-
početak dohrane i dojenje
dakle, nakon uspješno savladanih svih problema evo mene s jednom nedooumicom. 6 mjeseci i tjedan dana smo isključivo dojili, i onda sam počela uvoditi dohranu polako, zasad smo tek na 3 namirnice. iako su me problemi s dojenjem naučili da moram vjerovati u sebe i svoje tijelo moram reći da sam sad malo zbunjena. naime, od 4 mjeseca D može bez sise i po 3,4, 5 sati. od kad je počela dohrana ona sisa svako malo, pa recimo svaka dva sata otprilike. a noć mi prespava. pošto znam da su noćni podoji bitni za produkciju mlijeka - nekako me uhvati strah da mi se možda ne smanjuje količina mlijeka :? ok, znam, mlijeko ne nestaje i stvarno se osjećam sad glupo jer ovo pitam a načitala sam se i informirala na početku dojenja i visila ovdje ali samo želim savjet, pametnu riječ iskusnijih
-
blala,
budući da beba dosta doji po danu, ne trebaš brinuti što ne doji po noći! Mlijeko joj je još uvijek glavna namirnica, i bilo bi dobro da tako i ostane do kraja prve godine.
Noćni podoji potiču veću proizvodnju mlijeka, i jako su korisni ako majka želi povećati proizvodnju mlijeka, ali budući da dojiš svoje dijete na zahtijev, tvoje dojke proizvedu oniliko mlijeka koliko tvojoj bebi treba.
Ukoliko će bebi trebati više, duže će i češće dojiti, i dojke će se vrlo brzo prilagoditi bebinim zahtjevima!
Opusti se i uživajte u dojenju!
-
gle, kad voziš auto, ako hoćeš brže ići dodaš gas i ubaciš: 1, 2, 3, 4 rzina
ako ideš uspriti nećeš ugasiti motor auta
samo ćeš prikočiti i ubaciiti u manju brzinu
ako želiš opet ubrzati , dodaš gasa i ubaciš veću brzinu
tako ti je i sad dojenjem: dokle god je laktacija aktivna - motor radi (i najmanja kap iz bradavice znači da laktacija nije prestala)
samo kadkad proizvodiš 1000ml/dan, a kadkad 800 ml/dan, kadkad 500ml/dan ..kadkad 750 lm/dan .. . količijna ovisi o učestalosti dojenja
moja ima 3 godine i još doji 5-7x na dan
no kad je bolesna, ona samo doji, i kroz tih par dana meni se poveća proizvodnja