-
prekid dojenja zbog terapije?
Dobila sam lijek koji moram uzeti. Doktorica je rekla da lijek koji mi treba na žalost ne ide uz dojenje i dala mi neku "novu generaciju" istog lijeka koji se uzima samo 2 dana i kao - smijem dojiti.
Međutim....kako imam naviku uvijek čitati upute, pročitala sam da piše da se dojenje za vrijeme terapije mora prekinuti, mlijeko izdojiti i uništiti!
E sad..lijek moram uzeti...a D. ne prihvaća bočicu s izdojenim, a ja ne mogu puno ni izdojiti (mislim nema šanse da izdojim zalihe za 3 dana!!jedva izdojim za jedan obrok koji ionako u bočici neće popiti), a još k tome ovisna je o cici (dojena na zahtjev) i kad hoće, a ne dobije taj čas-vrišti do povraćanja i čupa sve sa mene ne bi li je se domogla...
Kako da ovo izvedem a da ne poludimo obje?? I da naravno uspijem održati dojenje nakon terapije?
-
b]loonalee[/b],
savjetovala bih ti da sutra ponovno odeš do svoje doktorice i razgovaraš s njom o onome što si pročitala u uputstvu.
Trebaš joj dati do znanja koliko ti je dojenje bitno i zamoliti je, da ukoliko ima IKAKVE šanse, pronađete lijek kompatibilan s dojenjem. Možeš je zamoliti da nazove Zavod za farmakologiju, jer ti želiš biti 100 sigurna u sigurnost lijeka ukoliko ti uz njega preporučuje nastavak dojenja (možda postoji i mogućnost da ti da uputnicu za zavod za farmakologiju pa se možeš ići tamo raspitati).
Postoji li mogućnost da se terapija odgodi?
-
terapiju sam već odgodila, ali na svoju ruku :/ Doktorica je naglasila da nema alternative lijeku, odnosno da ni jedna alternativa nije kompatibilna s dojenjem, ali ova koju mi je dala je najkraća...
-
Iz onog što si napisala na početku zaključila sam da ti je doktorica rekla da lijek ide uz dojenje, a da si ti zatim pročitala da ne ide...
Ne bi bilo loše kada bi potražila i DRUGO mišljenje.
Ukoliko uistinu nema izbora, onda treba obratiti pažnju na sljedeće:
Bilo bi dobro kada bi bebi nudila mlijeko na šalicu ili žličicu. Bočice bi trebalo izbjegavati jer postoji mogućnost da upotreba bočice dodatno oteža povratak dojenju.
Izdajanje se ne uči preko noći, treba biti ustrajan! Pretpostavljam da tebi ne preostaje puno vremena za to, ali bilo bi dobro kada bi uspjela barem nešto izdojiti da imaš za vrijeme terapije.
Tijekom terapije proizvodnju mlijeka trebalo bi održavati redovitim izdajanjem prema rasporedu sličnom onom kojim je dojilo vaše dijete. Mlijeko izdojeno za trajanja terapije bacajte.
Ako imaš vremena pogledaj još malo ove tekstove:
Dojenje uz lijekove
Izdajanje - kako započeti s realnim očekivanjima?
-
loonalee, ako ikako možeš odgodi liječenje za par dana, a za to vrijeme se izdajaj i spremaj mlijeko. Imaš li problem sa izdajanjem, probaj izdajati jednu dojku istovremeno dok beba jede na drugu.
Ako ste već započeli sa dohranom, to izdojeno možeš davati na žlicu, ili pomiješano sa npr. rižinim pahuljicama.
Ne znam jesi li lijek dobila od specijaliste, naime, i meni je dr. opće prakse bila prepisala jedan lijek koji ne ide uz dojenje, a kasnije mi je specijalist dao drugi, nakon što je provjerio da je kompatibilan sa dojenjem.
-
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma