majoslava prvotno napisa
ja to gledam ovako, za mene je to pomaganje djeci na neki nacin i mazenje s njima...
kad nakon dana u vrticu im pomognem da se obuku, to je nacin da ih dodirnem i napravim kontak s njima, a i oni vole taj dodir...
ili kad ih hranim doruckom ujutro, isto tako...
ja znam da oni mogu sami, i ako mene nema naravno da se oblace i jedu sami, ali i oni i ja volimo takav kontakt i malo razmazivanja...
moji najmanji su recimo skoro 5 godina.
i mogu te osigurati i da sam tako radila i s mojim najstarijim djetetom, i eto sad muje 11godina, i ne dozvoljava mi da ga hranim i oblacim, he he,tako da to prodje...
imam i dijete koje nikad dije htjelo biti hranjeno ii oblaceno, i nije ni to zabavno...
dakle, ja ne mislim da je to problem, uz preduvjet da se nekako ipak daje prostora djetetu za samostalnost kako raste, tako da se ne desi da imas tinejdzera u kuci koji ne zna ni mlijeko natociti u casu...
sto se mene tice, moja djeca dobivaju slobodu samostalnosti kad to zele, tako da nisam zabrinuta da ce odrasti u nesamostalnost. osim toga, kako rastu, mogucnost za samostalnoscu se povecava, ruku na srce 3,5 godine i nisu bas neke godine, to su ipak jos vrlo mala djeca,i najvaznije je da dobiju puno njeznosti i ljubavi i mazenja...