Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Malo podrške...

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Malo podrške...

Eto mene opet. Trenutno mi pada samopouzdanje po pitanju dojenja, pa mi treba malo podrške...

Dakle, nakon početnih problema s prirastom, pa adaptiranog, pa izbacivanja istog, mi sad već dosta dugo isključivo dojimo. Dojim na zahtjev, a često i samo za utjehu. Karla i dalje muči prduckanje i oko toga se jako uzrujava, posebno kad je nervozan/umoran/kad je južina...

Uglavnom, trenutno ima opet neku cendravu fazu - što znam da je normalno u ovom periodu, pa mene automatski počne kopkati da nije možda gladan. Mi i dalje imamo relativno mali prirast.

Rođen je sa 3770, na izlasku iz rodilišta je imao 3540, sa mjesec dana 4000g, sa dva mjeseca 4800g, a sad sa 3 mjeseca i 2 tjedna ima 5600g. Nekako mi se čini mali ovaj zadnji prirast od 800g za mjesec i pol. A njegova cendravost me ponekad baca u očaj pitanjem nije li možda gladan...

Osim toga, zanima me da li je moguće da sad isprazni sisu već za 1,5 do 2h? Naime, prije smo imali ritam jedna dojka unutar 3h. Međutim, sve češće je počeo cendrati i odbijati sisu već nakon 1,5 do 2h, sve nakon 2h bi bilo natezanje, mučenje, cendranje, odbijanje te dojke nakon par potezanja. Pa sam skratila razmake na 2h i bio je mnogo zadovoljniji.

No sad se pitam stigne li on u ta dva sata popiti i masnije mlijeko. Posebno nekad kad cendra već nakon sat i pol, pitam se da li da mijenjam dojku već, jer vidim da hoće piti, a ja se bojim promijeniti dojku jer se bojim da nije još popio masnije mlijeko. A kako je ionako nježnije građe i sporo dobiva, ne bih htjela tu pogriješiti...

Pelene su sve popišane, uglavnom obilno, jedino predvečer mrvicu manje nego ujutro, ali i dalje je to nekoliko mokrenja u svaku. Kaka svakih 3 do 5 dana, i to onda najčešće 2 puta isti dan - prvi put gušće, drugi put nešto rjeđe.

Uglavnom, ponekad se pitam nije li on uz svo to sisanje (nekad unutar tih dva sata sisa i do 5 puta, u pravilu 2 do 3 podoja bude) ipak gladan....

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

možda je samo cendrave naravi?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

a ja se bojim promijeniti dojku jer se bojim da nije još popio masnije mlijeko
    sve u svemu, meni se u cijeloj prici cini kao problem jedino to sto gledas na sat
    zaboravi sat i doji kako on trazi

za masno mlijeko nema straha: kad mlijeko duze odstoji u kanalicima, mast se uhvati za stijenke kanalica, pa je ono prvo mlijeko malo vodenastije, ali protokom mlijeka ta se mast otkida i dolazi do bebe

znaci, mast skoro cijelo vrijeme dolazi do bebe i zato bi trebala zaboraviti na sat i dojiti kako god on trazi: ako pusta dojku i place, preseli ga na drugu, ako je zadovoljan, onda OK

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

MGrubi - sigurno je malo osjetljiviji nego neka djeca i na to sam se već navikla. Samo me ponekad uhvati faza kad eto počnem sumnjati u to naše dojenje...

Ovo s istom dojkom u određenom roku mi je ostalo od početka, kad nam je to savjetovano zbog problema s prirastom. Al sad je on već veći i bolje vuče, pa bi se onda očito trebala usuditi vjerovati njegovim željama.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Najprije da ti napomenem da on nema mali prirast već sasvim dovoljan. Potraži malo pa ćeš vidjeti da ima djece sa puuno manjim prirastom i svejedno su zdrava i vesela.

I sama kažeš da je sada veći i da snažnije sisa tako da ne vidim potrebu za panikom. Kad vidiš da mu je dosta jedne dojke i da plaće, daj mu drugu. Nemoj gledati na sat niti računati koliko je iz koje izvadio/pocicao.

Opusti se i doji, mjenjaj cice kako on hoće i ne brini Da je gladan nebi cendrao već bi se derao. On je vjerojatno cendravije dijete, ima ih takvih puno. Mazite se čim više, cicajte, nosajte se i sve će biti ok

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

nemam pametni savjet nego samo

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja imam dvoje, jednog koji je dobivao minimum mjesecno i bio zen beba, i jednu koja je dobivala preko kile mjesecno i ne da je bila cendrava, nego me dovodila do ruba zivaca svojim urlanjem i zahtjevnoscu.

iz svog iskustva glasam da je stvar u karakteru

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •