Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: guljenje prstića

jedna zdenka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno guljenje prstića

Već neko vrijeme Marku se gule prstići i na jagodicama mu koža izgleda kao da se opekao. Crvenilo je naravno izraženije nakon pranja ruku. Prije 2 tj. bili kod pedice i dobili nistatin. Dok smo mazali bilo je kao malo bolje iako se pojavilo novo guljenje na prstićima koji se prije nisu gulili, a polako je prolazilo na prstićima koji su se ranije počeli guliti. Znači možda nistatin nije ništa pomogao već je jednostavno vrijeme zaliječilo "rane". Jučer nam je na kontroli pedica rekla da prestanemo s nistatinom i da stavljamo obloge od borne vode (molim bez rasprave o njezinoj kancerogenosti :/ ). Je li netko imao slična iskustva i kako ste to riješili?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

je li ti rekla zašto se gule, gljivice ili nešto drugo?

jedna zdenka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Pa Nistatin je inače za gljivice, ali u dva tjedna koliko smo mazali nije napravio čuda. Govorila još o nekim pomanjkanjima vitamina i sl ali u konačnici ništa konkretno. Kaže stavljajte obloge i kontrola po potrebi.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pokušaj mu onda namakati ručice u mlakoj vodi sa malo sode bikarbone. To je super protiv gljivica, a neće štetiti. Možda da mu daš neku zdjelicu s tom otopinom i neke igračke koje može namakati u zdjelici. Samo pazi da ne pije (čak i da proba vjerojatno mu se ne bi svidio okus, a ako popije malo ne bi mu se trebalo ništa dogoditi).

Ja sam sodom liječila gljivice na bradavicama, a netko na forumu je napisao da je pomoglo kod gljivica ispod noktiju na rukama.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam kao klinka imala problem s guljenjem kože na dlanovima. Koliko se sjećam, doktori su ustanovili da imam sužene kapilare ili tako nešto. Znalo mi se guliti i nekoliko slojeva kože, do krvi čak. Nakon stotine krema (koje su me usput pekle ko vrag) na kraju je pomoglo mazanje debelim slojem Pavlovićke.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •