Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 51 to 71 of 71

Thread: cime kupate decu, procitajte

Pcelica Mara's Avatar

Dr. Hauschka, znači. Provat ćemo, imamo ga u BioBio butizi.
    Hvala.

Ja sam baš te Babylove proizvode izbjegvala jer sam nekad negdje čula/pročitala (ne sjećam se) da u sebi sadržavaju neke loše sastojke :/ . Pa ga ti sad znaj.
    Razmišljam se, kolika je vjerojatnost da su i ovi "nezavisni" laboratoriji potplaćeni da jedan proizvod pohvale kao dobar, bez štetnih tvari, a drugi (npr. dobro prodavane Johnson i Mustelu) potope :/ . Možda se samo tješim, a možda stvarno više nikome ne vjerujem.

babylove waschgel ima dobre sastojke, isto tako i onaj najobicniji babylove sapun i sampon za kosu. Trebam provjeriti i alverde djecje sampone. Lavera ima dobru djecju liniju, Weleda je isto, po meni, ok.

Pcelica Mara's Avatar

Quote Originally Posted by Zorana
    babylove waschgel ima dobre sastojke, isto tako i onaj najobicniji babylove sapun i sampon za kosu. Trebam provjeriti i alverde djecje sampone. Lavera ima dobru djecju liniju, Weleda je isto, po meni, ok.
    Pa čuj, ni na Mustelinoj boci među sastojcima nije nacrtana mrtvačka glava i nabrojani rani otrovi :/

Gdje ima alverde dječije šampone? Našla sam samo za odrasle u dm-u.

pomikaki's Avatar

Quote Originally Posted by Pcelica Mara
    Pa čuj, ni na Mustelinoj boci među sastojcima nije nacrtana mrtvačka glava i nabrojani rani otrovi :/
    moj ključ je koristiti što manje kozmetike. Samo ono što je zbilja potrebno.
    Ne isplati mi se uspoređivati sastojke jer mi za to treba puno više znanja o kemiji nego što ga imam. Poslušam savjet iskusnijih, ali mi zapravo nitko ne može garantirati za bilo koju marku da su proizvodi zaista potpuno neškodljivi. Ali računam da neće doći do posljedica ako koristim rijetko i male količine.

Što se tiče kreme za sunčanje, recimo, draža mi je metoda ne izlaženja na jako sunce, eventualno na 15-ak minuta da se bacim u more i opet vratim u hladovinu. Kremu zbilja rijetko koristim. Pa i za dijete.

di kupujete Weledinu kozmetiku, ima li toga u ljekarnama, DM-ovima, biobio???

btw, na ovom linku http://skindeep.ewg.org/index.php kojeg je već jedna od vas navela nakon registracije dobijete mogućnost da unesete sastojke sa proizvoda kojega vi koristite a koji nije na njihovim listama pa vam izračuna i kaže za svaki sastojak posebno ako je štetan u kojoj količini.

tako je mnogo hvaljena mustela na razini od 8/10 "otrovna" a babylove dječji sapun 4/10 a i tu 4 je zaradio radi parfema koji se koristi (nije ga bilo na listi pa sam ja sama unosila sastojke).
    eto, ako nekom bude trebala pomoć neka javi, malo je nepregledno nać tu opciju unošenja podataka pa ako zapne zovite u pomoć

pomikaki's Avatar

Quote Originally Posted by sunchica
    btw, na ovom linku http://skindeep.ewg.org/index.php kojeg je već jedna od vas navela nakon registracije dobijete mogućnost da unesete sastojke sa proizvoda kojega vi koristite a koji nije na njihovim listama pa vam izračuna i kaže za svaki sastojak posebno ako je štetan u kojoj količini.

tako je mnogo hvaljena mustela na razini od 8/10 "otrovna" a babylove dječji sapun 4/10 a i tu 4 je zaradio radi parfema koji se koristi (nije ga bilo na listi pa sam ja sama unosila sastojke).
    eto, ako nekom bude trebala pomoć neka javi, malo je nepregledno nać tu opciju unošenja podataka pa ako zapne zovite u pomoć
    wow, ovo zvuči zanimljivo (ok, ja ću usporediti ona dva baby sapuna koja koristim ali mogla bih barem mm-u dati argument kontra hvaljene Mustele - njemu sve što ima cijenu do neba odmah malo više vrijedi)

uspredi pa javi i meni su tupili da je ta mustela tako krasna i divna a na kraju ima gore ocjene od J&J koji je tako razvikano "otrovan". jest ali jest i mustela. tako da ostajem na babylove i tražim tu weledu pa me zanima di je kupujete??

http://skindeep.ewg.org/product.php?...236&nothanks=1 , stisnite na link, "no thanks" i tu bi vam trebali bit gotovi rezultati za babylove sapun

Isabel's Avatar

Ja proučavam koju kozmetiku da kupim za moju zvjezdicu koja am uskoro stiže :D , totalno sam se razočarala u Musteli jer je očito štetna pa sam od nje odustala.
    O vodi također slično razmišljam, jer i u njoj ima ohoho otrova, toksina, bakterija... Pa mi se ne čini neko rješenje samo "čista" voda (jer je odavno nema )
    Sad razmišljam o Weledi, no voljela bi koje iskustvo ili savjet.

Weleda proizvoodi se mogu nćiu Bio&Bio dučanima.

Isabel, dojenčetu i malim bebama ne treba nikakva kozmetika, osim kreme za guzu. Od čega bi bebu trebalo uopće prati????
    Po meni je bolja samo voda, nego voda + kozmetika.

Doduše, ja sam mojoj maloj mazala lice s Weledinom nevenovom kremom, jer joj se koža perutala, inače ni to ne bih. Ne znam, moguće da ni to nije bilo potrebno.

Počela sam joj gelom prati ručice tek kad je počela puzati, a sad budući da se igra u blatu i posvuda, kad ju tuširam našamponiram strateška mjesta (ručice, guzu, nogice ako je bila bosa) i to je to.

s3ja's Avatar

Gdje se mogu kupiti Dr Hauschka i Weleda proizvodi? Nisam ih nigdje primjetila...Jesu li skupi?

sunchica ima ti je u bio i bio. u st ti je taj dućan u sklopu onog centra preko puta bolnice križine .

s3ja's Avatar

Ups, sad sam primjetila da ima i druga stranica ovog posta...

Bio&Bio dućani? Ne znam ima li ih u Vž...

Cijene?

u vz mislim da nema bio i bio.....weleda je kod nas skuplja nego npr. vani ali vrijedi...

oriel's Avatar

Quote Originally Posted by s3ja

Cijene?
    Welede imaš u Makroviti na VŽ placu .

Danči29's Avatar

Quote Originally Posted by Pcelica Mara
    Baš sam zabrinuta, tužna, ljuta...
    Mi smo do sada koristili Mustelu za sve, kupku, šampon, ... I sad gledam -i ne vjerujem!
    I što sad? Ljuta sam najviše na sebe, tako blesavo vjerovati da ako je nešto skupo i hvaljeno znači i da je kvalitetno....
    Ma ufffff, bijesna sam, imam doma tek kupljenu bocu kupke od Mustele, i to onu od po litre, najradije bi je nekom u oči sasula!
    Isto tako
    Dobro da sam ovo pročitala prije nego sam i kremu za sunce kupila.
    Mislim da ćemo preći na Weledu

s3ja's Avatar

Quote Originally Posted by oriel
    Quote Originally Posted by s3ja

Cijene?
    Welede imaš u Makroviti na VŽ placu .
    Odlično!
    Puno hvala na informaciji!

crnkica's Avatar

moja malena ima jako osjetljivu kozu i od prvog dana ju ne smijem kupati u nikakvim samponima niti u kupkama.ponekad stavim malo kamilice ili mas.ulja u kupku u kojoj se kupa i to je to.sada ima vec 10 mjeseci i jos uvijek ne koristimo nikakav sampon,osim ponekad za kosicu jer ima je puno i znoji se buduci da je vrlo aktivna beba.

Kupamo se A-Derma Gleom za tuširanje. Nekada i samo tuširanje običnom vodom.

Ništa nije savršeno, ali samo znam da ubuduće neću više nikad kupit Johnson .

Babylove... to je DM-ova marka, zar ne?

Page 2 of 2 FirstFirst 12