Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Konjuktivitis ili nesto drugo?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Konjuktivitis ili nesto drugo?

Prvo da napomenem da malac cesto ima konjuktivitis.
    Meni je ujutro pocelo krmeljit oko ali malo, sad su vec oba dobrano krvava, desno me malo boli i vidim mutno tj. maglovito. Krmelje i dalje ali jos uvijek pomalo.
    Oci mi nisu osjetljive, ovo je prvi put da su mi crvene, nakapala sam s Proculinom ali nije bas nista pomoglo.
    Jel bi to mogao biti konjuktivitis?
    Dal si smijem nakapat sa Tobrexom od malca?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam uspjela dobiti konjuktivitis od L. Spavamo zajedno, on legne malo na moj jastuk, ili ja na njegov, zaboravim oprati ruke nakon njegovog kapanja ili već nešto.

Ispočetka sam se probala švercati s njegovim Tobrexom , ali mi nije uspjelo.
    Kad sam njega vodila na kontrolu kod dječjeg oftalmologa, doktorica tamo mi je dala neke druge kapi i mast, Maxinešto (morala bi potražiti povijest bolesti).
    Vidjela žena odmah s vrata da sam se proslavila samoliječenjem.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I ja sam dobila te kapi. Nocas sam rucno otvarala oko svaki put kad se malac probudio, sve mi se sljepilo. Uzas! Ujutro sam ispirala fizioloskom pa je sad malo bolje.
    I mi skupa spavamo pa me sad strah da malac opet ne pokupi od mene, vec ga je imao 7 puta.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ne znam ti pomoći ili dati neki savjet, ali se sjećam kada sam ja bila mala i imala konj.vitis... jaoooo panike kada bih pokušala otvoriti oči, a ne idu.

Nisam shvatila da li si ti za sebe bila kod dr.?

I 7x konju.vitis? Kako tako puno? I koliko traje liječenje inače (ne znam...)?
    A homeopatija? (ni ovo ne znam... )

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Zbog sebe sam bila danas, s malcem smo bili na brisu oka (cekamo nalaze) bas zbog toga sto ga je imao vec 7 puta!
    E sad, mene brine sta ce taj bris oka rec, dal ce se nac nekakva opaka bakterija koju sam mozda i ja pokupila jer mi je cudno da jos dosad nisam pokupila od njega a spavamo zajedno i on na mom i ja na njegovom i svi 3 na MM-ovom jastuku. Isto tako mi je cudno da MM nije pokupio a on ima uzasno osjetljive oci.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Moj mališa je imao konjunktivis prije par mjeseci, dobio torbex mast i kapi za oči i taman kad je njemu počelo prolaziti-meni oko nateklo i zakrmeljilo opako. I kapam ja i sebi s njegovim kapima - i ono sve gore!!

Napokon otišla kod očnog i veli mi doktorica da se vrlo lako prenese i da dovoljno da vrh kapaljke dodirne trepavicu pa da se to prenese na drugu osobu pri kapanju njegovog oka...Dakle, nikako dijeliti iste kapi!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

A vidis, kazem ja danas svojoj doktorici kako imam doma Tobrex kapi od malca al nisam htjela kapat bez njenog odobrenja. I ona mi kaze da sam mogla, da nisam trebala ni dolazit k njoj... :/

Konjuktivitis se lako prenosi i maskarom, zato ja svoju nikad ne posudujem, cudi me da u pubertetskoj dobi, kad se nas 5 sminkalo istom sminkom, nisam bila stalno otecena i krmeljava

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ovo po opisu me podsjeća ono što sam ja imala prije godinu dana - bakterijski konjuktivitis, na brisu su mi našli plućni enterokok (u oku!). Bila sam na bolovanju čak 3 tjedna jer mi je dr koja me liječila strogo zabranila da odlazim na posao jer je bolest zarazna. Bolest je jako neugodna, prvo je počelo na lijevom oku (gnoj, zatvaranje oka) a onda se proširilo na drugo oko. Uglavnom, kako došlo tako i otišlo, nije opaka bolest ali vrlo neugodna.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mislim da meni ipak nije tak strasno jer je vec puno bolje, jos mi pomalo krmelji, vise nije tako jako crveno i mislim da ce za dan-dva potpuno proc.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •