Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Pomoc oko klomifena

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno Pomoc oko klomifena

Zdravo drage moje,treba mi pomoc,naime ja vec 4 god.vodim borbu oko PCOS i uvijek sam na nekim terapijama...Inace sam mrsava,nemam akne,malje-samo neredovnu menstruaciju,sada smo odluchili da zelimo bebu i posle ispijene 7 kutije Yasmina,chekala sam prvu samostalnu menstruaciju i doshla je posle 41 dana...taj mjesec smo pokusali samo 1 i neuspjeshno...odluchili smo da chekamo drugu menstr.,pa da onda opet pokushamo.Menstruacija mi je izostala i posla sam kod doktora.Bas taj dan sam imala neki smedji iscjedak i doktor je rekao da je to pocetak mens,i prepisao mi Klomifen 1X2 5 dana i rekao da taj mjesec navalimo na sex???
    Nije mi nista objashnjavao,kako,shta,ama bash nishta.
    Sad na drugim forumima chitam da se uz Klomifen mora ici na folikometriju,a on to meni nije predlozio,pa sam zabrinuta...jeli se smijem osloniti na njega ili da potrazim pomoc drugog doktora???

darcy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Kad sam ja išla na AIH dr. mi je rekao da nemamo odnose za vrijeme trošenja Klomifena. Ne znam što da ti kažem, ali možda bi ipak bilo dobro da pitaš još kojeg liječnika za mišljenje. Ili ti je rekao da navalite poslije uzimanja Klomifena?

darcy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Oprosti, sad sam opet pročitala tvoj post, i shvatila da ćeš navaliti nakon Klomifena, tako bi već išlo. Klomifen se daje kod PCOS-a, ali ne kad imaš cistu. Cista je kontraindikacija za Klomifen, ali policistični jajnici nisu kontraindikacija. Mislim da ti je tvoj dr. dobro rekao i želim ti da što brže uspiješ.

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

budvanka,
    Bolje je biti pod kontrolom za vrijeme terapije klomifenom, ali nije nužno. Mnogi ginekolozi primarne zaštite ih propisuju jer osiguravaju ovulaciju u ciklusu. Ono što bi svakako bilo dobro napraviti prije uzimanja klomifena je ultrazvuk abdomena i zdjelice da bi se isključila mogućnost postojanja ciste koja može narasti pod terapijom klomifenom.

Ja sam isto u dogovoru s doktorom ponekad i bez kontrole započinjala terapiju klomifenom. Nikada nisam imala problema. Međutim, zabilježeni su neki slučajevi komplikacija pa čak i hiperstimulacije.

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Inače klomifen se počinje uzimati 3-5 dc tijekom 5 dana po dvije tablete odjednom. 3-4 dana nakon uzimanja posljednje tablete nastupa ovulacija te navalaiti na odnose valja tek onda, a nikako za vrijeme terapije.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Divne ste,ne mogu vjerovati da ste mi ovako brzo odgovorile na pitanje :D
    Ja sam se malo prepala jer u upustvu pise da osobe koje imaju PCOS ne smiju piti Klomifen,tj da nije preporuchljivo...
    Doktor mi je rekao da navalimo na sex posle zadnje tablete,ali mi nije rekao da moze doci do komplikacija...prije koriscenja tableta sam uradila samo ginekoloski pregled i ultrazvucni i na osnovu toga mi je prepisan Klomifen,znaci nije mi provjerio prohodnost jajovoda,niti hormone...samo mi je prepisao jer ja i dechko hocemo da radimo na bebi,a zbog mojih neredovnih menstruacija,ne zna se kada ja imam plodne dane...

Evo sada sam zvala doktora-on kaze da ne treba da idem na folikometriju,vec samo da cijeli mjesec vodimo ljubav...hm...zanimljivo...znachi vi mi predlazete 3 dan posle zadnje tablete da obichno tad dolazi do ovulacije?

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...er=asc&start=0

Budvanka, pročitaj gornji post. Koliko se sjećam dosta se raspravljalo o tome, a zaključak je bio da ga nikako ne koristiti bez folikulometrija.

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja ti mogu odgovoriti iz vlastitog iskustva. Uvijek pijem klomifen uz folikulometriju i to iz razloga što smo svi različiti. Vidim da su cure pisale da je ovulacija par dana nakon zadenje tablete(3-4). Kod mene baš i nije bilo tako. Ja sam ovulaciju imala 14 dana nakon zadnje tablete. Zato je to najbolje pratiti na uz jer netko uopče ni ne reagira na klomifen. Moj savjet je da nakon zadnje tablete probaš inzistirati kod dr na barem dva-tri UZ tek toliko da vidiš da li se nešto događa pa onda navalite na sex. U svakom slučaju sretno

orline avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja ti ne bih preporucila da pijes Klomifen bez folikulometrije. Iz tvog posta nisam shvatila da li si kontraceptive pila terapijski ili zbog sprecavanja zaceca, vjerujem terapijski, jer navodis PCOS. Ne znam kakvi su bili ciklusi ranije, i da li si imala ovulaciju prirodno. Ja koristim Klomifen trenutno (nemam PCOS), i nemam nekih specijalnih nuspojava,ali nije bezazlen lijek. Imas par linkova ispod, pa iscitaj.

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...olikulometrije

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...light=klomifen
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...light=klomifen

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Bila sam juche na prvoj folikumetriji i imala sam na lijevom jajniku jedan vodeci folikul od 1,5cm(a rekla mi je da on mora da poraste do 2cm ili mm ne zamjerite shto ne znam),a na drugom jajniku 3 manja...na drugu folikometriju idem u chetvrtak...ali nisam pitala doktoricu shta ce biti ako meni ovaj folikul pukne danas ili sutra...ima li onda shanse da ja ostanem trudna?

marcelina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno Klomifen - pitanje

Bok, ja sam tu nova i imam jednu nedoumicu u vezi Klomifena. Bila bih zahvalna ako bi mi neka od vas mogla pomoci. Dakle, moje pitanje je moze li hiperstimulacija uslijed uzimanja Klomifena nastati u slucaju da je bila samo jedna folikula (i to prazna ).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Klomifen - pitanje

Citiraj marcelina prvotno napisa
    Bok, ja sam tu nova i imam jednu nedoumicu u vezi Klomifena. Bila bih zahvalna ako bi mi neka od vas mogla pomoci. Dakle, moje pitanje je moze li hiperstimulacija uslijed uzimanja Klomifena nastati u slucaju da je bila samo jedna folikula (i to prazna ).

Mislim da realno ne. Ali, meni je na klomifen znalo bit svašta - ogromna cisturina u idućem ciklusu (znači, ne uopće u ovome u kojem sam pila kloomifene) - dolazila hitna u 2 ujutro. to ti sve ovisi, prije na ovu temu je rečeno da literatura ne navodi da klomifen mora uopće ići s folikulometrijama, ali svak ti govori iz svog iskustva, a moje je takvo da bih ja uvijek išla na folikulometriju (ako bi mogla) jer mi je klomifen desetkovao endometrij i slučajno ili ne, baš tijekom njega sam 2x imala endometralni polip s kojim sam se onda zezala, jednom taj event s hitnom, tako da se meni to čini na moje tijelo too risky pit bez gledat radi li što, kakav je endo i sl. Ali, ima ginića koji ga prepisuju i bez folikulometrije i MPO-ovaca, ja sam uglavnom išla sa - dvoje ZG me na njega stavljalo, nisu bili socijalci, i uvijek smo pratili - ili ciljane ili inseminaciju. Sretno, imaš super Rodinu brošuru o neplodnosti, savršenu tablicu koji su simptomi hiperstimulacije da čak i laik može prepoznati koji put - prati se po tome. Hiper ne mora nužno biti, ako ja to dobro shvaćam, samo da nastaje dosta cisti ili vel. broj folikula, meni je jednom bilo bez previše folikula, ali su jajnici narasli, a to se osjeti da ne možeš hodat brzo nego kao robot ili Geisha, boli kad sjediš, trbuh se napuše, manje se mokri, a drugi put je bilo to hitna u 2 ujutro u ciklusu nakon klomifena i velika cista ili neki big size folikul, više se ne sjećam, ali kad je puklo mislila sam odoh ja, skoro se onesvijestila, MM zvao hitnu, oni su odmah skužili u čemu je štos - terapija mirovanje i puno tekućine.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo ti tog linka, meni iz nekog razloga više ne otvara, prije je otvaralo, biće MM neke postavke promijenio. Prolistaj do poglavlja hiperstimulacija, ne može biti bolje objašnjeno:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=60242

marcelina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ina33 puno hvala na odgovoru i na linku. Brosura je izvrsna!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Moja druga folikulometrija je bila juche i rezultati su ovakvi:Lijevi jajnik 18mm,a na desnom 17mm.Sutra josh jedno mjerenje,i u nedjelju inekcija Pregnil...i kad onda da pokushamo sa bebom,jer ovih dana nismo nishta radili???

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •