to izvela?
    Mislim, kako su te "pustili"?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam imala korigirani termin, ali meni su ciklusi od uvijek bili 10 dana duži, to sam odmah napomenula doktoru, pa je o tome vodio računa. UZV mjere su se slagale s mojom korekcijom. Mada dr. je uvijek u nalazu pisao trajanje trudnoće prema menstruaciji - 10 dana. Npr. 29+5-10 na što su u Vinogradskoj uvijek poludjeli, jer je stvarno glupo izgledalo.

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Kod mene je problem što nikad nisam znala kad ovuliram,tako da ne znam kad je moj bebač začet.Inače sam mjerila bazalnu, provjeravala cervix i sluz i bilježila svaki spolni odnos.Inače imam produženi ciklus (33 - 35 dana),al se ništa od navedenog nikad nije poklapalo. Znači ovulacija mi je trebala biti 16 - 19 dan,a menga mi traje 5-6 dana, odnos smo imali 8. i 11 dana u ciklusu, poslije više ni jednom jer mi je već bio pun kufer hopsanja pošto smo pokušavali bezuspješno punih 1,5 god. i poslije mi se više nije dalo tako da ja mislim da sam zatrudnila po duhu svetom. Al dobro, nek mi samo promijene termin, meni paše :D jer ću bar tjedan dana prije dobiti bebicu koju tako dugo očekujemo. Inače na uzv hodam od 6 tj.trudnoće svakih 4 tj. i beba je uvijek za 1 tj. veća +- 1 do 3 dana.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •