-
kuhanje voća
Zanima me do kada ste vi kuhali i dali uopće kuhate voće svojim limačima. V. je već jeo dinju i banane sirove,jabuke i kruške sam mu kuhala kao kompot a sada imamo divne kruške,sočne slatke i mekane pa me zanima dali je stvarno nepotrebno kuhati takvo voće i ne gubi li se sama smisao i vrjednost vitamina kuhanjem.Što i od kada dajete sirovo?
-
Pošto je ovaj moj post neko vrijeme lutao bespučima i sada je ponovno ponađen evo podižem ga!!!!
-
Mi smo voće uvijek jeli sirovo!
-
Svrha dohrane je osvajanje novih okusa i prilagodba organizma na novu hranu. U svjetlu toga, sasvim je svejedno hoćeš li voće kuhati, mljeti, tući, ružno gledati... bitno je da ga beba ima priliku isprobati.
Moj malac je isto zimska beba i njemu sam kuhao jabuke i zatim pretvarao u kašicu pomoću sokovnika. Sada ima dvije i pol godine i jede sve što mu dam, a voli sve okuse, uključujući i gorko/trpko/ljuto.
Dojenje ide i dalje.
-
Da, kuhanjem voća i povrća, gubi se velika količina vitamina, pa je bolje konzumirati ih sirove, ako ih već kuhate, neka to bude što kraća, dobro je i blanširanje...
-
Ja voće dajem isljučivo sirovo gnječeno ili miksano ako je tvrdo za gnječenje
-
A ljudi, vi k'o iz Sibira :? Dajte mi nabrojite koji to vitamini dojenoj bebi fale, a ima ih samo u voću? U najmanju ruku ko da će sirota djeca dobiti skorbut.
Ako mislite da je Klauss **** u svoje kašice stavio vitamin C radi ičijeg zdravlja, ljuto se varate - tamo je isključivo u svojstvu konzervansa.
Dijetalna vlakna, koliko god imala nekakvu svrhu kod mršavljenja žena i olakšavanja pražnjenja crijeva - za bebe nemaju apsolutno nikakvu svrhu. Upravo naprotiv.
Bitan je okus.
-
Davore, ono sto ja mislim je kada beba pocne s dohranom i ako ju dobro prihvati, manje sise i automatski ono sto ne dobiva vise u dovoljnoj mjeri od majcinog mlijeka treba dobiti od hrane. Moj maleni je iz tog razloga postao anemican - manje je sisao, vise jeo (tako mu je pasalo!), ali ne jos uvijek hranu koja ima dovoljno minerala i eto.
Uglavnom, moje je misljenje da dohrana nije samo uvodjenje novih okusa (mozda u prvih par tjedana), ako beba pocinje imati manji interes za siku.
A, mamaivjeko - ja nikad nisam kuhala voce - ne znam zasto i bih :?
POceli smo s jabukom, pa kruskom i sa 7.5 mjeseci je banana dosla na red. Sada tamani marelice i breskve. Dinju i lubenicu mu jos nisam dala.
-
nisam nikad ni jedno voce kuhala vec je sve jeo sirovo .
-
Hvala vam na odgovorima.Čuj Davore,na žalost Vjeko je dojio samo 4 mjeseca i eto pitam jer ne znam i svom djetetu želim najbolje( iako nije dugo dojeno-ne zato jer je meni tak pasalo nego eto silom prilika).
-
Tjah, žao mi je. Tu i tamo previše brijem o dojenju.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma