Citiraj no@ prvotno napisa

ljudi u gradskom uredu su u stanju reći svakakve nebuloze :/ :/ koje nisu ni zakonski ni stručno, ni praktično ni logično utemeljene..... )
Ovo je apsolutno točno. Kontaktirala sam ih par puta u zadnje 2-3 godine i sve informacije koje sam tamo dobila su bile ili polovične ili netočne.

Svakoj školi je u cilju da obavi procjenu zrelosti i da upozna dijete"za sebe" i svaka ju obavlja s obzirom na svoje mogućnosti (materijalne, kadrovske itd). Podrazumijeva se - što se mene tiče - da dijete obavlja procjenu zrelosti tamo gdje će i ići u školu.
Slažem se s ovim. Ravnateljica private škole nam je tako i rekla. Međutim, Gradski ured daje drugačije upute, i školama i roditeljima. Mislim da veliki dio nesporazuma proizlazi baš zbog toga što ljudi koji rade u Gradskom uredu nažalost ne znaju što i kako treba. Ali eto, ova ravnateljica je žena koja ej stvarno upućena u zakone, jako je susretljiva i uspostavili smo izvrsnu komunikaciju pa se na kraju sve lako dogovori. Tako idemo kontra onoga što nam je rečeno u Gradskom Uredu, odn, kao što je to i logično, testiranje obavljamo u odabranoj školi.

"Vašoj" privatnoj školi je u cilju da surađuje s jednim liječnikom školske medicine (to je obično onaj na čijem je području škola) i da on bude stalni član njihove Komisije za upis u 1. razred.
Ne znam je li škola relativno "mlada" tj nova pa iz tog razloga suradnja sa šk liječnikom još ne štima(!?)
Škola je vrlo kratko na sadašnjoj adresi ali nije to problem. Problem je u baš u uputama koje su dobili doktori školske medicine (od Gradskog ureda). Pričala sam o tome s doktoricom kod koje smo bili (a kamo spadamo po prebivalištu). A zvala sam i doktoricu školske medicine koja je nadležna za našu školu. Nažalost, stvari ne funkcioniraju kako bi trebalo- ali naše podatke i karton već su poslali doktoru školske medicine škole u koju ćemo upisati dijete.
Doduše, mene to sa doktorima ne brine jer ćemo ionako kod svoje pedijatrice obavljati i dalje sve osim cijepljenja koje ide kod školske (ali to sve u dogovoru i prema preporuci naše pedijatrice)

Mislim da kod nas (što se tiče administracije i irokracije) još nije zaživjela činjenica da ljudi upisuju djecu i u privatne škole, pa samim time iako postoji zakonski propisana procedura, nažalost ljudi čiji je to pposao uopće ne barataju materijom.