Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: jutarnje oticanje kapaka

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno jutarnje oticanje kapaka

nakon 3 godine mirovanja, ponovo se budim otečenih kapaka...osim što su otečeni (lijevo više nego desno), osjetim i zatezanje....do navečer sve splasne, ali ujutro opet ispočetka
    kad sam to prvi puta primjetila, prije 5-6 godina, obavila sam silu pretraga i nikad nije postavljena neka konkretna dijagnoza ili utvrđena alergija....simptomi traju do ljetnih mjeseci, i onda sve prestane....imate li sličnih iskustava?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam čula za slučaj gdje je oticanje kapaka kod djeteta imalo veze s radom bubrega (oštečenjem bubrega zbog prisutne bakterije - bez ikakvih drugih simptoma). Da li to ima veze s odraslima, nemam pojma, ali s obzirom na doba godine kad ti se to javlja, meni isto izgleda kao alergija.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Re: jutarnje oticanje kapaka

Citiraj ivica_k prvotno napisa
    nakon 3 godine mirovanja, ponovo se budim otečenih kapaka...osim što su otečeni (lijevo više nego desno), osjetim i zatezanje....do navečer sve splasne, ali ujutro opet ispočetka
    kad sam to prvi puta primjetila, prije 5-6 godina, obavila sam silu pretraga i nikad nije postavljena neka konkretna dijagnoza ili utvrđena alergija....simptomi traju do ljetnih mjeseci, i onda sve prestane....imate li sličnih iskustava?
    kod mene je ista situacija već godinama.
    najprije sam mislila da je zbog tlaka, jer sam ja visokotlakaš.
    međutim i uz lijekove i tlak pod kontrolom isto je, bubrezi super, svi ostali nalazi u redu.
    jedino što ja primjećujem da otičem više (naročito kapci) kad je vruće, bez obzira radilo se o vanjskoj temperaturi ili u stanu od radijatora.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Oticanje kapaka često ima veze s radom bubrega. Meni ne otiču zbog toga i ne previše, ali ujutro po par minuta dok pijem kavu prije posla (ako su otečeniji) stavim hladne mokre vrećice kamilice (skuhane prethodnu večer) na kapke i pomogne da se oteklina smanji.

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

nemam nikakvih problema s bubrezima, ali mogla bih probati ovo s kamilicom, hvala!

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A da ipak odeš liječniku jer kamilica će ukloniti posljedicu ali ne i uzrok! Možda ima veze sa spavanjem na trbuhu, unosom soli, ...

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I to je za unos soli točno, ljerka! Kada pojedem pizzu (koja je za moj ukus redovno nepotrebno previše slana), sutradan sam otečenija.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •