Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 53

Tema: Masti mi se kosa, uzasno....

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno Masti mi se kosa, uzasno....

Masti mi se kosa, moram ju prati svaki/svaki drugi dan (ili nositi u repu). Da li znate kakav šampon koji regulira lučenje sebuma? U frizerskom salonu mi je frizer oprao koau sa Avedinim šamponom protiv masne kose i držao je puna 3 dana :shock: , ali ga ne znam gdje nabaviti i koliko košta. Pomoć please!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ista stvar. nazalost, ne znam za taj sampon. a ni za neki drugi koji bi bio cudotvoran. svasta sam probala. ja sam skuzila da mogu hodat ko masna jozica ili prat kosu svaki dan. pa sam izabrala ovo drugo. jedino mi je u trudnoci bilo bolje.

sad sam si kupila suhi sampon, pa svaki drugi dan to malo nasprejam, prodjem cetkom i super mi je, pa onda opet drugi dan perem.

zavidim svima koji peru kosu 1xtj.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

navodno je problem klor u vodi
    klor isušuje kože, što potiče tijelo da se brani, tj. luči masnoću da se zaštiti

ima kupiti filtere za tuševe

ja imam jedna filter za kuhinjsku slavinu, philipsov
    zadovoljna sam - uklanja i klor, voda nema metalan okus ka ona iz Britte

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam kupila neki šampon u Mulleru, nisam sigurna za ime, oko 70ak kn. Ne riješi problem mašćenja kase, no kosa izgleda odlično. I drži dva dana od pranja, a ne (kao ostali) samo jedan.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    klor isušuje kože, što potiče tijelo da se brani, tj. luči masnoću da se zaštiti

ima kupiti filtere za tuševe
    Da?
    Gdje?
    Ovo bi mi bilo super; i naša je voda puna klora. I kamenca pride.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

u Merkuru
    380 kn,
    samo se stavi na kraj slavine, imaš opcije: filtrirana i nefiltrirana za namjestiti

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Hvala.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno Re: Masti mi se kosa, uzasno....

Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    Masti mi se kosa, moram ju prati svaki/svaki drugi dan (ili nositi u repu). Da li znate kakav šampon koji regulira lučenje sebuma? U frizerskom salonu mi je frizer oprao koau sa Avedinim šamponom protiv masne kose i držao je puna 3 dana :shock: , ali ga ne znam gdje nabaviti i koliko košta. Pomoć please!
    To ti je začarani krug. Primijetiš da ti se kosa masti i pereš je sve češće i češće, time isušuješ korijen i potičeš još jače lučenje sebuma. Mislim da u apoteci imaju dobre šampone za smanjenje lučenja, pitaj i pokušaj onda kosu prati svaka 4 dana, što manje je veži, što više nosi puštenu i pazi ako koristiš neki regenerator ili masku da ih ne utrljavaš u korijen kose nego samo na vrhove. I dugo dugo dugo ispirati!

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

kosu i inace perem svaki (ili svaki drugi) dan
    ljeti i 2 puta dnevno
    ne koristim uvijek sampon, vruca voda je cesto dovoljna ako se pere svaki dan

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj NatasaM... prvotno napisa
    ljeti i 2 puta dnevno
    probala i to, ali nakon 2 dana izgledam kao da mi je netko izlio litru ulja na glavu

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

T-gel za masnu kosu! Nijedan sampon mi nije ni do koljena ovom! A probala sam stvarno skupih, preporucenih, iz ljekarne, iz DM-a, ampula raznoraznih... Al T-gel je zakon!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kaj je to T-gel? di se to kupi?

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    e
    Navodno, dobro napisano.
    Ja moram oprati kosu svaki 2. dan, najkasnije, a ne tuširam se vodom iz vododvoda.
    Ukoliko imate i dodatnih problema osim mašćenja kose, preporučam toplo smrdljivi, crni šampon dr. Tempta (i Vichy-jev zeleni).
    Kod mene je u pitanju-genetika, čak ne i problemi s hormonima (što bi bilo najlogičnije)

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ljeti i 2 puta dnevno
    A da zaboraviš vruću vodu? Ozbiljno, probajte sa što hladnijom, pretopla voda sigurno iritira lojne žlijezde

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj nika612 prvotno napisa
    kaj je to T-gel? di se to kupi?
    Imas i u ljekarnama i u DM-u. Preporucam DM jer je jeftinije, kosta oko 50-tak kn.
    To ti je sampon, od neutrogene, imas 3 vrste, ti uzmi onaj u plavo zelenoj kutiji, pise ti da je za masnu kosu. Jako je gust pa ga ne treba puno stavljat i dosta dugo traje. Jedino ga moras malo duze ispirat.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

i meni se u zadnje vrijeme jako masti kosa..jedva dva dana izdrži treći već ne mogu na posao takva :/ ne kužim u čemu je fora prije nije bilo baš tako.neki ludi hormoni luduju valjda jer uz to mi se i lice počelo mastiti a prije me peklo od suhoće
    sad koristim ovaj šampon dođe nekih 60 ak kn od TONY and GUY kao za zaštitu peglane kose ali i s njim traje dva dana jedva..morala bi probati onda taj T gel

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam godinama (ono, od 13-15 godine) prala kosu svaki drugi dan a jako jako cesto i svaki (to u fazama kad sam imala kratku kosu, tu ujutro nije pomagalo nis osim vode...) jer mi se strasno mastila.

pa sam prije par godina slucajno u lushu bila kupila neki njihov onaj kruti sampon - u obliku sapuna. zaboravila koji tocno. i s njim mi se kosa nije mastila, durala je po 4-5 dana sto je za moj pojam bila citava vjecnost...

al sam od nekih koji su ga koristili na dugoj kosi cula da hoce isusit cijelu kosu i "unistit" je :/

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Morate biti svjesne da svaki sampon, kaladont...stagod....djeluje cirka 6 mjeseci, onda bi trebalo barem mjesec dana promjenit pa ponovno.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Joooj litala meni je taj ljubičasti sapun ( nešto s lavandom) iz lusha bio grozan, kosa mi je bila sva ko slama
    Inače još nisam otkrila neki koji stvarno djeluje...

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Preporodila sam se od Burt's Bees proizvoda, i za kosu i za tijelo. Sto se tice masne kose, dosla sam do toga da je mogu izdrzati i pet do sest dana, a i moja izuzetno problematicna koza prezivljava jedino uz njihove tvrde sapune. Alergicna sam na.. svasta, a definitivno na neki sastojak koji se nalazi u bilo kakvom tekucem sapunu - ne mogu cak niti kosu prati pod tusem jer se sva osujem ako mi bilo koji sampon dodje na tijelo.

Ne znam jedino dostavljaju li robu u Hrvatsku, tj. je li uopce prodaju online.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pikulica prvotno napisa
    Joooj litala meni je taj ljubičasti sapun ( nešto s lavandom) iz lusha bio grozan, kosa mi je bila sva ko slama

pa da, to je to, ja sam u toj fazi imala kratku kosu pa mi nije smetalo, al sam ga bila preporucila frendici s jako dugom kosom, ona se isto u prvi mah odusevila - pa razdusevila

trenutno mi je kosa duza, pa ako se dogodi da je nisam oprala - vezem...

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj linolina prvotno napisa
    ljeti i 2 puta dnevno
    A da zaboraviš vruću vodu? Ozbiljno, probajte sa što hladnijom, pretopla voda sigurno iritira lojne žlijezde
    meni se ne masti kosa, odnosno, ako se i masti, ne stignem to primijetiti, pranje kose mi ide uz tusiranje, ne razmisljam previse o tome

glede hladne vode, probat cu, iako bas nemam povjerenja da to moze oprati sve sto treba

mozda hladnija voda uz sampon, a vruca bez?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nataša je i meni dok je bila kratka, pranje bilo čas posla, ali sad dok isfeniram traje... pa bih bar 2 dana da izgledam dobro bez feniranja...

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

imam dugu kosu, gustu
    tamo sam na fotkama savjetnica
    ali ne moram fenirati, srecom

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kanirajte se. To malo isusi kosu.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koksy je navela T-gel, kao odličan protiv masne kože, ja ću samo dodati da ni T-gelu protiv prhuti nema konkurenta.
    Koksy, hvala što si me podsjetila na te šampone, u zadnje vrijeme me prhut gnjavi a ja sam smetnula s uma ovaj šampon koji mi je pomogao ODMAH.

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam prala kosu svaki drugi dan dok nisam rodila a onda ostala sama sa bebom 2 tjedna i nisam stigla oprati kosu. sad imam šampon i regenerator l'occitane od lavande, perem kosu svakih 10 dana, s tim da nakon 7 moram zavezati rep ali se i dalje ne kuži da je masna. isto imam dost dugu kosu.

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mojoj mami se jako masti kosa.

Frizerka joj je preporučala uz šampon da si na mokru kosu utrlja pjenu i to više na tjeme jer ona lagano isušuje i moram vam reči da djeluje.

Jedino to nije preporučljivo ako osoba ima perut.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Khaa, e to još nisam probala, par puta sam pitala ali ga nisu imali...
    Zapravo mi ljeti i nije veliki problem često pranje, ali zimi ako odem u krevet friško pofenirana, ujutro gnijezdo skoro ko u Žere

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kaae, molim te koji šampon od burts bees si koristila?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kaae, molim te koji šampon od burts bees si koristila?
    Najdrazi mi je Super Shiny Grapefruit & Sugar Beet Shampoo, a koristim i More Moisture Raspberry & Brazil Nut Shampoo. Very Volumizing Pomegranate & Soy Shampoo jos nisam probala, ali namjeravam ovih dana.

Nadam se da linkovi rade jer im povrmeno direktno linkanje na katalog steka...

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    Koksy je navela T-gel, kao odličan protiv masne kože, ja ću samo dodati da ni T-gelu protiv prhuti nema konkurenta.
    Koksy, hvala što si me podsjetila na te šampone, u zadnje vrijeme me prhut gnjavi a ja sam smetnula s uma ovaj šampon koji mi je pomogao ODMAH.
    A kako djeluje po ostatku (osim tjemena), je li suši, da li se oblikovati kosa?

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj linolina prvotno napisa
    ljeti i 2 puta dnevno
    meni se ne masti kosa, odnosno, ako se i masti, ne stignem to primijetiti, pranje kose mi ide uz tusiranje, ne razmisljam previse o tome

glede hladne vode, probat cu, iako bas nemam povjerenja da to moze oprati sve sto treba

mozda hladnija voda uz sampon, a vruca bez?
    Probaj prvo šamponiranje s toplijom, jer se vasište mora očistiti, inače, brijem da se problem pogoršava, a onda hladija, ispiranje sa što hladnijom-inače je dobro za kosu (za glavu već i ne ....)

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hvala Kaae
    MM je koristio T gel protiv peruti, ali mu se od toga mastila kosa, inače nije masna :?

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

U frizerskom salonu mi je frizer oprao koau sa Avedinim šamponom protiv masne kose i držao je puna 3 dana :shock: , ali ga ne znam gdje nabaviti i koliko košta. Pomoć please!
    Avedu možeš kupiti u tom istom salonu. Pretpostavljam da je o Permanu riječ. Oni ti ujedno prodaju Avedine proizvode, od preparata za kosu do krema za ruke/lice/brijanje i sl.
    Ne znam koliko košta, skupo je vjerojatno. Koliko, nemam pojma. Ali mi je rečeno da je šampon koncentrat i da ga malo treba.

Samo ja nisam primjetila da mi je Aveda produžila vrijeme nemasne kose. Uvijek isto, 3/4 dana.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jedino što meni pomaže je isušivanje kose bojanjem ili prameniranjem - tad koji put, ako sam se nedavno obojala, moguće prati i svaki 3., ne svaki 2. dan. Općeniti savjet bi bio da se kosu što rjeđe pere, ali kako to izvest mi je malo teže dokučit - ako se mora ići van, mislim. I ono kad odem kod frizera na feniranje, lakiranje i sl. tad izdrži i tri dana, ali to imam par puta godišnje.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Citiraj JaMajka prvotno napisa
    U frizerskom salonu mi je frizer oprao koau sa Avedinim šamponom protiv masne kose i držao je puna 3 dana :shock: , ali ga ne znam gdje nabaviti i koliko košta. Pomoć please!
    Avedu možeš kupiti u tom istom salonu. Pretpostavljam da je o Permanu riječ. Oni ti ujedno prodaju Avedine proizvode, od preparata za kosu do krema za ruke/lice/brijanje i sl.
    Ne znam koliko košta, skupo je vjerojatno. Koliko, nemam pojma. Ali mi je rečeno da je šampon koncentrat i da ga malo treba.

Samo ja nisam primjetila da mi je Aveda produžila vrijeme nemasne kose. Uvijek isto, 3/4 dana.
    Da, bila sam kod Permana u Rijeci. U četvrtak idem na pramenove pa si možda kupim taj šampon, ali ću prije probati jeftiniji T-gel oko kojeg se dvoumim jer na njemu piše da je protiv peruti i za masno vlasište a ja nemam perut :/

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala Kaae
    MM je koristio T gel protiv peruti, ali mu se od toga mastila kosa, inače nije masna :?
    ne znam, ja sam ispramenirana već goooodinama, tako da mi se možda i zato ne masti. e, a i potrebno ga je zbilja dobro, dobro isprati.

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Citiraj JaMajka prvotno napisa

Da, bila sam kod Permana u Rijeci. U četvrtak idem na pramenove pa si možda kupim taj šampon, ali ću prije probati jeftiniji T-gel oko kojeg se dvoumim jer na njemu piše da je protiv peruti i za masno vlasište a ja nemam perut :/
    Naknadno sam skužila da su tebi prali sa šamponom za masnu kosu, a meni za normalnu. Zato ti je i držao duže
    Meni je frizer općenito nahvalio Avedine proizvode, kako su odlični. Ali nisam se dala navući pa nisam pitala za cijenu jer znam da je profi kozmetika skupa, a ja nemam nekih problema da mi baš ona treba.

Ako u četvrtak saznaš cijenu napiši ako ti nije problem. U konačnici me zanima pošto su šamponi.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni nikad ni bojanje (ni kod frizera ni kucno kaniranje ili bojanje kupovnim kolor samponima), ni pramenovi, ni trajna ( da, cak sam i to isprobala, i to dvaput ) - nikad nista nije pomoglo da mi se "isusi" glava

oduvijek mi je vrhunac:
    danas je operem, sutra ujutro - opet pranje -> za kratku kosu i
    danas je operem, sutra vezem, preksutra - pranje -> za dugu kosu

:/ :/

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

jučer mi frizerka preporučila šampon od katrana od Keune
    ne znam, nisam ga još kupila,, samo prenosim..

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije lose - mozda se zalijepi pa se ne bude mogla zamastit

salim se, nadam se da ce ti pomoc

japanka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

i ja se nadam

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj litala prvotno napisa

pa da, to je to, ja sam u toj fazi imala kratku kosu pa mi nije smetalo, al sam ga bila preporucila frendici s jako dugom kosom, ona se isto u prvi mah odusevila - pa razdusevila
    litala, ja sam dobila taj šampon, ali ne znam kako se rabi. :?

To zbilja izgleda kao obični sapun. Pretpostavljam da se namoči, pa nekako razmaže po kosi? Može neke upute, pls?[/quote]

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Kupila sam T-gel u DM-u, kaže na njemu da treba oko 6 tjedana da bi se stvar popravila :/ , tko će toliko čekati , ali nadam se nekom poboljšanju nakon par puta. Evo, jučer ujutro prije posla sam oprala kosu i najradije bih ju oprala sad ponovno u WC-u na poslu

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Kosu perem svaki drugi dan, obavezno! Moram je prati ujutro, jer ako je operem večer prije, zamasti mi se odmah drugi dan. Preko noći mi se najviše masti!
    Nema šampona kojeg nisam probala, nijedan mi nije pomogao!
    Pomogne mi malo kada si natapiram kosu i nalakiram jer onda nije toliko blizu tjemena. Inače, imam i masnu kožu sklonu aknama.
    Muž pere kosu obavezno svaki dan, ali lako njemu kad ima kratku. A kod sina već uočavam isti problem. Ima 3,5 godina i moram mu kosu obavezno prati 2 puta tjedno jer mu se užasno masti.
    Znači, ima nešto i u genetici.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

držao je puna 3 dana :shock: , ali ga ne znam gdje nabaviti i koliko košta. Pomoć please!
    Dakle, kupiti ga možeš kod tog istog frizera. Objasni mu o čemu se radi i posavjetuj se i kupi od njega šampon. Ja sam godinama imala jadnu suhu i ispucalu kosu. Tanku i svrbilo me je tjeme. Onda sam počela kupovati Loreal professional, kojeg ima samo u nekim frizerajima, namjenjen mojoj kosi. Danas je moja kosa u odnosu na nekad savršena. Uzimam i regenerator. Općenito sve za kosu kupujem u frizeraju. Bolji su preparati tamo nego u marketima. Probaj. Istina je da nisu jeftini, ali duže traju jer su jači.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Kapric prvotno napisa
    Citiraj litala prvotno napisa

litala, ja sam dobila taj šampon, ali ne znam kako se rabi. :?

To zbilja izgleda kao obični sapun. Pretpostavljam da se namoči, pa nekako razmaže po kosi? Može neke upute, pls?
    [/quote]

smocis kosu, smocis sapun, natrljas kosu - mislim da ne pjeni puno, al se vise ni ne sjecam - peres/trljas kosu i tjeme, isperes

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Thnx!

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

iridana, mislim da bi ti najbolje bilo otići do specijalista dermatologa. Čini se da je glavni okidač za pojačano mašćenje kose - stres.

U svakom slučaju, pojačano mašćenje u dosta se slučajeva ne može riješiti samo šamponom. Na kosu je potrebno je stavljati ampule.

Tako se meni se kosa počela mastiti zbog jednog većeg stresa prije nekoliko godina, pa sam otišla dr. Ona pregleda korijen kose i stanje vlasišta pod UV svjetlom. Shodno tome određuje se terapija.

Propisala mi je Foltene ampule, a po njih sam morala otići u Trst. Nije ih ni tamo bilo u svakoj apoteci. Ispočetka se stavljaju svaki dan, a kasnije 2-3 puta tjedno. Zanimljivo, ali kosa mi se više nije mastila.
    (Trenutno nažalost ne stavljam ništa, jer preko vlasišta te tvari ulaze u krvotok, a još dojim.)

U slučaju nemogućnosti odlaska u Trst, dr je preporučila Vichyjeve ampule. Uz njih ide i V. šampon, mislim da je bio 70-ak kuna.

Isto tako, dermatologinja mi je rekla da se kosa smije prati samo jednom tjedno, inače se iritira vlasište. Naivno sam se zapitala, kako onda postoji šampon "Dan na dan". Jasno, radi se o marketingu.

Na moju pobunu da ne mogu izdržati tako dugo do pranja, rekla mi je da mi se uz primjenu ampula neće mastiti.

Nošenje repa nije baš dobro, jer kosa ne diše.

Dobro je i masirati korijen, da bi se potaknula cirkulacija, ali ne trljati vlasište, nego pomicati kožu glave.

Inače, oni kojima se kosa masti i prhuta trebali bi vlasište izlagati sunčevom svjetlu (prilika - ljetovanje). No, kako je rekla, ne u podne!

Osobno sam primijetila da mi se kosa manje masti kad sam više izvan zatvorenog prostora, na svježem zraku.

I, kao što su cure već napisale, vruća voda uzrokuje veće izlučivanje sebuma.

Sretno!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •