Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: njemački nasmiješeni kolač

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno njemački nasmiješeni kolač

... kao dijete sam živjela u Njemačkoj i tamo je bilo za kupiti jedan kolač koji mi se urezao u sjećanje. ne znam kak se zove, obično ga je bilo za kupiti u svim dućanima, slastičarnama, možda netko zna kak se to zove a možda ima i recept kojim slučajem.
    kolač je bio okrugli - jedna strana (gornja) ravna i onda okruglo, to je bilo bijelo tijesto, mekano, ne preslatko i nekako sočno (ne toliko sočno koliko ne-suho). na gornjoj ravnoj strani je obično bilo nacrtano lice, u biti ta gornja strana kolača je bila kombinacija čokolade i po meni kao preljeva od šećera i limunovog soka - i onda su svašta radili od te kombinacije, ili skroz bijelo ili skroz čokoladno, ili nacrtana lica, crtice.... svašta.
    nekak mi u sjećanje ide da se to možda zvalo Monkuchen, meni je to bilo prefino i rado bi to doma radila djeci ali ubij me kad nemam recept. veličina tog kolačica je bila cca 13 cm. joj kak je to fino....

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

tražila sam po netu - nema ga pod tim imenom mohnkuchen, niti mondkuchen, daju nešto drugo što nema veze s time što sam ja jela. ako ima koja "Njemica" - molila bi lijepo recept ako zna o čemu ja to sanjam.

joy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Evo me,mislim da znam sto mislis.
    Mohnkuchen je kolac od maka tako da si sigurno nesto zamjenila.
    To sto trazis su "Amerikaner",odlicnog ukusa kao sto kazes suhi ali socni.
    Dekoriraju ih nekad samo bjelom glazurom od secera,negdje su cokoladom preliveni,neki crtaju face...
    Trenutno bas nemam nesto vremena ali cim stignem potrazim ti recept ako treba i prijevod,nema problema.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ajoj pa to je to. točno - amerikaneri su to, ajme poludjet ću, radim ih već sutra za vikend, a možda i danas, ne treba prijevod, hvala, ak ispadne dobro kao što sam ja to nekad dobro jela - napisat ću recept, stvarno su super, hvala puno :D

Mama Martina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Može prijevod ovog kolača, lijepo molim.

joy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Sastojci za 10 amerikanera(ja pravim uvijek duplo)

100 gr.margarina ili maslaca
    100 gr.secera
    1 vanilin secer
    2 jaja
    prstohvat soli
    1 vrecica pudinga od vanilije
    5 kasika mlijeka
    250 gr.brasna
    3 kasikice praska za pecivo(za duplu mjeru ja stavim jedan citav )

Umutiti secer i jaja,dodati ostale sastojke.Dobit cete ljepljivu smjesu kojom kasikom oblikujete u krugove na backpapir.
    Nemora biti perfektno oblikovano jer narastu pa se sami fino zaokruze.
    Peci na 200°C oko 10 minuta.Ne smiju dobiti boju jer onda ne budu tako fini i socni kao kad ostanu blijedi.
    Polijevajte ih raznim glazurama,bjela je od secera u prahu,tko voli doda limun.Rasopljena cokolada bude super,ja sam jucer pravila i imala sam gotovu glazuru od firme"schwartau" okus jogurt-jagoda.Tako su bili fini.
    Dobar tek.

Dilala,kako su tvoji ispali,jesi zadovoljna?

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

evo baš sam krenula pisati prijevod kad vidim da si ga napisala - super. Pa moji su ispali izvrsni, pojeli su se odmah, no kad se ja sjetim pravih Amerikanera iz Njemačke kupljenih u dućanu - to baš i nije sasvim to, slično je jako ali ipak ima razlika, nekako su ovi iz dućana veći, kompaktniji, ne drobe se, a unatoč tome svemu su sočniji. I okus je malo drugačiji ali razlog tome svemu leži vjerojatno u tome što mi nemamo u kuhinji raznih kemijskih konzervansa, E - brojeva, poboljšivača okusa........... i zato su kupljeni "finiji". No naši su sigurno zdraviji.
    Radit ću ih ja opet, djeca su oduševljena jer crtamo lica po njima i više se kod nas ne zovu amerikaneri nego "Ličeka".

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ovo moram probat napravit, sline su mi potekle čitajući .

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Probala - prefino, a zapravo jako jednostavno!

Fallllaaa!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •