Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: kako promijeniti ritam?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno kako promijeniti ritam?

drage mame, kad god sa trebala pomoć, uvijek sam došla na ovaj forum i - problem riješen. 6i pol mjeseci muku mučimo ja i mm s ritmom naše malene. naime, nije uopće problem u noćnom buđenju, nikad mi ni kad je bila manja nije bio problem dizati se za podoje. no, ona ne može zaspati prije 10, 11. i onda spava do pola 9, 9, pola 10, kako kad. kako joj promijeniti ritam. jednom smo probali probuditi je nekom bukom ujutro, no rezultat je bio da se probudila u 8 i onda za sat i pol bila nervozna jer se nije naspavala. kupam ju oko 7, najkasnije pola 8. oko 8 ona počinje bit nervozna jer je gladna i onda nakon sisanja zaspi - i to tako da ne mogu vjerovat, premjestimo ju u kindač i ništa joj ne smeta, ni da joj dižeš ruu/ nogu, ma ništa. da bi se gospodična nakon punih pola sata probudila ko da je spavala 3 dana. i onda njurganje do 10, 11. onda zaspi na sisi i sve 5.
    u čemu griješim? dnevna spavanja su tako tako, nikad duže od pol sata, osim kad smo u šetnji.
    znam da se problem čini banalnim, i da se vjerojatno smijete, ali mene već pomalo počinje izluđivati. ponajprije jer imam dosta stvari za učiti za posao, a zaista su mi bitne. ovako, nemam snage za to, preko dana radim po stanu itd. i jedinu šansu vidim u noći. ali eto, nikako pa nikako da nekako uskladimo taj spavanac...

isprike na dugom postu, morala sam se izjadat.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prva stvar je - "ritam" djetetu necete promijeniti u jedan dan treba vremena. mojima je nekad za jedan sat promjene trebalo i tjedan dana "uskladjivanja"... dakle - dajte si vremena, puno vremena i polako...

druga stvar je - baby steps, baby steps nemojte drasticno mijenjati ritam, nego malo po malo, po petnaest-dvadeset minuta - pola sata maksimalno u jednoj "turi"...

trece, sto sam daaaavnih dana negdje procitala, bas za bebe ispod godine dana - da cesto hoce i imaju potrebu odspavati prvu dnevnu turu upravo kratko vrijeme nakon jutarnjeg budjenja znaci - probudi se u 8, u 9 vec njurga - stavit na spavanje

sretno i strpljenja

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ma znam, nisam ni mislila odmah sat vremena ranije, nego baš to po pola sata maximium. al evo tješim se, s 3 mjeseca je zaspala u 11, 11.15, zadnjih tjedan dana u 10.15. polako, polako. valjda će i to doć na svoje

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Imaj na umu i da će uskoro ljetno računanje vremena.
    Da ne bi bilo - korak naprijed, nazad dva.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Sjećam se vremena kada je moj stariji sin bio potpuno zamijenio dan i noć,trajalo je to do njegovih mjesec i pol. Potom sam sretna presretna bila kada bi nakon duuugog nespavanja,on zaspao u 4 ujutro pa spavao po tri sata u komadu.Potom je to vrijeme pomjerao sve ranije i ranije,dok konačno nismo došli do nekog ''normalnog'' ritma. Sad kad bi me netko pitao kako,ne bih znala odgovor. On je jednostavno sam određivao takav ritam,a mi se prilagođavali. Pokušavali smo raznorazne metode ne bismo li ga ''nagovorili'' da zaspe,ali sve je bilo uzalud.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ritam se mijenja jako jako polako, dakle, svakih par dana po petnaestak minuta ranije. Ali također treba uzeti u obzir da djeca imaju neki limit iza kojega ne idu (ja sam svoju stariju nagovala mjesecima da zaspe prije devet, ali jednostavno nije išlo, pa sam odustala).

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

moj zaspi kad i ja, cca oko 23, 23.30, ali meni to odgovara... i budi se onako "zapravo" tek oko 10... da li je to u redu obzirom da mi odgovara, jer vidim kako svi teže nekakvom ritmu od 8 navečer, ali onda se bude ranije, je tako? a ja nisam neki jutarnji tip...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa
    moj zaspi kad i ja, cca oko 23, 23.30, ali meni to odgovara... i budi se onako "zapravo" tek oko 10... da li je to u redu obzirom da mi odgovara, jer vidim kako svi teže nekakvom ritmu od 8 navečer, ali onda se bude ranije, je tako? a ja nisam neki jutarnji tip...
    mi spavamo isto od 8,mozda ti je sad ok,ali kad pocnes raditi(ako radis),nebude ti bas super ici spavati u pol noci,a ujutro se dici na posao,ja joj vec sad hocu napraviti ritam koji ce meni odgovarati dok se vratim na posao

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Da svojim primjerom pokazem da je moguce da beba u prakticki par dana promijeni ritam. Moja negdje do 4 mj. nikad nije zaspala prije 11, obicno oko 11.30-12, koji put i kasnije. Ali kad bi napokon zaspala, spavala bi u komadu do 9-10 ujutro. I onda je najednom pocela drasticno ranije ici na spavanje, tj. oko 8 (mi nismo nista specijalno poduzimali), ali se isto tako pocela buditi 2-3 puta tijekom noci. Ne znam ni sama sto mi je bolje, a sto gore :/

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Enea prvotno napisa
    Citiraj Maya_78 prvotno napisa
    mi spavamo isto od 8,mozda ti je sad ok,ali kad pocnes raditi(ako radis),nebude ti bas super ici spavati u pol noci,a ujutro se dici na posao,ja joj vec sad hocu napraviti ritam koji ce meni odgovarati dok se vratim na posao
    ok, kužim... moj je još mali pa o tome ni ne razmišljam
    sretna sam ako odspava više od 3 h u komadu 8)

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

kuzim i ja tebe,nismo ni mi puno veci 4 i pol mj,budes vidla kak ce to bit sad dok ti pocne duze spavati u komadu,mozda si sam slozi ranije

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Enea prvotno napisa
    kuzim i ja tebe,nismo ni mi puno veci 4 i pol mj,budes vidla kak ce to bit sad dok ti pocne duze spavati u komadu,mozda si sam slozi ranije
    iz tvojih usta u Božje uši

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja imam sličan problem, moj mali ima 7 mj, zaspi oko 12 -01 u noći, i spava on cjelu noć bez problema, do 7-8 ujutro, ali tako spavam i ja, ispada da imamo isti ritam, samo on plus ovo ima i 3 dnevna spavanja...
    Prvi put zaspe sat do dva nakon jutarnjeg buđenja, drugo spavanje je popodne oko 3-4, ali naš najveći problem je to spavanje oko 9 navečer...
    Stoput smo si pomislili kad je zaspao tako da će nastaviti spavati do jutra, ali ma kakvi, on se budi za 45 min, sat - sat i po, kako kada i budan je do 12.- 1...
    Probali smo da ne zaspe, ali koliko god se mi trudili nema šanse, znao je zaspat usred igre, na podu, kauču...
    Probali smo i kasnije kupanje i hranjenje u mraku u sobi i duuugo uspavljivanje - nema pomoći, a već sam se pomirila sa time, bit će valjda bolje kad počne puzati, možda se više umori tokom dana pa ranije zaspi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •