Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Krapinske toplice i smještaj majki uz dijete...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno Krapinske toplice i smještaj majki uz dijete...

Isprike jer nisam uspjela nači sličnu temu.
    Naime, zanima me da li je zbilja točno da majke nepokretne djece koja su u vigilnoj komi i koja tek dolaze na prve vježbe i rehabilitaciju nemaju pravo na smještaj skupa s djecom odnosno na plačeni smještaj od strane HZZOa mada se apsolutno preporuča da se sve vježbe obavljaju uz člana obitelji.

Dječak iz ST uskoro odlazi u Krapinu i mama ga prati ali će navodno sama morati plačati smještaj.Dapače, čak i neke vježbe koje se rade u poslijepodnvnim satima morat će snositi sami.

???

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pravo na smještaj uz dijete u specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju
    na prijedlog izabranog doktora primarne zdravstvene zaštite, a na osnovi mišljenja doktora specijalista određene specijalnosti, liječničko povjerenstvo područnog ureda Zavoda iznimno može odobriti boravak uz dijete u specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju osiguranoj osobi određenoj za pratitelja djeteta (jednom od roditelja ili osobi koja skrbi o djetetu) u sljedećim slučajevima:
    • kada se provodi kada se provodi točno određen i utvrđen programa "mama - dijete" za izobrazbu roditelja odnosno osobe koja skrbi o djetetu, za dijete do navršene 3. godine života
      kada postoji potreba dojenja djeteta (majci djeteta)
      kada je u provođenju bolničke medicinske rehabilitacije djeteta s posebnim zdravstvenim potrebama potrebna prisutnost roditelja, odnosno osobe koja skrbi o djetetu
    odobrenje pratitelju djeteta daje nadležno liječničko povjerenstvo Zavoda, na prijedlog izabranog doktora primarne zdravstvene zaštite, a na osnovi mišljenja doktora specijalista određene specijalnosti koji predlaže potrebu bolničke medicinske rehabilitacije
    pratitelj djeteta s posebnim zdravstvenim potrebama pravo ostvaruje na osnovi uputnicu koju mu izdaje njegov izabrani doktor
    za vrijeme smještaja uz dijete roditelj nije obvezan plaćati doplatu

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja idem sa mojom djevojčicom u 7 mjesecu u Krapinu na rehabilitaciju! ne bi trebala plaćati ništa kad dobije odobrenje komisije da prati dijete!

Moja preporuka joj je da uzme ako može dopunsko zdravstveno osiguranje,jer znam sa Goljaka da su mame koje nisu imale dopunsko ipak neki postotak plaćale!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Hvala...
    Izgleda da u ovom slučaju nema ipak šanse da se mami odobri smještaj, mora ga plaćati..
    Dijete je inače nastradalo u saobračajki s teškim ozljedama mozga i u vigilnoj je komi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •