Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Uzv pred porod

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno Uzv pred porod

Radi li se uzv pred sam porod?Da vide u kojem poližaju je beba?
    Meni nisu radili,beba je bila okrenuta glavicom,al razmišljam ako ne rade,kako znaju u kojem položaju je beba? Jel napipaju ? :?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

U Vinogradskoj se radi, za druge bolnice ne znam. Mada mislim da se položaj bebe može utvrditi i prepipavanjem trbuha, ali ja sam ipak za UZV prije poroda.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

na SD su meni radili (mislim čak 2 put)

imaju prijenosni uzv, pogledaju samo kratko, mislim da nije toliko bitno zbog položaja (jer navodno mogu napipati) nego da provjere da nije pupkovina zamotana oko vrata (bar su mi tako rekla kad sam ih pitala :/ )

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

pa da i radi te pupkovine...
    meni nisu radili uzv...sve je bilo u redu na kraju.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne rade svugdje, a taj bi UZV bio jedan od korisnijih.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Re: Uzv pred porod

Kako mislite pred porod?
    Par dana prije kad si na nekekvom pregledu ili kad dođeš roditi?
    Kad dođeš roditi su važniji klistir i brijanje i višesatno ležanje na ctg uz silne komentare nego sve drugo. :/

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad dođeš na porod.

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno Re: Uzv pred porod

Citiraj bimba iaia prvotno napisa
    Kako mislite pred porod?
    kad dođeš roditi?
    Kad dođeš roditi su važniji klistir i brijanje i višesatno ležanje na ctg uz silne komentare nego sve drugo. :/
    kada dodješ rodit...pa valjda kada obave klistir i birjanje ili prije toga.
    moj zadnji uzv je bio 7 dana prije poroda,beba se možda mogla i okrenit ili ne daj bože pupkovina oko vrata...

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

kad dođeš rodit.
    čim sam došla priključili su me na ctg par minuta, da vide dal imam stvarno trudove pa su pogledali uzv-om u kojem je položaju beba...
    nakon toga su me poslali u predrađaonu, a one ostale 'lijepe' stvari koje spominjete su sljedile kasnije

i pred sam porod, kad je bilo vrijeme da dijete krene van, opet su pogledali uzv-om jel i dalje sve ok

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

nek se neka koja je rađala u st-u,baš me zanima.

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Meni u PU nisu radili utz.
    Doduše nisam ni vidla dr. ni MM do jutra,a i babica je dolašla samo kad sam je zvala da mi promjeni plahtu jer mi je pukla voda. :/

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

u puli ne rade taj zadnji uzv i to je umalo bilo kobno za moju prijateljicu i njezinu bebicu. prije tjedan dana je radala, naravno uz drip i nakon 16h trudova su je hitno dali na carski. nju su raskasapili a bebu ozivljavali jer joj je pupcana vrpca bila zamotana oko vrata. a da su je samo kratko stavili na uzv...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj PUJA8 prvotno napisa
    u puli ne rade taj zadnji uzv i to je umalo bilo kobno za moju prijateljicu i njezinu bebicu. prije tjedan dana je radala, naravno uz drip i nakon 16h trudova su je hitno dali na carski. nju su raskasapili a bebu ozivljavali jer joj je pupcana vrpca bila zamotana oko vrata. a da su je samo kratko stavili na uzv...
    Ili da joj nisu dali drip, pa kada bi vidjeli da porod ne napreduje da provjere zašto,te onda naprave CR...

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

meni na sd nisu radili-mislim da ti to sve ovisi o tome kome dodjes u smjenu, kolika im je guzva...bez obzira na bolnicu, grad...tako ti zapravo i sve vezano uz sam porod ovisi o tim nekim vanjskim faktorima na koje na zalost ne mozes utjecati.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

meni su na sd-u radili uzv jer na ctg-u nešto nije štimalo pa su vidjeli da je pupkovina oko vrata,malo su nešto na trbuhu napravili i poslije je sve bilo ok.

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

netko je pitao za split: prije 4 god u splitu su mi napravili uzv prije poroda.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Meni je na SD rečeno da će mi radit UZV pred porod, zadnji sam radila sa 36+1 i nemam pojma ni kolika mi je bebica. Možda i bolje da se ne prepadnem s težinom ha,ha,...a i onako znaju jako fulat...

Inače, pupkovina oko vrata nije nikakva indikacija, kažu da može biti i 3-4 puta omotana oko vrata da to nije opasno, da je opasno kad je omotana oko ruku ili nogu bebice.Ovo je provjerena informacija iz usta nekoliko liječnika porodničara sa SD.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa
    da je opasno kad je omotana oko ruku ili nogu bebice.Ovo je provjerena informacija iz usta nekoliko liječnika porodničara sa SD.
    jesu objasnili i zasto?

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

L&L mislim da ti to ima veze za duljinom pupkovine, a ona je različita od djeteta do djeteta.Meni su na sd-u rekli da se omotaju vrat,rukice ili nogice pa da dolazi do stezanja, a u vrlo malo slučajeva kod vrata i do gušenja.Ali ako je sve u redu nemoj se s tim zamarati.Meni su napravili uzv ni 2 sata prije izgona pa su vidjeli da nešto nije štimalo,malo prodrmali,namjestili i sve je bilo ok.Na moje pitanje što su napravili babica je rekla da je pupkovina bila oko vrata nezgodno smještena al da je sve ok.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

hvala na odgovoru. u 1. trudnoci me niceg nije bilo strah, a sada, sto sam blize porodu, to me sve vise i vise hvataju neki napadaji panike...ne znam, nadam se da je to samo od umora, danas mi je zadnji radni dan pa se nadam da ce mi biti bolje kad se konacno naspavam

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj L&L0809 prvotno napisa
    Citiraj Lili75 prvotno napisa
    da je opasno kad je omotana oko ruku ili nogu bebice.Ovo je provjerena informacija iz usta nekoliko liječnika porodničara sa SD.
    jesu objasnili i zasto?
    Draga, evo Sani1612 ti je sve objasnila, crne misli i panika iš,iš....što dalje, ti se fino naspavaj ovih dana, posveti prvom djetešcu, sve će bit super na porodu vidjet ćeš...ogromnoj većini žena je drugi porod bio piece of cake u odnosu na prvi, prema tome samo positivo, i uskoro ćeš imat svoju drugu srećicu u rukama....

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Lili75 - vidim ja da ti jos malo brojis :D zelim ti svu srecu, da sve prodje brzo i bezbolno, da dodjes u bolnicu bar 5cm otvorena, bez dripa, busenja vodenjaka i inih intervencija dobijes na ruke svoju malu vrtirepku
    ot: i nadam se da uvelike prakticiras prirodne metode indukcije...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Meni nisu radili taj UZV i to je moglo biti kobno i za mene i za bebu. Bebacu je pupkovina bila, dva puta, omotana oko vrata i izlazio je potiljacno a 5 dana prije poroda bilo je sve OK. Nakon visesatnog vaginalnog, induciranog, poroda prikljucili su me na vakum koji je, hvala dragom Bogu, otkazao, pa smo zavrsili na hitnom carskom. Insistirajte na tom pregledu gdje god da se poradjate. Ispostavilo se da bi taj pregled, da je bio obavljen, postedio moju bebu i mene milion problema koji su nastali kao posljedica poroda.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

meni su u prvoj T uzv radili prije vag. pregleda, neposredno prije poroda
    nakon toga klistir i ostalo....
    u drugoj T sam bila na uzv-u tjedan dana prije poroda pa nije bilo potrebe raditi ga neposredno prije poroda (bila sam u bolnici pa su bili upoznati sa svime...)

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj L&L0809 prvotno napisa
    Lili75 - vidim ja da ti jos malo brojis :D zelim ti svu srecu, da sve prodje brzo i bezbolno, da dodjes u bolnicu bar 5cm otvorena, bez dripa, busenja vodenjaka i inih intervencija dobijes na ruke svoju malu vrtirepku
    ot: i nadam se da uvelike prakticiras prirodne metode indukcije...
    hvala ti draga od srca na željama

al one pririodne metode nam baš ne idu, morat ću silovat MM danas

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •