Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: SUDJELOVANJE STAŽISTA NA PORODU

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno SUDJELOVANJE STAŽISTA NA PORODU

Draga Roda, strašno me zanima,a na netu ne mogu nači ništa što pravno to regulira...
    Zanima me,pravno, što stažisti smiju i koliko raditi na porodu.Naime,užasavam se pomisli da će me jedan stažisti zašiti nakon rezanja (ukoliko me budu rezali) ili da mi jedan stažista gleda koliko sam otvorena ili sl....

Koja su moja prava vezana za njih,dali ja MORAM prihvatiti njihovu nazočnost??

Hvala.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

sve možeš odbiti, ti imaš svoja prava

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Bez brige, jadnim stažistima ionako na daju nista raditi.
    pa nas onda iznenadjuje nedostatak prakse kod mladih lijecnika

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

potpisujem Cubanu.

I onda bi svi htjeli strucnog doktora, a ne daj boze da mu pomognu da nesto nauci!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Razumijem tvoje negodovanje glede stažista, ali i stažisti su liječnici s diplomom, specijalizirani za određeno područje medicine. Nemoj ih brkati sa specijalizantima.
    Mogu samo reći da su mi na oba poroda bili stažisti. Na prvom je bilo problema jer je bila mekonijska plodna voda i odlično su vodili porod - apgar 9/10 unatoč mekoniju, a drugi je prošao bez problema i stažist je sve prepustio babici, bio je tu samo da se nađe pri ruci ako zatreba - što izuzetno cijenim. Zato se nemoj užasavati njihove prisutnosti, jednog dana i oni će biti "stariji" liječnici, a njihova će stručnost ovisiti velikim dijelom o tome koliko će iskustva steći kroz stažiranje.
    No ukoliko ne želiš da ti stažist bude na porodu, mislim da je tvoje pravo tražiti starijeg liječnika.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj mama sanja prvotno napisa
    Razumijem tvoje negodovanje glede stažista, ali i stažisti su liječnici s diplomom, specijalizirani za određeno područje medicine. Nemoj ih brkati sa specijalizantima.
    Zapravo si ti pobrkala stažiste i specijalizante. Ako je sve u redu na porodu će i biti samo specijalizant, ne specijalist. Stažist odrađuje pripravnički staž i u zgb bolnicama uglavnom ne radi ništa.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

jap, i ludi, moja cima s faksa LUDI, jer uglavnom tipka doktorima na pisaću mašinu i mjeri tlak

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    jap, i ludi, moja cima s faksa LUDI, jer uglavnom tipka doktorima na pisaću mašinu i mjeri tlak
    E, al kako mjeriš tlak nakon te godine dana! Šteta što nema specijalizacije iz tlakomjerenja

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa
    Zapravo si ti pobrkala stažiste i specijalizante. Ako je sve u redu na porodu će i biti samo specijalizant, ne specijalist. Stažist odrađuje pripravnički staž i u zgb bolnicama uglavnom ne radi ništa.
    Hm, sori ako sam pobrkala tko mi je bio na porodu, ali mislim da nisam pobrkala razliku između stažista i specijalizanata. Netipična je izrazila zabrinutost glede stažista na porodu, a osim toga čini mi se da nije u Zg. Možda su u Dbk na porodu zbilja stažisti.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

da,nažalost u Dbk ih bude na porodu,čak je neki dan glavna primalja kad je držala predavanja čak nešto njih i spomenula ali sam više zaboravila u kojem kontekstu,ali znam da su tamo.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Stažisti stažiraju, specijalizanti se specijaliziraju (to ja gledam uvod u anatomiju )
    Isto ne vidim razlog da se bojiš stažista,ali svakaok je tvoje pravo da odbiješ da na porodu odbiješ njihovo prisustvo te tražiš starijeg liječnika u službi.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Hm, sori ako sam pobrkala tko mi je bio na porodu, ali mislim da nisam pobrkala razliku između stažista i specijalizanata.
    Napisala si da su stažisti specijalizirani za određeno područje medicine. Nisu. Nemaju još ni licencu za rad, samo diplomu.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hm, sori ako sam pobrkala tko mi je bio na porodu, ali mislim da nisam pobrkala razliku između stažista i specijalizanata.
    Napisala si da su stažisti specijalizirani za određeno područje medicine. Nisu. Nemaju još ni licencu za rad, samo diplomu.
    Ako je tako, ispričavam se. Fakat sam mislila da stažiraju nakon specijalizacije. Sorry!

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

meni je na porodu pored dr, i kad je on izašao, bilo nekoliko studenata završne godine i stažist, iako mi je to išlo na nerve, jer sam htjela bit sama s mm-om, primjetila sam kako su (dok se dr nije vratio) bili zainteresirani, humani, topli i drugačiji.
    Vjerojatno su stažisti savršeno sposobni zašit međicu i vjerojatno neće riskirat ništa nego će zvati lječnika ako nastane problem.
    Al sigurno bi bilo okej da im pomognemo da ostanu topli i humani, a ne da ih pripomognemo pretvoriti u strojeve u kakve ih pretvara užasan sustav...

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mene je doktorica sa više od 20 godina radnog iskustva tak zašila (nakon poroda) da su mi kroz par dana svi šavovi popucali i zagnojili se. drugi put (u slučaju da bude opet ona u smjeni) radije bi da me šiva i čistačica nego ona.

Romana avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Meni su na prvom porodu bile dvije curice od max. 16 g.
    Vjerojatno buduće babice.
    Nisam kod izgona stigla vikati, jer sam gledala njih dvje hoće li se onesvijestiti. Tak su izgledale.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Romana prvotno napisa
    Meni su na prvom porodu bile dvije curice od max. 16 g.
    Vjerojatno buduće babice.
    Nisam kod izgona stigla vikati, jer sam gledala njih dvje hoće li se onesvijestiti. Tak su izgledale.
    oprosti, ali skoro sam se odvalila

poroda se ne sjećam, ali ja sam jednom prilikom odbila da mi na kolposkopiji bude pet studenata / stažišta (ne znam kaj su bili, ali dr im je krenuo objašnjavati postupak).
    Vaginalni pregled je sam po sebi (barem meni) dovoljno neugodan i bez da mi dodatnih pet lica naviruje među noge.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam kod ginekologa aseksualno biće, jednako tako su mi i oni aseksualni...pa nemam ništa protiv...gledaj, brajko, kolko očeš...bar nek netko malo dolje proćiri...

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa
    Ja sam kod ginekologa aseksualno biće, jednako tako su mi i oni aseksualni...pa nemam ništa protiv...gledaj, brajko, kolko očeš...bar nek netko malo dolje proćiri...
    potpisujem nek gledaju koliko hoće nakon toliko godina neplodnosti i gin.stolova da mi kazu u čekaonici skini se ,skinula bih se.

šalu na stranu ali ja bih volila prisustvo stazista na porodu jer bi se valjda i dr tada vise "potrudili" oko mene da ostave dobar dojam ,ipak bpred njima nesmiju nista prepustiti slučaju...ili ja samo tako mislim :/

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Netipična prvotno napisa
    da,nažalost u Dbk ih bude na porodu,čak je neki dan glavna primalja kad je držala predavanja čak nešto njih i spomenula ali sam više zaboravila u kojem kontekstu,ali znam da su tamo.
    Pa ne uče valjda specijalizanti samo iz knjiga ili na lutkama! Moraju nešto i vidjeti... Svakako sam protiv previše ljudi na porodu, ali to se može imati samo doma.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Hm, sori ako sam pobrkala tko mi je bio na porodu, ali mislim da nisam pobrkala razliku između stažista i specijalizanata. Netipična je izrazila zabrinutost glede stažista na porodu, a osim toga čini mi se da nije u Zg. Možda su u Dbk na porodu zbilja stažisti.
    Cubana je dobro rekla stažisti odrađuju pripravnički staž i rijetko što im se da raditi,i nisu specijalizirani za određeno područje medicine,tek su završili faks i da bi mogli samostalno raditi moraju položiti stručan ispit.
    Specijalizanti su sve to obavili i oni se uče za određenu granu medicine nakon čega polažu specijalistički ispit.
    Sumnjam da će negdje na porodu biti stažisti,pogotovo izvan radnog vremena,to su uglavnom specijalizanti.

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mene je porodila mlada specijalizantica i hvala Bogu da je tako bilo! Porod je trebao voditi jedan stari doktor, kada sam vidjela da će mi on biti na porodu pao mi je mrak na oči. S njim je bila i ta mlada doktorica. Pregledao me je da vidi koliko sam otvorena i pritom sam prebrojala sve zvijezde. Rekla sam mu da me pregled strašno boli i pitala može li to malo nježnije. On je rekao da to tako mora biti i ako hoću neka me pregleda i ta doktorica pa da se uvjerim.
    Što reći, kada me pregledala nisam ništa osjetila i rekla sam doktoru: Ne znam je li u pitanju veličina šake ili što drugo, ali ovaj pregled me uopće ne boli.
    On je na to rekao doktorici ako hoće neka me ona preuzme, a on otišao spavati (bila je noć). Ja sam htjela skakati od sreće. Bila je stvarno super. Nisu me rezali već sam malo popucala i ona me i šivala - sve 5.

Znam i prema svome poslu da iskustvo uopće ne mora biti mjerilo da netko dobro radi svoj posao - netko 5 godina radi dobro, a netko 40 godina loše.

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

meni je na porodu bila prvo jedna specijalizantica, draga osoba, onda je prije nego ce otici iz smjene dosao dr i jako grubo me pregledao i probio vodenjak, mislim bez pitanja, onda je dosla druga specijalizantica i bila je nit smrdi nit mirisi, tj nisam ju uopce vidjela. Dosla je na izgon, kasnije me zasila tako da to ne postoji ni u horrorcima. Da ju sad vidim negdje, sumnjam da bi se mogla suzdrzati da ju fizicki ne napadnem, pa izbjegavam petrovu u sirokom luku. Sve se zagnojilo, zarastalo tjednima jer je zasila dalje nego je bio rez, a u rezu jedan sav preskocila... Sve u svemu mislim da bi se sama bez gledanja bolje sasila, a najgore je sto nit se prestavila ni nista da ju nadjem i negdje malo suocim s odlicnim poslom.
    Nakon poroda su me gledali drica i sad dr i oboje su imali grozne komentare o savu koji su mi jos vise dizali tlak jer sam skuzila da sam bila u pravu kad sam mislila da je zena KOMA

Djenka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Meni su na prvom porodu bile praktikantice, cure od 16 godina iz medicinske srednje. Bile su samo korisne... kao tehnička podrška za donošenje svježe posteljine, bubrežnjaka za riganje, dodavanje mobitela. Vjerojatno ovisi o njima i njihovom ponašanju, da li je ugodno imati ih u blizini pri porodu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •