Dragi svi,

sa trećim djetetom sam na "običnom" roditeljskom dopustu, ona je sada 16 mjeseci. Kako imamo osnovu za traženje dopusta radi njege djeteta s težim poteškoćama u razvoju pokrenula sam postupak kod centra za socijalni rad prošle godine. Dobili smo nalaz i mišljenje da se traži dopust radi njege djeteta s težim poteškoćama...
E sad počinju problemi: da bih otišla na dopust radi njege djeteta moram prekinuti normalni roditeljski a u HZZO-u mi kažu da u zakonu piše da sam na normalnom roditeljskom do 3. godine i tek tada mogu na dopust radi njege djeteta, naravno ako prođemo na komisiji koja je u jesen 2011.

naravno da sam se posvađala sa pravnicom, jer po tome ispada da je treće dijete zakinuto po tom pravu!!! Ili da sam ja idiot što sam tražila dopust do 3. godine, da nisam i da sam počela raditi onda bih dobila dopust za njegu!!! Da je to prvo ili drugo dijete mogla bih normalno na dopust radi njege djeteta a ovako po njihovom moram biti na 1600 kn do 3. godine i onda eventualno ako prođemo na komisiju mogu na 2100!!! Pa gdje to ima??
To je totalna diskriminacija

Druga pravnica s kojom sam pričala je rekla da će pitati pravnu službu u Mihanovićevoj, ajd pametna žena. Šefica pravne službe je buljila u papire, ignorirala me, pa mi rekla da pošaljem dopis na koji će mi oni odgovoriti u roku mjesec dana, ne bi li me skinula s dnevnog reda i pokrenula dugotrajan postupak dopisivanja s dičnim nam institucijama.

Kome da se obratim odmah na višu instancu???

mislim nisam ja jedina, to se može desiti bilo kome!!!

hvala!!!