-
povracanje nakon podoja
hej! ispricavam se ako vec ima tema, al nisam nasla.
beba mi ima 2 tjedna, iskljucivo doji i to puno i bez problema do sada. danas je dojio oko 6, pa oko 8 i evo sad malo prije i svaki put je nakon sto je zavrsio povratio. nije kao bljuckanje, nego bas povracanje u dva mlaza. nakon toga blazeno se umiri i zaspe. ne izgleda kao da ga to muci, ali muci mene. Jednom u medjuvremenu je malo cicao i nije povratio.
ne znam jel previse pojede ili sto? inace jede dosta halapljivo i brzo i podoji traju dosta kratko.
s tonkom mi se jednom desilo nesto slicno, al bila je starija, otprilike s 4.mjeseca. ona je onda samo jednom povratila i to u velikom mlazu i puno vise. sjecam se samo da mi je ped rekla da ju i dalje normalno dojim.
ima tko kakav savjet ili slicno iskustvo? pedijatrica mi radi popodne pa ne znam kog da zovem.
-
ako je beba mirna, zadovoljna, dobro kaki i piski i opcenito dobro napreduje, povracanje najcesce nije razlog za zabrinutost
ipak, beba je vrlo mala i mozda je najbolje da posjetis pedijatra
-
hvala na odgovoru
evo zvala sam sad i ped-ona kaze, ak nema temperature da je to ok.
da je to cesto kod muske velike djece. da ga cesce dojim i nek podrigne 2put. plus da mu mogu dat malo caja ili prokuhane vode, al to cu izignorirati.
rekla mi jeda to moze trajat 2-3 dana.
inace on je nakon onog odspavao mirno 3 sata, probudio se, cicao i opet povratio, al ovaj put manje. pelena mu je bila mokra. sad opet spava.
valjda cesve bit ok.
-
Pozdrav!
Samo da te umirim, meni je mali svaki dan prva dva tjedna povracao nakon podoja. Ispostavilo se da je jako halapljivo jeo. Prvi mjesec je non stop jeo, dobio je kilu i pol! Cesce podrigni bebaca i bit ce sve ok!
-
Moji su oboje jako puno i dugo povračali. To nije bilo bljuckanje nego baš povraćanje u mlazu. Prvi je čak i puno više i cca 10 mjeseci, a drugi do 6. mjeseca. Osjetljiviji želućić, a halapljivi obojica.
Ako ne vidiš kakve druge smetnje, dok je beba vesela onda je sve ok.
-
hvala vam cure!
jucer sam se popodne ipak dost zabrinula jer je povracao jos vise i zvala sam jos jednu pedijatricu koja mi je rekla isto to. da on najvjerojatnije previse pojede, da skratim podoje dok se zelucic ne smiri i obavezno da ga svaki put stavim u potpuno vertikalni polozaj da podrigne.
tako da od onda dojim stojecki s njim uspravnim (u vrlo cudnom polozaju
, nakon par minuta cicanja podrigne, onda jos malo cicanja i tak. danas je puno bolje i stvarno funkcionira. 2put kad nije podrignuo, povratio je, a malo prije se i obilato usro pa mi je sad lakse.
evo pisem to sve ako netko bude imao slicnih problema da zna da nas ima jos.
a on siroce to stvarno stoicki podnosi. ni da zaplace.
-
pliska kolko su tvoji decki cesto povracali unutar tih 6 tj. 10 mjeseci?
-
evo mene opet.
jos uvijek ista situacija. taman kad mislim da je krenulo na bolje on opet povrati.
danas smo bili ikod pedijatrice zbog pupka, pa je rekla da on izgleda super, dobio je od izlaska iz bolnice (prije 2 tjedna) 600 g i da pratimo dalje stanje, da bi se trebalo uskoro popraviti.
al ja sam vec poluluda. ubija me iscekivanje svaki put hoce li podrignuti ili povratiti.
u svakom slucaju,jel imaju neke fore kak da manje halapljivo jede?
dojim ga tako da je potpuno uspravan, prije nego sto mu dam tu malu porcijicu se izdojim jer mi mlijeko strca iz dojke pa ga to jos vise smeta (a i nekako mislim da je bolje da pojede ono masnije pred kraj). dam mu malo, pa ga prekinem da podrigne i onda opet.
stalno je na meni ili muzu, strah me ga polegnuti.
dala sam mu u 2 navrata malo prokuhane vode jer me strah da ne dehidrira.
jel mogu jos nesto uciniti?
-
Opusti se! Ako malisa normalno napreduje i zadovoljan je , nemas razloga za brigu.
Moj sin je povracao skoro do godinu dana , ali kako je u prvom mjesecu uz svo povracanje dobio kilo i narastao 7 cm te bio zadovoljna beba stvarno nije bilo razloga za uzbunu. Kad je s 4,5 mjeseci zavrsio u bolnici zbog E-coli , napravili su detaljne pretrage za svaki slucaj , ali nista, sve bo.Neugodno je , ja sam prvi mjesec dosla placuci do pedijatra i izjavila da ce mi umrit od gladi
, a njmu nista. Hlapljivo je jeo , uzimao bi mlijeka vise nego mu treba, usput bi potegnuo i zraka i rezultat povracanje. Proci ce.
-
Ne mogu sad nači odgovor kojeg sam dobila od cybermeda. I mi smo imali sličan problem, povračanje nakon podoja. Uglavnom, mislim da sam dobila odgovor kako dijete treba tijekom dojenja više puta podignuti da podrigne. Ja sam tako nekako taj problem i rješila. Moje dijete je povračalo 2-3 puta dnevno. Mislim da to ima nekakav medicinski naziv, ali uglavnom, spontano prođe do 4 mj. Sječam se da je u vrijeme tog povračanja moja jela jaaako halapljivo.
-
Moj mali ( 2 mj. i 6 dana ),kao i stariji dok je dojio također povraća,i to baš u mlazovima. Još kad ga držim da mu glavica viri preko mog ramena,pa onda to pljusne na pod-uh! Inače dobija super na kilaži-od 3540 g dogurao je na 5965 g,doji na zahtjev,spava,zadovoljan je i sve 5.
Slažem se sa svima kad kažu da to nije ništa opasno sve dotle dok beba napreduje.
Manje povraća kad ga ne podižem odmah nakon podoja da podrigne,nego ga ostavim da se sve malo ''slegne'',a nekad ga uopće i ne podignem da podrigne.Možda i to ima neke veze sa povraćanjem :?
-
-
-
Joj , bas mi je zao. Drzite se!
-
hvala bebelina
evo danas su ga već skinuli sa infuzije, a od ponedjeljka ga najvjerojatnije mogu normalno dojiti 
ja se izdajam po cijeli dan i nakon male krize da mi nestaje mlijeka i uz veliku pomoć MM sad opet punim bočice bez problema.
jedino kaj vlada rota virus na odjelu pa je velika vjerojatnost da ga dobije.
ma bit će sve u redu
-
ajme, rota zna biti gadan. Cim budes u prilici doji ga samo sto vise i bit ce sve ok!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da se sto prije oporavite i vratite kuci
-
pozitivan je na rota virus 
al ne povraca i nema temperaturu, a nema bas ni neki proljev pa misle da je vec u odlasku.
dobra vijest je da sam ga danas dojila nakon tjedan dana skoro.
uzivali smo i ja i on.
-
-
evo nas doma svi cetvero 
pozdrav svima!
-
-
evo meni mali upravo nakon podoja, uz podrigivanje, malo pobljucnuo plus malo povratio (smećkasta boja na ramenu!)... da li je i to "normalno"? inače sve ok... jede spava nije plačljiv (bio do sada)
-
Maya_78 ne znam za tu smedjkastu boju. moj je povracao bijelo. ali je povracao obilno i u luku. sve bi zavrsilo na podu.
-
i moj bebač nekada povrati i mislim da je to iz razloga što previše pojede ili ga ja zbučkam.
U knjizi Hannah Lothrop Knjiga o dojenju piše:
-ako je tvoje dijete sklono povraćanju, tijekom dojenja pravi češće pauze kako bi moglo podrignuti
-nemoj ga prejako lupati po leđima i nemoj ga naglo okretati. Nakon dojenja drži ga uspravno
-promijeni mu pelene prije dojenja
-može pomoći ako na početku dojenja izdojiš malo mlijeka, kako mlaz ne bi bio prejak za dijete
-pokušaj mu po obroku davati samo jednu stranu ili dojiti na leđima
-paziti na pravilno polaganje djeteta na dojku
-ako bradavica leži u ustima samo s jedne strane, dijete može progutati mnogo zraka.
ako se dijete čini živahnim i siše i dalje, dobiva na težini i raste, onda je vjerojatno samo progutalo više zraka.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma