Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 65

Tema: neutješno plače u AS

sade_74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno neutješno plače u AS

ima li tko savjet, što da radim kad mi beba od 4mj i kusur ,plače u AS. uvijek vozi MM, a ja sjedim iza pored bebe i pokušavam je animirati (bezuspješno) da ne plače. želim i moram nekad negje otići i bez MM-a, hoće li biti prešokantno za bebu da sjedi iza sama?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

jel možeš staviti na naslon zadnjeg sjedala kakvu plišanu igračku i sl. ?

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I mi imamo frku, nekad uspem da ga smirim, a nekad ne.
    Ima 5 meseci.
    Tako jako place da mi ne pada na pamet da budem na prednjem sedistu.
    Nama relativno pomaze drzanje za rukice i pevanje.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

kakvu imate AS,mozda je neudoban polozaj,ako je previse sjedeci,podlozi ispod guze,da bude bolje u lezecem,probaj ako upali,i mi imamo dosta okomiti polozaj tj sjedeci,imamo 4mj,sad je vec super,ali do nedugo joj uopce nije pasao taj polozaj

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Isti smo problem imali dok je bila ful mala, 2-3 miseca.
    Riješio se tako da sam joj uspjela uvalit sisu u usta kad je malo porasla..
    A čini mi se da joj je i preokomiti položaj AS smetao..
    Kad smo je na pregledu AS namontirali bez baze (PegPerego), više je u poluležečem položaju, pa mi se čini da je dosta udobnije
    i fino mi zaspi na sisi, i relaciju zg-zd pređemo bez stajanja :D

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moja je drečala kad bih joj stavljala kapicu.
    Svaki dan po dva puta smo stavljali kapicu da se navikava.
    U početku nekih par sekunda, sada može cijeli dan

AS donesi kući i pokušaj je navikavat na način da je staviš i igraš se s njom dok je u AS.
    Kod nekih beba pali, kod nekih ne, ali eto, ne šteti pokušati

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pade mi napamet ona ženska koja rapoznaje 5 plačeva beba i kada je pomagala majkama, pa je jedna od njih imala problem da beba u AS je urlala. Nakon "tečaja" i pokušavanja prepoznavanja plača skontala je da joj beba govori da joj je neudobno, nakon provjere, mama je skontala da joj previše zateže pojaseve i da je to bebi smetalo.

Možda i tvojoj nešto smeta, treba SAMO ( )otkriti šta...

lollipop avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

L. urala u as od samog početka. sada istina manje, ali... u as 0 kategorije bilo je prestrašno, ali od kada smo u velikoj sjedalici postalo je nešto lakše.
    najbolje pali cica u ustima. malo gimnasticiranja i lako se naštimaš.
    ukoliko vozim, čim sjednem za volan počnem pjevati kukunku... na kraće relacije da se izdržat.
    jednom smo imali manji sudar i od tada kada plače ne dam se smest. vozim i polako i mirno stanem ukoliko procjenim da je prešao granicu, pa se smirimo i ponovo krenemo...

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A mene zanima na koji način dajete djetetu da siše za vrijeme vožnje,tj. dok je u AS?

lollipop avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

možda nije baš najprikladnije, ali...
    dijete je u as vezano UVIJEK i nikada ga ne vadim dok je auto u pokretu. ja nisam vezana i nadvijem se nad as, dignem majicu i cica je tu, jaknom koja je na meni napravim zastor (da ne vide baš svi ) i gledam aute koji voze iza nas nas dok mi noge trnu... e sad, da dođe do naglog kočenja vjerojatno bi se polomila, ali u tim trenucima mm oprezno vozi.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moram reći da si u tom trenutku osim za samu sebe opasnost opasnost i za svoju bebu, jer nikad ne znaš na koji način i gdje ćeš odletjeti/sletjeti/udariti.

(nemoj više)

A to što tm oprezno vozi - mene je strah drugih, a ne mm kada vozi - kao i tebe sigurno....

Uglavnom, sada ispade da popujem - pa eto... popujem...

Iva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A da probas sjesti naprijed i ne animirat je nicime? Mozda place samo jer vidi tebe i ocekuje da je uzmes na ruke?

Meni je to bio veliki problem dok su bili mali jer sam gdje god bi isli bila sama s njima, i jednostavno nisam imala taj luksuz da ih umirujem ili da stanem na svakih 500m voznje ...i jednostavno sam ih pustila... i nakon par puta vise nisu plakali....

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kod nas je kao i kod Lollipop, prvo je lijepo spavala, kako je narasla, ne voli. Ima u Baby Media Shopu kupiti nekakvo retrovizor-igračka tzv. Žabica koja se stavi na stražnje sjedalo da beba gleda u to, ali i to je bilo kratkog vijeka. Moja ne voli ništa što je vezuje, općenito pojaseve niti u sjedalici, niti u kolicima, niti u AS, i nema mi druge nego pretrpit njen plač ili stati i malo je umiriti ako je baš koma. U stvari, kad sama vozim izbjegavam duge relacije i noćnu vožnju jer joj je to posebno koma. Mislim da je kod moje još jedan element koji tome doprinosi i distoni sindrom tj. ona je u AS onako svinutih leđa kako njoj ne paše, ona bi se najradije izvila i da ima takva neka izvrnuta AS, bilo bi joj lakše...

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moja cura je od rodenja u as , u pocetku se vozila bez problema , u dobi od par mjeseci urlala bi ko luda cim bi je vidila , a kasnije se opat umirila i sad sama sjeda u as jer zna da necemo krenuti dok nije vezana u as kako treba.
    Ako joj je u as neudobno , molim te , nikako je ne podstavljaj nicim sto proizvodac nije predvidio . Kut as namjesti tako da sjedalica bude nekih 45-50 stupnjeva u odnosu na tlo, to je najpovoljniji polozaj.

lollipop avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    Moram reći da si u tom trenutku osim za samu sebe opasnost opasnost i za svoju bebu, jer nikad ne znaš na koji način i gdje ćeš odletjeti/sletjeti/udariti.

(nemoj više)

A to što tm oprezno vozi - mene je strah drugih, a ne mm kada vozi - kao i tebe sigurno....
    Uglavnom, sada ispade da popujem - pa eto... popujem...
    neka, neka pravo zboriš!
    no ipak, ne radim to na autocesti, više u gužvama, kolonama, kada plač ne prestaje, a kuća je tako blizu, a tako daleko...

sade_74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

da budem iskrena imamo neku staru autosjedalicu i ja otpočetka govorim da je ona nekako neudobna. u zadnje vrijeme sad baš dostaproučavam AS i crash testove pa sam ujedno i shvatila da nam je ta stara nesigurna tako da sam odlučila da moramo kupiti novu AS sa atestom, a gledat ću i da izgleda udobno :/ . baš sam jutros o razgovarala sa MM i idemo danas popdne vidjeti/kupiti novu.
    inače, stvarno ne idemo na duge relacije, samo se vozimo po gradu ( znatno manjem od zg) i to max jednom tjedno. možda je i u tome problem što bi trebali se voziti češće da se lakše navikne.
    probat ću nekako sjesti naprijed i izignorirati plač tih 10tak min. kad malo bolje razmislim ,stat ćemo nakon 2 min i ja ću se opet prebaciti kod njega ne mogu ignorirati plač

sade_74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    jel možeš staviti na naslon zadnjeg sjedala kakvu plišanu igračku i sl. ?
    ne vjerujem da će pomoći, nije baš neki igračkoljubac. više vozi zvjerat okolo.radoznalko mali

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Definitivno prvo treba provjeriti jel djetetu mozda neudobno, kad se rijese svi fizicki faktori, a dijete i dalje place, treba ga jednostavno probat animirat a ako neide, pretrpjet. Ako su duze relacije, stat svako malo, izvadit dijete iz AS, da se malo protegne, pa ispocetka.

Malac je imao ispade placa, obicno zato sto mu je bilo dosadno, ali bila je to samo faza, prestalo je nakon nekog vremena i evo sad se sam pokusava popest u AS i apsolutno nista se ne buni kolko god duga voznja bila.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Pri kupnji as povedi malca sa sobom i probaj da li ti as pase u auto. Nazalost ne leze sve podjednako dobro u svim automobilima.
    A sto se ignorirnja placa tice , plac u as je nesto sto toleriram ( dok nije prejak) jer manje su posljadice njegovog placa od posljedica nedaj Boze sudara.

lollipop avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj bebelina prvotno napisa
    Pri kupnji as povedi malca sa sobom i probaj da li ti as pase u auto. Nazalost ne leze sve podjednako dobro u svim automobilima.
    A sto se ignorirnja placa tice , plac u as je nesto sto toleriram ( dok nije prejak) jer manje su posljadice njegovog placa od posljedica nedaj Boze sudara.
    X potpis.
    uvijek si mislim bolje da plače sada, nego da se nešto dogodi pa da svi skupa plačemo poslije...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

I ja se pridružujem... 8)
    Moj mali toliko plače u AS da cijeli poplavi...
    Nije mu vruće, dobro je namješten, ima svoju omiljenu igračkicu, ja stalno iza pravim nekakve grimase...i sve je to super 5 min, ali poslije kad krene orkestar...živa katastrofa.
    Najgore je to što kad počne plakati, ne može se nikako smiriti, a niti ne zaspi u AS.
    Za 2 tjedna moramo na duži put ( vožnja 1.30 h )...Već sad se bojim kako ćemo to uspjeti izvesti i preživjeti... :shock:

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

moja je plakala u as od prvog dana

nema toga što nismo pokušali.

kad smo je prebacili u grupu 1 bilo je (i još je) malo bolje. jučer je čak zaspala kod smo se vozile kući (naravn, minutu prije nego što smo stigle )

najmanje je plakala kad se mm vozio iza s njom. kad sam ja bila iza... e to je bilo užasno. valjda je htjela sisu, ili da je grlim ili šta ja znam šta...

uglavnom, neka se djeca ne vole voziti, pogotovo ne u rikverc. nakon nekog vremena (nekad dužeg, nekad kraćeg) naviknu se... Do tada...strpljenja, i izbjegavanje vožnje što je više moguće

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Moj mali je na početku uvijek zaspao u AS. Malo je plakao kad smo ga stavili u nju, ali vožnja ga je smirivala i uspavljivala.
    Ali, sve nam se "slomilo" poslije prvog cijepljenja.
    Nakon njega, kad smo išli kući od pedijatra, mali je neutješno plakao cijelim putem-20 min i nikad poslije nije zaspao u As, a kamoli se vozio bez plača...

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

mi smo imali strašnih problema s AS - čim bi ga stavili počelo je urlanje. Pa smo kupili novu AS misleći da mu je prva neudobna - nije pomoglo.

Uglavnom, one sekunde kad smo ga prebacili u veću AS (da gleda naprijed) plakanje je prestalo. Sad širom otvorenih očiju gleda kroz prozor.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja se nadam da će biti bolje kad poraste-bar tako svi pričaju...

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Mah,i mi isto,mrzi bilo kakvu vožnju od prvog dana, bilo kolica bilo AS.

U zadnje vrijeme se to dosta poboljšalo, ali mi svako putovanje tempiramo da krenemo kad je on tik pred spavanje, pa je pjevam i pjevam i grlim i ljubim i pjevam , i on nakon kojih 10min vožnje zaspi.

I onda dok negdje pročitam - vozite se autom ukoliko vam je dijete nemirno ili ima grčeve :? - moš mislit . Hvala Bogu,nit je nemiran nit je imao grčeve, ta metoda nas sigurno ne bi spasila

sade_74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj dorostina prvotno napisa
    Mah,i mi isto,mrzi bilo kakvu vožnju od prvog dana, bilo kolica bilo AS.
    e upravo u tome je i kod nas problem, u kolica neće ni za živu glavu. mi smo maramaši! 8)

nego, MI KUPILI NOVU AS! :D maxi cosi fabriofix! sutra kad je namontiramo javim kako je, tj. kad se provozamo.

btw. dok smo išli danas do grada, malac nije ni pisnio, ne bi vjerovali!
    ponijela sam mu zvečkicu i cijelo vrijeme se sam samcat s njom igrao.baš ono - zainteresirano igrao! :shock: nisam čak trebala ni "pričati" s njim! :?

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Meni je puno pomogla matilda sa savjetima o AS i hvala joj na tome. I mi smo imali takav isti problem, Lara je uvijek plakala u AS i počeli smo je stavljati u AS kod kuće da sjedi bez vezanja i igrali se sa njom u AS i okolo nje pa je plač s vremenom prestao. Vozili smo je po kvartu 1-2 puta tjedno jer smo inače vozili je samo doktoru pa nije bila navikla zato je plakala.
    To je sve trajalo do njenih 5 mjeseci i kad smo tada išli kod mojih roditelja koji su udaljeni 250 km od mjesta gdje sad živimo strah i plač je prestao, jednostavno se opustila i čak cijelim putem spavala u AS. od nas

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

I ja sam svojeg malog počela stvaljati doma u AS, stavim mu gym ispred, igračkice i sjedi skoro sat vremena i šuti, tako da sad dok ćemo ići na put, obavezno uzimam sve rekvizite, pa kako nam dragi Bog da!
    A i primjetila sam da ne voli kad ima puno slojeva odjeće na sebi, pogotovo kapicu, tako da će MM zagrijati auto da mu mogu skinuti kapicu...možda upali...
    Uh, koje su to pripreme i planovi... :shock:

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

evo i nas...

kod nas je pitanje lutrije, jednom plače k'o kišna godina, drugi put miran k'o bubica

no, u zadnje vrijeme je sve lakše i sad se buni samo kad se stoji, kad vozimo mu je puno bolje...

mislim da je dobro što se sad sam zna utješiti... gazica, dekica, igračkica, prstići

ovaj tjedan sam ga prvi put vozila sama i najmanje se bunio do sada - vjerojatno se i buni najviše što vidi mene da sjedim pored njega a ne uzimam ga!

probajte na nekoj kratkoj relaciji, možda upali

sade_74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

samo da se javimo da su problemi nestali kad je mama sjela za volan!
    ponekad samo malo kenjkamo, ali izdržimo do kuće, a kad smo umorni malo i začorimo... :D

samo još da nam netko pregleda jel AS dobro namontirana i onda će mama biti mirna! (s tim!)

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moja obožava AS i odmah zaspe. Nisam je prvi put stavila u AS, vezala i vozila. Prvo smo se kući lagano navikavali. Kad sam i ja skužila kako je vezati i ostalo, onda sam bila sigurnija i dok vozim da je sve ok i da je ništa ne zateže.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Naši problemi su nestali čim je prihvatio dudu! :D

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

F je puno u autu od rodjenja (iz bolnice se vozila doma dva sata ) i nema vecih problema.
    Kada se B poceo buniti u autosjedalici ja sam se prebacila sjediti naprijed i od tada nije bilo nikakve frke. Inace je htio meni u krilo.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Smokvica. prvotno napisa
    Isti smo problem imali dok je bila ful mala, 2-3 miseca.
    Riješio se tako da sam joj uspjela uvalit sisu u usta kad je malo porasla..
    kod nas je bilo ovako: svaki put kad bih je stavila budnu u as bilo je vriske. I danas je često tako, s 21mj. Ništa nije pomagalo, ni igračke, ni zvečke, ni dekice, ni pjevanje, ni pričanje...
    Jedino što je bilo ključ za riješenje da naštimamo vožnju u vrijeme kad će zaspati. Ali i to se zna dogoditi da fulamo jer nema baš točan ritam spavanja.
    I na kraju je najveći spas bio to da sam počela dojiti u vožnji dok je ona bila u as. Ali položaj mi je vrlo neugodan, i brinem se da to nije najbolje za sigurnost putnika u autu, u slučaju sudara. Gledala sam one filmiće o sigurnosti u prometu, ne znam jesu li bili češki ili čiji već, pa u jednom stradaju vozač i dva putnika na stražnjem sicu zato što se samo jedan od ta dva nije vezao i pri sudaru je letio po autu i natukao sve oko sebe.

Sad se srećom ponekad mogu s njom dogovoriti tako da joj obećavam brda i doline na odredištu (vidjet ćemo mace, pse, golubove...) ali često ni to ne pali.

S idućim djetetom ću pokušati i to igranje u as kod kuće, ali nisam sigurna da bi s ovom i to upalilo, ona je jednostavno bila dijete koje hoće biti na rukama kad je budno, i nije bilo druge opcije.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

...eto mi smo 4.5 mj stari i ipak sam je malo stavljala u AS da se kao "navikne"...( "daj ti nju malo da se vjezba jer ti nece htjet` sjedit` "...- savjet mame ).
    I stvarno ...ok...
    Dok,
    ...nakon nekog vremena...hjoooj...drame...`oce van i gotovo..., trga se, place,..ma nema tu sta...dok je nisam skuzila. Nije mogla prstic stavit u usta ( vezana je ) ...jos plus zimska jaknica...

..pokusavam sada sa dudom,..a to nije bas rijesenje,..jer nece...

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj bubazara prvotno napisa
    Nijje mogla prstic stavit u usta ( vezana je ) ...jos plus zimska jaknica...
    trebala bi joj skinuti jaknu prije nego što je staviš u autosjedalicu. s jaknom se dijete ne može dovoljno čvrsto vezati, može rukice izvući, mogu joj pojasevi skliznuti...može svašta. zato jaknicu - skidat

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

X
    Obavezna oprema u autu mi je i jadna dekica kojojm uvijek pokrijem K. kad je u as.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

:D hvalaaaa,..nisam znala pa cemo od sada skidati jaknicu, a dekicom je i tako jos pokrijem.....

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

aaa, debela jakna+dekica A da joj nije mozda prevruce? Obrati paznju i na to.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

....dobra ideja...thanx

...samo ja sam u NL,..tu i nije neka teska sljiva, ali da je vlazni sjever i je...

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

moja je vrištala u AS 0+, od prvog do zadnjeg dana. ja sam bila živčana ko pas kad smo morale nekud same. od trena kad smo prešli u veću vožnja je užitak.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj ovcica prvotno napisa
    Beba ce za par dana imati dva mjeseca i do nedavno ga nisam imala potrebu stavljati u autosjedalicu, tzv. Jaje! Sada kada ga stavim jako se buni, place, kao za mu ne odgovara taj polozaj,izgleda kao da se zeli izravnati, tako se muci! Imam maxi cosi jaje i unuta onaj umetak za male bebe! Smijem li taj umetak maknuti i staviti bebu bez umetka u jaje? Mozda ce se lakse priviknuti?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ovcica prvotno napisa
    Beba ce za par dana imati dva mjeseca i do nedavno ga nisam imala potrebu stavljati u autosjedalicu, tzv. Jaje! Sada kada ga stavim jako se buni, place, kao za mu ne odgovara taj polozaj,izgleda kao da se zeli izravnati, tako se muci! Imam maxi cosi jaje i unuta onaj umetak za male bebe! Smijem li taj umetak maknuti i staviti bebu bez umetka u jaje? Mozda ce se lakse priviknuti?
    ne znam kako izgleda taj umetak, ali trebala bi slijediti upute proizvođača, pretpostavljam da na sjedalici ili u uputama piše do koliko kila djeteta ga trebaš korisiti.

Ali ja bih rekla da mu ne smeta umetak nego to što ti nije na rukama... takve su bebe, ne vole izolaciju. Tako da je rješenje da ga nečim zabaviš dok je u sjedalici. Gore piše što smo mi sve pokušavale.

Ali, nemoj ga nikako voziti u autu bez as! Ne znam jesam li dobro shvatila, da si ga do sad vozila bez as ili ga nisi uopće vozila u autu? Ako je ovo prvo, imala si sreće da za to vrijeme nisi imala sudara. No nemoj to više raditi, jer već pri malim brzinama, pri sasvim nevinom sudaru kakav bi odrasla osoba preživjela bez težih ozljeda, možeš izgubiti dijete. A onda treba živjeti s time.

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mi isto imamo maxi cosi i taj umetak ne bi trebala micati do nekih 6 mj., jer je beba jos premala i ledja ce joj se previse savinuti bez umetka, a gornji dio umetka joj pridrzava glavicu koju jos ne moze drzati sama. Takva je i preporuka proizvodjaca. A sto se tice placa u AS, ne mogu te nazalost utjesiti. Mi smo pred kojih 2 mj. skinuli umetak (beba ima malo preko 8 mj.) i situacija se nimalo nije popravila - neke bebe jednostavno ne vole biti sputane! Znam da su se neka djeca prestala buniti kad su presla u sjedalicu koja je okrenuta prema naprijed, dakle tek s godinu dana, pa se nadam da ce se tada i nama situacija okrenuti na bolje.

Nama pomaze ako se vozimo kad je beba umorna pa u voznji zaspi, u zadnje vrijeme (otkad malo vise gleda okolo) pomaze ako je dan i ako je vani lijepo vrijeme, ponekad pomogne pjesma (iako je to kratkog vijeka) i definitivno je situacija neusporedivo bolja kad auto vozi nego kad stoji (proklinjem svaki semafor na cesti!) Drzi se, znam da je koma slusati bebicu kako place, a ne smijes je izvaditi i utjesiti je

sade_74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mi smo uložak maxi cosi cabriofix morali maknuti već sa 3,5 mj. je ga je beba prerasla (oko 7kg), a proizvođač preporuča maknuti oko 4.,5.tog mj. tako da je to individualno. srećom, naš je malac dosta napredan u svakom pogledu, pa je već tada super držao glavicu, ali uvijek se ona može učvrstiti pelenom ako se uložak makne a beba još ne drži sama glavicu. a leđa ti se ne mogu savijati ako si pravilno vezala bebu!! :?

što se tiče plakanja, situacija nam je super! sad samo plače kad je gladan ili pospan. čim zaplače ja stanem na prvi parking, prebacim se na stražnje sjedalo izvadim siku, nakon toga još malo kenjka i obično ili izdrži do kuće ili mi ulicu,dvije prije kuće zaspi.
    sve u svemu, super se privikao, a mislim da je razlog što smo gotovo svakodnevno nekud išli i što su nam relacije dosta kratke - unajvećoj gužvi treba nam max 20 min do odredišta, ostalo 10-15 min.
    meni će biti problem duge relacije izvan grada, tog se malo pribojavam..

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam maknula taj dio iz maxi cosi sjedalice sa 5 mjeseci (u uputama proizvodjaca pise da se moze skinuti kad beba ima 4-5 mjeseci, nigdje ne pise sest jer sam provjeravala i na internetu i u uputama od sjedalice dakle bez brige..a pitala sam i pedijatra)..skoljku sam jos drzala neko vrijeme, mozda 15 dana vise i skuzila da se jako znoji kad ima tu skoljku i place koliko joj je vruce pa sam joj to maknula..ledja joj se nikako ne savijaju jer jer je bitno da je pravilno zavezes..e..jedino sto se tice tog jajeta sumnjam da ce nasa beba izdrzati u tome do godine dana (vec sad je sa 6,5 mjeseci 70 cm i noge joj idu dosta van)..a sto se tice placa i moja cura place u autosjedalici (nekad ju je obozavala- prva tri mjeseca bi uvijek zaspala u njoj a sad su rijetki ti petci..)..ima i igracku, tu i tamo se malo zabavi s njom ali u principu jedva ceka da je izvadimo van i isto cas je mirna..mislim da je to do nje jer ne voli opcenito dugo biti u istom polozaju i ne voli kad joj u voznji dodje sunce na lice razmazeno dijete

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj lore prvotno napisa
    jedino sto se tice tog jajeta sumnjam da ce nasa beba izdrzati u tome do godine dana (vec sad je sa 6,5 mjeseci 70 cm i noge joj idu dosta van)
    noge uopće nisu bitne kad se gleda je li bebač prerastao AS grupe 0/0+ - bitno je da od vrha glave do ruba AS ima barem 2 cm prostora

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ok..super kod glave ima jos dosta mjesta
    e sad..ja kad je zakopcam (autosjedalica mi gleda prema naslonu straznjeg sjedala) joj nogice lupaju u sjedalo odnosno taj dio mi se cini na knap..ne znam sto ce biti kad se jos malo naraste..

kad ste vi prebacili bebu u vecu autosjedalicu..ja mislim kupiti maxi cosi tobi i pise da je od 9 mjeseci na dalje..jel ko prebacio bebu s 9 mjeseci u to i da li beba moze podnijeti onda dobro voznju sjedecki? (moja beba vec sad sjedi, skoro pa samostalno uz malo drzanja, ima 6,5 mj)

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ok..super kod glave ima jos dosta mjesta
    e sad..ja kad je zakopcam (autosjedalica mi gleda prema naslonu straznjeg sjedala) joj nogice lupaju u sjedalo odnosno taj dio mi se cini na knap..ne znam sto ce biti kad se jos malo naraste..
    dignut će noge na naslon sjedala - još ako joj staviš neku igračku (mekanu!) koju će moći lupati, eto ti zabave za bebača

kad ste vi prebacili bebu u vecu autosjedalicu..ja mislim kupiti maxi cosi tobi i pise da je od 9 mjeseci na dalje..jel ko prebacio bebu s 9 mjeseci u to i da li beba moze podnijeti onda dobro voznju sjedecki? (moja beba vec sad sjedi, skoro pa samostalno uz malo drzanja, ima 6,5 mj)
    za 'prebacivanje' djece u AS više kategorije starost je manje bitna

konkretno, za prelazak iz grupe 0/0+ (odnosno iz AS montirane suprotno smjeru vožnje) u AS grupe I (u smjeru vožnje) MINIMALNO je potrebno sljedeće:
    - dijete ima barem 9 kila
    - dijete SAMo ustaje na noge i stoji (pridržavajući se za namještaj)

preporuča se vožnja u AS grupe 0/0+ suprotno od smjera vožnje barem do navršenih 12 mjeseci, pa i duže ukoliko dijete ne preraste AS dužinom (2 cm od vrha glave do ruba AS) ili težinom (10 kila za grupu 0, odnosno 13 kila za grupu 0+)

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •