Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: OŠ Fran Galović ili OŠ Dugave

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno OŠ Fran Galović ili OŠ Dugave

Pitanje,

Imate li komantare na te dvije škole?
    U jesen idemo u školu, nisam ni kročila u ni jednu da se raspitam.
    Što pitati?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I mi smo imali nešto malo dilema oko odabira škola, jer ih je nekoliko u kvartu.

Prvo smo od susjeda (raznih) doznali neke opće informacije - kako se komunicira sa stručnom službom, kakvi su učitelji, kako su oni I DJECA zadovoljni...

Drugo, gledali smo izvana (koja škola je bolje održavana, koja ima ljepšu dvoranu.... iako to malo znači).

U travnju i svibnju u našem vrtiću bili su tematski roditeljski sastanci za predškolce (sa učiteljima, odgajateljima i stručnim službama iz škole i iz vrtića) pa smo ih upoznali.

Bitno je i ovo: kako je organizirana nastava (mi smo odabrali školu sa jednosmjenskom nastavom), ima li i kako je organiziran boravak (neke škole ga nemaju), koji strani jezik se može odabrati (mi smo mogli birati engl. ili njemački - ne nude sve škole tu mogućnost).

Znam da jedna od škola u kvartu ima verificirani program Korak po korak (ne znam detalje, odabrali smo drugu zbog lokacije) itd.

Ja bih se najavila stručnoj službi (nazvala i pitala kad mogu doći na 15-minutni razgovor). Imala sam potrebu za time jer je moje dijete krenulo u školu sa sitnim smetnjama sluha, vida i govora. Naišla sam na maksimalno razumijevanje i kod učiteljice i kod stručnih službi.

Najvažnija je učiteljica - ako se dijete dobro složi s njom, sve je odmah lakše. Nažalost, to je jako teško unaprijed znati i provjeriti. To ovisi i o djetetu... Moj sin je došao u ruke odličnoj osobi (stručna i topla ) i super je sve ispalo. Kasnije je i mlađi upisan u istu školu. I njegova učiteljica je dobra,. Rano je za generaliziraje, dijete je u prvom razredu...

Kad smo upisivali drugo dijete, već smo znali više o školi i što se nudi (kakav jezik, kakav vjeronauk ili bez toga... kakav boravak, koliko to košta).

Nema boljeg načina nego otići u školu i pogledati (zaviriti u wc kao slučajno, jer MENI to puno govori o higijeni u školi itd. )

Osim toga, u svibnju će početi s predupisnim aktivnostima (liječnički pregled + razgovor u školi) pa će biti prilike za proširivanje općeg dojma. Izbor nije gotov sve dok dijete ne bude upisano.

Bit će sve dobro!

Sretno! Nisu svi roditelji u poziciji da uopće imaju ikakav izbor.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sorry, nisam napomenula da se moj gornji post ne odnosi na DUgave, ja sam u istočnom dijelu grada, a preporuke su općenite - vrijede za sve roditelje koji imaju dileme oko odabira škola.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Podižem ovaj topic jer me zanima jel netko ima nova iskustva...
    Gore ne piše da su te dvije škole u istoj zgradi! Totalno glupo, eto... i sad se ti odluči.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moje starije dijete išlo je u OŠ Fran Galović, mlađe u OŠ Dugave. Htjeli smo da mlađi krene u istu školu, ali te školske godine za prve razrede cjelodnevna je nastava bila organizirana samo u drugoj školi, a poslije nismo mijenjali jer smo i s njom bili veoma zadovoljni. Neke od nastavnica-profesorica bile su iste u obje škole. Školovanje su nastavili u gimnaziji, također uspješno, tj. dobili su dobro predznanje. OŠ Dugave ima jako dobru šahovsku sekciju, rade i sa najmanjima, to je bio pun pogodak, do kraja škole.
    Eto, moje iskustvo nije najfriškije, ne mogu reći da je bolja ova ili ona, obje su nam ostale u lijepoj uspomeni (i meni i djeci)!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja mogu podjeliti svoje iskustvo....moj stariji sin ide u Dugave, a mlađi će sigurno ići u Fran Galović (makar ja na kozi orala)....Dugave: po mom mišljenju nisu baš najbolje organizirane, a nisu mi ni srcu prirasle rabote ravnatelja...za razliku od FG...koji se po svemu nadilazi OŠ Dugave...što se tiče ambijenta kaj ćeš isti je jer je to jedna te ista zgrada...znači ja glasam za FG.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Imam par pitanja.
    Moj sin kreće ove godine u Dugave.
    Ako sam dobro skužila OŠ Dugave i OŠ Fran Galović su u istoj zgradi?

Ima li netko novih saznanja/preporuka?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj (maša) prvotno napisa Vidi poruku
    Ako sam dobro skužila OŠ Dugave i OŠ Fran Galović su u istoj zgradi?
    Pa u Dugavama ima samo jedna školska zgrada.

Naselje je sagrađeno krajem 70-ih, pretežno su tada bile mlade obitelji s malom djecom, pa je škola ubrzo postala tijesna. Nakon par godina dograđen je aneks sa još 8 učionica (mislim), pa i to nije bilo dovoljno, nego se nastava održavala i drugdje (djecu su razvozili autobusom).
    80-ih je to bila najveća škola u Hrvatskoj, s preko 2500 učenika, pa je zbog propisa koji je ograničavao maksimalni broj učenika, razdijeljena u dvije, s nastavom u istoj zgradi, u suprotnim smjenama.
    Kako naselje stari, sada je broj djece mnogo manji, ali je ta podjela ostala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •