Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Molim savjete i pomoć!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno Molim savjete i pomoć!

Ja sam nova na forumu, otvorila sam temu jer nisam znala gdje da smjestim svoj slučaj...Imam djevojčicu staru 2 mjeseca...rođena je sa 3100 g. i 49 cm. carskim rezom. Isključivo je na prsima. Naš "problem" je u tome što je ona u ta dva mjeseca dobila samo kilu, tako da je sada teška 4160 g. i dugačka 54 cm.
    U prvom mjesecu života već je preboljela bronhitis pa mali dobitak na težini pripisujem tome, no sada sam mislila da će dobiti više. Doktorica kaže da je njezino stanje dobro, da je jako bistra i žilava jedino što je sitna. Dohranu je ostavila meni na izbor. Što da radim?? Ne bih htjela da ona kaska u rastu, a opet s druge strane glupo mi je davati dohranu uz obilje moga mlijeka...

Naš drugi problem je upravo vezan uz dojenje. Ona noćne i pijepodnevne obroke jede izvrsno, vidim da se baš najede..jedino kasnije popodne i navečer čudno reagira pri hranjenju..Prvo krene jesti, zatim prestane, ja ju dignem da podrigne i vratim na dojku, no ona počne vrištati.Ja vidim da bi ona još jela, da joj ono nije dovoljno, pa je to dalje je samo natezanje.Ponekad upalim fen, pa onda prestane plakati i jede, ali ko hipnotizirana, da se tako izrazim..U čemu je problem?Što se tiče položaja okej je, mlijeka ima, refleks otpuštanja je jak, ali ja malo izdojim prije..pomislila sam da nije možda soor, nemogu joj dobro gazom jezik očistiti kad neda.Koristila sam Rojazol gel, ali nakon njega povraća. Ne znam ni sama, ako i je soor, kako to da prijepodne dobro jede???

Hvala unaprijed na savjetima! :/

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno re

samo da te
    beba ti je super napredovala za dva mjeseca i samo nastavi dalje. kakvo kaskanje u rastu :/
    a šta se tiče tog večernjeg nemira, nemam rješenje. prošla sam isto, ali nisam imala nikakvo čarobno rješenje. uglavnom sam je nosala i mazila, a mislim da će ti pomoći i dolazak proljeća pa ćeš moći u duže šetnje u to vrijeme

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: Molim savjete i pomoć!

Citiraj sunny_me prvotno napisa
    . Doktorica kaže da je njezino stanje dobro, da je jako bistra i žilava jedino što je sitna. /
    Ti i TM ste veliki i jaki ljudi? ili spadate u sitniju građu?

npr. ja i MM smo preko 180cm i preko 80kg

večernja nervoza
    http://www.mojedijete.com/doji-li-i-...e-i-vecer.html

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno Re: Molim savjete i pomoć!

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    . Doktorica kaže da je njezino stanje dobro, da je jako bistra i žilava jedino što je sitna. /
    Ti i TM ste veliki i jaki ljudi? ili spadate u sitniju građu?

npr. ja i MM smo preko 180cm i preko 80kg

večernja nervoza
    http://www.mojedijete.com/doji-li-i-...e-i-vecer.html
    Ja sam visoka 171 cm i imala sam prije trudnoće 53 kg, znači bila sam fest mršava, sad sam se malo popunila, mm je isto mršav....
    Hvala na linku, ovo točno nama odgovara ------ Stalno dojenje često se podudara s razdobljem u kojem je vaša beba nervozna i nemirna. Beba možda doji par minuta, zatim ispusti dojku, uznemiri se ili plače, opet primi dojku, pušta, divlja, plače... i tako satima... VRLO frustrirajuće, a vi se pitate dobiva li beba dovoljno mlijeka, smeta li joj nešto što ste pojeli, ili joj SVE smeta...

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

kao prvo dobrodošla!!!!!!!

drugo, postoji ti super stvar a to ti je rodin SOS telefon za dojenje broj ti je 01/6177520 i 091/2277220 i tamo će ti curke pružiti uvijek super informacije i savjete za dojenje. To je meni uvijek bila najbrža i najbolja varijanta oko problema sa dojenjem...

sretno!!!!!!

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj di_zg prvotno napisa
    kao prvo dobrodošla!!!!!!!

drugo, postoji ti super stvar a to ti je rodin SOS telefon za dojenje broj ti je 01/6177520 i 091/2277220 i tamo će ti curke pružiti uvijek super informacije i savjete za dojenje. To je meni uvijek bila najbrža i najbolja varijanta oko problema sa dojenjem...

sretno!!!!!!
    Potpisujem

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

sunny_me,

dobro nam došla

kakva je situacija sa pelenama? Koliko ima popišanih dnevno, koliko pokakanih?

zašto si koristila rojazol, ima li nekih simptoma po kojima si zaključila da bi gljivice bile u pitanju?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    sunny_me,

dobro nam došla

kakva je situacija sa pelenama? Koliko ima popišanih dnevno, koliko pokakanih?

zašto si koristila rojazol, ima li nekih simptoma po kojima si zaključila da bi gljivice bile u pitanju?
    Hvala na dobrodošlici
    Što se tiče pelena, popiškinih pelena ima kad god ju presvlačim, a to je jako često (ne volim ju ostavit dugo u jednoj peleni), što se tiče pokakanih, nema puno, kaka svaki drugi dan...

Sumnjala sam na gljivice pa mi je ped. dala recept za Rojazol. No ona poslije povraća ako joj namažem jezik njime...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

cuj, 5 cm u 2 mjeseca nije malo

bez obzira na tezinu. moj f. je isto dobivao malo, prvi mjesec 600, drugi 500 grama, pa u cetvrtom cak 200! a da ga vidis kakav je..

vecernje nervoze su ceste kod beba, skupi im se tokom dana (kao i nama) pa ne znaju sta ce sa sobom. ja preporucam setnje (marama ili kolica), kupanje, skakutanje s bebom po pilates lopti ako imas.. proci ce to.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

a ima li beba nekih simptoma soora? bijele packe po unutrašnjosti usta? kako izgledaju tvoje bradavice? vidiš li kakve promjene na njima? osjećaš li kakvu bol prilikom podoja ili nakon njega?

Inače što se tiče prirasta, on je u granicama normale i stvarno bebica se izdužila za 5 cm, možda je od onih što se prvo rastežu a onda popunjavaju
    kažeš da imaš dosta jaki refleks otpuštanja mlijeka, da li je to problem bebi, zagrcuje li se?
    koliko dugo vam traje podoj otprilike i doji li beba cijelo vrijeme podoja efikasno? čuješ li da guta?
    mijenjaš li dojke prilikom podoja?
    koliko podoja dnevno imate cca?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

[quote="Sun"]a ima li beba nekih simptoma soora? bijele packe po unutrašnjosti usta? kako izgledaju tvoje bradavice? vidiš li kakve promjene na njima? osjećaš li kakvu bol prilikom podoja ili nakon njega?

Inače što se tiče prirasta, on je u granicama normale i stvarno bebica se izdužila za 5 cm, možda je od onih što se prvo rastežu a onda popunjavaju
    kažeš da imaš dosta jaki refleks otpuštanja mlijeka, da li je to problem bebi, zagrcuje li se?
    koliko dugo vam traje podoj otprilike i doji li beba cijelo vrijeme podoja efikasno? čuješ li da guta?
    mijenjaš li dojke prilikom podoja?
    koliko podoja dnevno imate cca?[/quotePuno pitanja, evo mojih odgovora
    Što se tiče jezika, ima nekakve bijele mrljice za koje nemogu procijeniti jesu li od mlijeka ili soor, teško uspjevam gazom skinuti (ona neda), bradavice izgledaju okej, jedino na lijevoj imam oštečenje, kada mi je je pukla pri jednom od prvih podoja i na toj me malo boli kada počne sisati, ali bol ubrzo prestane i dalje je normalno..

U početku se znala zagrcnuti što se tiče jakog otpuštanja mlijeka, ali ja sada taj prvi mlaz izdojim i mislim da u tome ne bi bio problem.
    Mijenjanje dojku - jedan podoj jedna, drugi druga, s tim ako jede unutar dva sata, dajem joj opet istu od prošlog puta..
    E sad, koliko podoja dnevno? Teško mi je reći, u početku sam si pisala, ali kada je ona počela jesti non-stop po malo prestala sam pisati jer uopće ne mogu procijeniti koliko ona količinski pojede..A kad jede, stvarno guta i već smo se s položajima ispraksirali! Uopće ne znam u čemu je problem...evo jučer je isto navečer vrištala i bila nervozna, jela je bolje da nije, i onda se pokakala i automatski smirila...možda ju je to mučilo!I općenito bi to opisala kao večernju nervozu...no zašto ne dobiva na težini kao druge bebe?

Postoji li još nešto za taj soor (ako ga uopće ima), a da nije taj Rojazol, od njega povraća!

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

postoji za soor još nekih drugih terapija, ali mislim da nema smisla
    da to iskušavaš ako nije soor u pitanju, a po ovome što pišeš meni se ne čini da se o tome radi. Možda da se konzultiraš s pedijatrom po to pitanju.
    Jest da kod ragada (rana) postoji veća mogućnost da se nakalemi soor, ali nekako islim da bi osjećala neke simptome poput peckanja i svrbeža bradavica, probadana prilikom podoja i između podoja..

Večernja nervoza, hm. Ima li beba grčeve u popodnevnim satima?
    Kakva je tvoja prehrana? Kod tih dojenačkih kolika, ukoliko je u tome problem, možeš pokušati iz svoje prehrane izbaciti mlijeko i mliječne proizvode na nekoliko dana pa ćeš vidjeti da li možda bebu muče ti proteini iz kravljeg mlijeka.
    Možeš i piti čaj od komorača (naravno ti, nikako ne beba) jer je on dobar za riješavanje problema kod nadutosti a beba će te njegove blagotvorne sastojke primiti razblažene kroz tvoje mlijeko.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Cure, hvala na savjetima! Pa evo da vam ispričam novosti...prošle subote je moja malena imala festivale, vrištala je cijeli dan, nije htjela sisati, ma ništa nije htjela, vidjela sam da je gladna i iz očaja sam joj prvi put dala AD koje je kasnije povratila...i nakon toga ga više nije htjela ni pomirisati. Kad vidi bočicu počne plakati ko luda, tako da sam to sve eliminirala. Od idućeg dana pa nadalje ona stalno sisa, kao nikad do sada. Jako je vesela, pjeva, priča, smije se. Uživamo! Ja sam sretna jer je povratila to mlijeko i onako sam bila tužna kad sam joj ga davala! Što se tiče težine, danas smo je vagali iako nije još navršila 3 mjeseca. Ima 4500g. Sa 2 mjeseca je imala 4160g. i znate šta ću vam reći...više se uopće ne brinem jer vidim da je jako sretna, a i dugačka bome . Na kontrolu kod pedice idemo tek sa 4 mjeseca i odlučila sam da ću se oglušiti ako ona šta počne kvocati; dokle god vidim da se mala dobro ponaša! Zaista sam se previše opterećivala tim dobivanjem na težini tako da nisam ni uživala u dojenju i mogu vam reći da sam ponosna na sebe što smo premostili poteškoće u dojenju još od bolnice, kada sam kasnije dobila mlijeko zbog carskog reza...zatim njezinog bronhitisa...pa grčeva...pa malog prisrasta u težini...i rekla bih svim majkama UŽIVAJTE U SVOM DJETETU, A DOJENJE JE NAJBOLJI NAČIN ZA TO!
    PUSA

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

UŽIVAJTE U SVOM DJETETU, A DOJENJE JE NAJBOLJI NAČIN ZA TO!
    Samo ću ponoviti što si i sama napisala

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •