Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 114 od 114

Tema: ostavljate li bakšiš?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ne mogu vjerovat da se ova tema opet pokrenula.
    Dakle ponovit cu, ostavljam naucnicama jer:
    -pouzdano znam da 90% njih ne dobiva nista od sefice a trebale bi, zakonom je propisana cifra, ovisno o godini skolovanja
    -jos pouzdanije znam da ih se iskoristava za beskrajno ciscenje, donosenje kavica, odlazenje u shopinge kako sefica, jadna, nebi morala
    -trazi se od njih da rade i vikendom, svaki vikend, da ostaju i po 10 sati u salonu iako je zakonom propisano 40 sati tjedno!

I ostavit cu im uvijek, jer im je to jedino sta imaju, i zelim da kad izadu iz tog prokletog salona u kasno subotnje poslijepodne, mogu otic na kavu za koju nisu trebale roditelje zicat novce!

Eto, zato im ja ostavljam, al stvarno potpuno razumijem druge koji ne ostavljaju jer ne znaju kako je to. Ja, nazalost, znam!

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nije ništa lakše ni drugim učenicima srednje škole koji idu na praksu, pa im niko ne plaća niti ostavlja bakšiš

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj Rene2 prvotno napisa
    Ono što sam primijetila je da me ljudi drugačije gledaju otkako to radim, ljubazniji su, i čak i ako je gužva ja ne moram čekati.
    Ovo je baš ono šta mi se ne sviđa.
    To je kupovanje bolje usluge i to je mito.
    Ne plaćam nikome tko radi svoj posao- dostavljač pizze dostavlja pizzu , to mi je posao i ne razumijem zašto bi mu morala ostaviti, frizerka radi frizure, učenici uče, učitelji uče decu. Svi rade svoj posao i za to su plaćeni. Koliko su plaćeni je stvarno predmet rasprave, ali to nije moj problem ( problem je društva , a ne mog zarađenog novca ).
    Ja radije dajem novce onima koji stvarno nemaju ( familiji na selu koji jedva preživljavaju od svog rada), nego time što nekim zanimanjima dajem novce poticala zapošljavanje tih zanimanja. Karikiram, ali zato i imamo toliko frizerki i konobara, a neka zanimanja izumiru.
    Ja dajem novac isključivo po obavljenom poslu. Npr. ako ja nešto zamolim da mi netko napravi mimo svog posla ( odnese na peti kat ili napravi kašicu ) to platim, ali zato što je to zamoljeno i odrađeno.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj vjestica prvotno napisa
    nije ništa lakše ni drugim učenicima srednje škole koji idu na praksu, pa im niko ne plaća niti ostavlja bakšiš
    Slazem se, zato sam napisala da im ja ostavljam jer znam kako im je.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    Citiraj vjestica prvotno napisa
    Slazem se, zato sam napisala da im ja ostavljam jer znam kako im je.
    I to je ok.
    Al ja si sad stalno imam u glavi da me mrze zato sto necu ostavit nis. :/

A recimo cokoladu donesem..otvorim pred svima, stavim na stol i tko zeli nek se punudi..ako se nije pojelo ne trapam nazad u torbu nego je tam ostavim.
    Kajjaznam to mi je nekak normalnije neg ostavit pare..pogotovo sto mi naucnica redovito vrlo lose opere kosu.. :/

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Dajete li napojnicu dostavljačima špeceraja (Mercator/Konzum)? Danas je dostavljač prema meni bio "Mister Neljubazni", a MM kaže da je to zato što mu nisam dala napojnicu. Nisam škrta, ali to mi jednostavno nije palo napamet. Što vi mislite o tome?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nitko tko narucuje on line nije mi spomenuo da ostavlja napojnicu. Ni inače mi taj običaj nije skroz jasan, kao ni zašto se uvukao samo u neke branše.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja nisam ostavljala, ali im je MM dao da idu na WC kod nas pa računam da je to još bolje od "bakšiša"

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Dajete li napojnicu dostavljačima špeceraja (Mercator/Konzum)? Danas je dostavljač prema meni bio "Mister Neljubazni", a MM kaže da je to zato što mu nisam dala napojnicu. Nisam škrta, ali to mi jednostavno nije palo napamet. Što vi mislite o tome?
    Uglavnom ne jer plaćam karticom.
    Nekoliko puta sam im dala napojnicu jer mi je žao dostavljača kad nosi teške stvari, a ja naručujem često kartone mineralne, gajbe pive, kartone mlijeka, vreće krumpira i sl. a živim u zgradi bez lifta.
    Posljednje uređivanje od kajsa : 20.12.2010. at 22:15

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    I meni je jedan bio krajnje neljubazan i prigovarao je kako nas je jedva našao.
    Napojnicu ne dajem jer živim u zgradi s prilazom za invalide i liftom pa smatram da se baš i ne nategli radi nas. A i platim karticom.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne, jer placam karticom.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja ostavljam, ostavljala sam oduvijek (otkad imam svoje prihode), iako moji nikad nisu i mm me ružno gleda zbog toga. Kad sam jako zadovoljna ostavim više, kad mi je okej (ništa posebno) zaokružim na neki viši iznos (ako je 240, ostavim 250).
    Ipak, jedno vrijeme sam si pisala sve troškove, pa i onaj za žvake, i iznenadilo me koliko odlazi na 'napojnice'. Otad, iako velim - ostavljam, mi se više sviđaju skandinavski modeli od američkih.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja isto plaćam karticom, ali možda očekuju da dodam nešto sa strane. Inače, to je prvi puta da je čovjek bio tako neljubazan. Inače su uvijek OK i našale se s djecom, čak i pomaze mačku. Kao i mnogima koji su to spomenuli, meni je neugodno davati te napojnice, a isto tako bi mi bilo neugodno i primati ih. Pomislila sam jučer, kako bi to bilo da me zadovoljni studenti "počaste" s 20 kn; pa smatrala bih to uvredom. Ali u nekim zanimanjima je to očito uobičajeno i očekivano.
    Posljednje uređivanje od Zdenka2 : 21.12.2010. at 10:25

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja bih obično dečkima iz Mercatora dala 10 kuna "za kavu", a zapravo za nošenje kartona lijeka, mineralna i ostalog na drugi kat bez lifta. Uvijek su bili iznimno ljubazni, nikad nisu krivo donijeli (iako pretpostavljam da ne slažu baš oni kutije)
    račun platim karticom, a ovo dam baš njima.

u restoranima ostavljam, u kafićima ostavljam po trenutnom raspoloženju (ako je Mo pila mlijeko koje mi naplate 4-6 kuna decilitar, onda ne dobiju bakšiš, ako mi ga ne naplate onda im ja ostavim)
    frizerka mi je ionako bezobrazno preskupa pa bi na 250 kn bilo previše još zaokruživati

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •