Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: upis drugog djeteta- pravila, prednosti

amalia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno upis drugog djeteta- pravila, prednosti

zanima me da li pri upisu drugog djeteta koje je rođeno nakon 31.08 recimo krajem 9- poč 10 roditelji imaju pravo na upis. kad se predaju papiri- 5mj- ako imaju još jedno dijete prethodno upisano i već ide u taj isti vrtić? kako to ide?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ne, jer nije rođeno do 31.8.

amalia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

jeli možda to ovso o vrtiću? U Rudežu gledaju na to, i ostavili su mjesto za dijete koje je rođeno čak u 12mj, kad je napunio godinu dana pošao je u jaslice

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Re: upis drugog djeteta- pravila, prednosti

Citiraj amalia prvotno napisa
    zanima me da li pri upisu drugog djeteta koje je rođeno nakon 31.08 recimo krajem 9- poč 10 roditelji imaju pravo na upis. kad se predaju papiri- 5mj- ako imaju još jedno dijete prethodno upisano i već ide u taj isti vrtić? kako to ide?
    Za drugo dijete u istom JAVNOM GRADSKOM vrtiću u Zagrebu roditelji imaju prednost. Imaju i popust (25% manje plaća se za starije dijete). Za treće dijete u istom vrtiću također, s tim da tada najstarije dijete ima 100% popust tj. roditelji za njega NE plaćaju smještaj u vrtiću.

Na službenim stranicama Grada Zagreba (evo ovdje: http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=508) bit će negdje u travnju objavljeni dokumenti za upis, a tamo će sve to biti navedeno.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Peterlin, imaš li negdje napismeno ovo da mlađe dijete ostvaruje prednost pri upisu? Naime, u našem vrtiću mi kažu da to nema nikakve veze.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nemam pri ruci, moji su dječaci sad školarci, ali potražit ću...

Imala sam to kad mi je trebalo, možda još negdje imam spremljeno. Ako ne nađem, pitat ću ovdje:

http://www.udruga-odgajatelja.hr (imaju forum).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo, ovdje piše nešto o tome:

http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=522

Citiram članak (iako nema točnih postotaka, to se nalazi u internim dokumentima vrtića, statutu i sl. - treba pitati u Gradskom uredu za obrazovanje i šport ako nema u vrtiću):

Sudjelovanje roditelja u cijeni programa gradskih dječjih vrtića:
    1. Za redovite programe sudjelovanje roditelja u cijeni programa određuje se godišnjim programom javnih potreba i uplaćuje na poseban račun Gradskog ureda za obrazovanje i šport za financiranje javnih potreba u djelatnosti predškolskog odgoja. Ekonomska cijena za redoviti 10-satni program iznosi mjesečno 1.500,00 kn po upisanom djetetu, od čega roditelji djece s prebivalištem na području Grada Zagreba plaćaju mjesečno 400,00 kn (uz mogućnost oslobađanja ili smanjenja iznosa sudjelovanja ako se radi o djeci žrtava ili invalida domovinskog rata, djeci samohranih roditelja, više djece iz iste obitelji ili djeci iz obitelji s težim zdravstvenim ili socijalnim problemima).
    2. Program predškole besplatan je za roditelje djece s prebivalištem na području Grada Zagreba.
    3. Za posebne programe i kraće programe s dodatnim sadržajima ranog učenja stranog jezika, športske, glazbene, likovne, dramske, plesne i druge kreativne aktivnosti, svaki dječji vrtić utvrđuje ekonomsku cijenu programa koju roditelji djece uplaćuju na žiro-račun vrtića.
    Mislim da točni podaci osvanu na toj web stranici zajedno sa Zahtjevom za upis. Sada ih nema, a ja nisam spremila tekst, nego samo link koji mi trenutno nije od koristi.

Točne podatke dat će Gradski ured - evo ovdje:
    http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=1236

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

hvala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za drugo dijete u istom JAVNOM GRADSKOM vrtiću u Zagrebu roditelji imaju prednost
    Ja ponavljam svoju priču kad nismo ostvarili "pravo" zbog starijeg djeteta, već smo mlađe vozili na drugi kraj grada, gdje smo jedino našli mjesto. Nikad neću zaboraviti tih 7 mjeseci vozanja, ljutnje, nepravde...

Dakle, nemaju prednost SAMO zbog starijeg djeteta

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

možda imaju prednost, ali hrpa je "druge" djece. nije baš velika rijetkost da ljudi imaju dvoje djece

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa
    možda imaju prednost, ali hrpa je "druge" djece. nije baš velika rijetkost da ljudi imaju dvoje djece
    Točno tako ništa se ne podrazumijeva i ništa nije sigurno. Neću napisati, ono što mislim da bi trebalo napraviti, jer će mi post biti obrisan.
    Nama nije bilo ništa"lakše" upisati drugo dijete u vrtić, nego prvo. A i sa preseljenjem smo imali vrlo "laganu" situaciju. Treba imati živce i biti uporan.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Dobro je tražiti ostvarenje svojih prava. I jako JAAAAKO galamiti, bez obzira na sve.

Na onoj web-stranici gore ima i program javnih potreba za Zagreb, pogledajte samo kako dugo nije ažuriran....a lokalni izbori su pred vratima !

U međuvremenu je usvojen novi pedagoški standard (manje djece po grupama, veći broj odgajatelja, čak ima i odredbi koje se odnose na prostor).

Daklem, mi smo ti koji trebaju gradske oce natjerati DA GRADE I DRUGE STVARI, NE SAMO SKUPE ARENE koje tak i tak plaćamo, a za našu djecu nema poštenih vrtića, škola, školskih dvorana etc etc.... I tak dugo dok svaki od nas misli samo kako da riješi svoj problem, ništ od toga - političari rijetko imaju djecu u vrtiću!

Sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •