Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Autosjedalica - pomoć

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno Autosjedalica - pomoć

Ako slučajno postoji ovo o čemu pišem , ispričavam se . Naime , mi smo naručili autosjedalicu ali sada nisam sigurna da li smo dobro odlučili pa vas molim da mi brzo odgovorite da mogu opozvati naruđbu ako autosjedalica nije adekvatna .
    Naručili smo BREVI as i ne montira se obrnuto od smjera vožnje . Rekli su nam da ta as ide od 4 mj do 4 god . Tražili smo bez uloška jer ju ne namjeravam vaditi iz ove as koju sada ima dok ju ne bude prerasla . Sada ima blizu 8 mj i oko 8 kg i kažem , ne bi je još stavljala ali želimo je kupiti na vrijeme . Nisam pronašla da pišete o brevi as i nekako mi se uvukla sumnja da možda nismo dobru izabrali . Koja as bi bila najbolji izbor za bebu koja preraste prvu as ? Molim za pomoć ! Hvala !!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kombinirana. Preporučujem Concord ultimax (mi ju imamo i prezadovoljni smo) i Jane racing. Za Brevi nažalost nemam info.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kada prerastete AS grupe 0+ do 13 kg koju vjerovatno sada imate bilo bi najbolje kupiti neku AS grupe I koja se vozi u smijeru vožnje i koristi sa kada dijete preraste 0+ težinom i kada se počne samo dizati na noge. Bilo bi poželjno da je ta AS dobro prošla na testovima.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ukucaj u pretražnik. o brevi sjedalicama se dosta pisalo.
    npr. http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ighlight=brevi

i kao što triplemama kaže, nema potrebe da kupujete kombiniranu sjedalicu (što mislim da ova brevica koju ste naručili je) nego kada dođete do 13 kg ili dijete preraste sjedalicu pređite u grupu I.
    Na vrhu ovogo podforuma je stickani topic u kojem se nalazi link na katalog sjedalica koji su napravili kolege iz BiH pa tamo pogledaj kakav ti je izbor i kako su sjedalice prošle na testovima.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Hvala svima na brzom odgovoru !
    Već sam bila poslala muža da im reće da ćemo još razmisliti i da nam to nije konačna odluka a on je opet u šoku ( od mene ) što ja opet nađem da bi nešto drugačije .
    Hvala daddycool na linku i tek sada vidim da ste pisali a tražila sam no , brzopletost , joj , joj
    Sada budem proučila malo više o tim as !
    Zanima me da li se as koje gledaju prema naprijed mogu staviti i da gledaju prema natrag ? Naime , nama je gospođa u dućanu zadnji puta rekla da brevi ne ide da ga stavimo da gleda prema natrag , a danas je mom mužu ( jedna druga ) rekla da može te da se učvrsti pojasom ali da je bolje da dijete gleda prema naprijed da vidimo što radi . :?

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

u oba smjera mogu se montirati kombinirane AS grupe 0(ili 0+)/I (tj. od rođenja do 18 kila):
    - dok dijete ima manje od 9 (ili 13, ovisno je li 0 ili 0+) kila i ne može samo ustajati - montiraju se suprotno od smjera vožnje
    - kad dijete ima više od 9 (ili 13) kila i sposobno je samostalno ustajati na noge - montiraju se u smjer vožnje

način montiranja nija fakultativan, svaka od tih AS ima u uputama točno navedeno kad se montira u kojem smjeru

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kombinirana Brevi, od 0-18 kg
    može u oba smjera vožnje
    Imali smo je miMorali je promijeniti kad je mali imal 14 kg! Prerasli je po visini!
    Nije baš najbolja.....

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Puno vam hvala na informacijama ! :D
    Bude mi pomoglo pri odabiru jer ipak to nije mala cifra . Bilo bi mi žao da se zeznemo . Hvala !

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Osim tog većina kombiniranih AS se montira kontra smijera vožnje samo do 10 kg a AS koja je samo grupe 0+ montira se suprotno od smijera vožnje do 13 kg što je prednost AS grupe 0+ spram kombinirane 0/I

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj triplemama prvotno napisa
    Kada prerastete AS grupe 0+ do 13 kg koju vjerovatno sada imate bilo bi najbolje kupiti neku AS grupe I koja se vozi u smijeru vožnje i koristi sa kada dijete preraste 0+ težinom i kada se počne samo dizati na noge. Bilo bi poželjno da je ta AS dobro prošla na testovima.
    Ovo me zanima. štio znači samo se dizati na noge, u stav dok se drži uz nešto ili stajanje bez držanja? Moja malena ima 9 mj. i već se duže vremena sama diže uz kauč i hoda uz kauč, blizu 9 kg je i vozim ju u kombiniranoj AS Concord ultimax u smjeru suprotnom od smjera vožnje. I što to znači da ju već mogu staviti u sjedeći položaj u AS ili ne još. Ja bi nju čim duže vozila suprotno pod smjera vožnje. E sad to ovisi o kilaži ili o hodanju/stajanju??

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Osim tog većina kombiniranih AS se montira kontra smijera vožnje samo do 10 kg a AS koja je samo grupe 0+ montira se suprotno od smijera vožnje do 13 kg što je prednost AS grupe 0+ spram kombinirane 0/I
    Ovisi o prednosti 0+ .. mi imamo Hauckl zero plus 0-13 kg i ima već sigurno 2 mj. kako ju je malena prerasla (po visini, ne kilaži) pa smo morali kupiti kombiniranu. Bilo bi bolje da smo odmah u startu kupili kombiniranu.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ta Brevica kaj ste naručili se može montirati i unatrag. No, nije baš najbolji izbor jer ćete najkasnije do druge godine kupovati drugu, jer ju djeca brzo prerastaju po visini (pojasevi na najvišoj razini dođu ispod djetetovih ramena). To se nama dogodilo pa smo kupili Romer sjedalicu 9-18, koju T. koristi i sad s 4 godine. A mogli smo odmah tako pa ne bi imali komplikacije. Trgovci u Karlovcu guraju Brevi nenormalno, tako smo ovu i dobili jer je kuma kupovala pa su joj ishvalili. A vidi se da nemaju pojma, "da dijete gleda prema naprijed da vidite što radi"
    Ako možete kak odustati od nje, to je moj savjet. Inače, ta se sjedalica i užasno teško pravilno učvršćuje u auto.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Tina406 prvotno napisa
    Ovo me zanima. štio znači samo se dizati na noge, u stav dok se drži uz nešto ili stajanje bez držanja? Moja malena ima 9 mj. i već se duže vremena sama diže uz kauč i hoda uz kauč, blizu 9 kg je i vozim ju u kombiniranoj AS Concord ultimax u smjeru suprotnom od smjera vožnje.
    dizanje na nogice znači dizanje uz namještaj.

Citiraj Tina406 prvotno napisa
    I što to znači da ju već mogu staviti u sjedeći položaj u AS ili ne još. Ja bi nju čim duže vozila suprotno pod smjera vožnje. E sad to ovisi o kilaži ili o hodanju/stajanju??
    pod sjedeći položaj misliš okrenuti AS prema naprijed ili? vozi ju u smjeru suprotnom od smjera vožnje dokle god to sjedalica predviđa. pogledaj uputstva. okretanje sjedalice ovisi najčešće o kilkaži djeteta.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

[quote="Tina406"]
    Bilo bi bolje da smo odmah u startu kupili kombiniranu.
    ne bi. zato što kombinirane najčešće nisu baš prikladne za novorođenčad. iako se one deklariraju za od 0 do 18 kg često im je kut naslona potpuno neprikladan za tek rođenu bebu.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj leo se vozio u concord ultimax gledajuci unatrag i sa 18 mjeseci (perolaka kategorija, nije imao 13kg )

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Odustali mi od Brevi as. Nije nam bilo baš ugodno reći tetama ali bolje i to nego lupati glavom o zid kasnije i prekrižile su naruđbu .
    Sada razmišljamo o Maxi Cosi Priori XP i Maxi Cosi PrioriFix . Teta u trgovini je rekla da nema razlike osim u navlaki i 300kn skupljoj XP . Našla sam da XP kod testiranja 2003. nije baš najsigurnija ( kasnije nisam vidjela da su je testirali ) dok je PrioriFix 2007. pokazala da je ok što se tiče sigurnosti . Da li to znači da je PrioriFix sigurnija ?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Dumbo prvotno napisa
    Sada razmišljamo o Maxi Cosi Priori XP i Maxi Cosi PrioriFix . Teta u trgovini je rekla da nema razlike osim u navlaki i 300kn skupljoj XP . Našla sam da XP kod testiranja 2003. nije baš najsigurnija ( kasnije nisam vidjela da su je testirali ) dok je PrioriFix 2007. pokazala da je ok što se tiče sigurnosti . Da li to znači da je PrioriFix sigurnija ?
    teta u trgovini ti je opet krivo rekla

priorifix se pričvršćuje isofixom, a priori xp pojevima auta. to je OGROMNA razlika (zato je priorifix prošla bolje na testiranjima, kao i sve sjedalice s isofixom)

jel ima vaš auto isofix?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ajme , i onda se ti pouzdaj u preporuke ljudi u trgovinama !!
    Sva sreća da sam na rodinom forumu !
    Evo , bila provjerila - imamo isofix u našem C3 - samo što sam pronašla u knjižici da je dječja sjedalica isofix homologirana za citroen KIDDY Isofix .
    Da li netko ima iskustva kakva je to sjedalica , jeli sigurna ? Bila sam malo pogledala na netu i čini mi se sigurnija . Kolika joj je cijena i gdje se može nabaviti ? Možda u citroen salonima?
    Da li mi je bolje onda uzeti KIDDY ili Maxi Cosi Priorifix ?
    Uf , koliko imam pitanja !

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

samo par informacija

ISOFIX sjedalice se mogu fiksirati i pojasom od automobila
    ISOFIX sjedalice su nešto skuplje

po ovome što kažeš, vjerojatno je citroen testirao svoje aute s kiddy sjedalicama, ali to ne znači da druge sjedalice neće odgovarati tvom autu.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

e da, još jedna stvar, iskustvo mi govori da su sjedalice u auto salonima obično dosta skuplje nego u dućanima pa provjeri prije nego se odlučiš za tu opciju

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

TNX daddycool !
    Zvala najbliži citroen i rekli da nisu imali i da uopće nemaju te sjedalice . Sutra će mi , nadam se , znati reći nešto više .
    Baš sam zapela za te kiddy as i ako BILO TKO ima informacije i iskustva s tim sjedalicama bila bih veoma zahvalna !!
    Vidim da dobro prolaze na testu i razmišljam o infinitypro ili comfortpro i ova zadnja je 2008 dobro prošla na testu . No, ona je 9-36 kg a tako dugo je nebi imala u as kad im je rok 6 god. Najviše bi infinitypro pa ako je netko ima , anyone !!
    Ta as nema vezanje u 5 točaka , a opet dobro prolazi na testu .......
    Ne znam njemači da sve prevedem

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

lapsus - njemački

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj litala prvotno napisa
    moj leo se vozio u concord ultimax gledajuci unatrag i sa 18 mjeseci (perolaka kategorija, nije imao 13kg )
    znači concord je do 13 kg u smjeru suprotnom od vožnje?? izgubila sam uputstva.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Uspjela pronaći na ovom pretražniku o kiddy as . Koliko vidim , dosta ljudi razmišlja o njima i odustane . Ako sam dobro shvatila ipak je bolje vezanje u 5 točaka od kiddy sustava iako na njihovim stranicama ne piše tako . :?
    Hm , sada totalno nemam pojma . A kao konačno sam pronašla koju bi as .
    :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •