Ja sam nova na forumu, otvorila sam temu jer nisam znala gdje da smjestim svoj slučaj...Imam djevojčicu staru 2 mjeseca...rođena je sa 3100 g. i 49 cm. carskim rezom. Isključivo je na prsima. Naš "problem" je u tome što je ona u ta dva mjeseca dobila samo kilu, tako da je sada teška 4160 g. i dugačka 54 cm.
U prvom mjesecu života već je preboljela bronhitis pa mali dobitak na težini pripisujem tome, no sada sam mislila da će dobiti više. Doktorica kaže da je njezino stanje dobro, da je jako bistra i žilava jedino što je sitna. Dohranu je ostavila meni na izbor. Što da radim?? Ne bih htjela da ona kaska u rastu, a opet s druge strane glupo mi je davati dohranu uz obilje moga mlijeka...
Naš drugi problem je upravo vezan uz dojenje. Ona noćne i pijepodnevne obroke jede izvrsno, vidim da se baš najede..jedino kasnije popodne i navečer čudno reagira pri hranjenju..Prvo krene jesti, zatim prestane, ja ju dignem da podrigne i vratim na dojku, no ona počne vrištati.Ja vidim da bi ona još jela, da joj ono nije dovoljno, pa je to dalje je samo natezanje.Ponekad upalim fen, pa onda prestane plakati i jede, ali ko hipnotizirana, da se tako izrazim..U čemu je problem?Što se tiče položaja okej je, mlijeka ima, refleks otpuštanja je jak, ali ja malo izdojim prije..pomislila sam da nije možda soor, nemogu joj dobro gazom jezik očistiti kad neda.Koristila sam Rojazol gel, ali nakon njega povraća. Ne znam ni sama, ako i je soor, kako to da prijepodne dobro jede???
Hvala unaprijed na savjetima! :/