majola, u vrlo sam sličnoj situaciji kao i ti i mislim da nisi pogriješila.
majola, u vrlo sam sličnoj situaciji kao i ti i mislim da nisi pogriješila.
[quote="Anemona"]majola je napisala:
majola, pa ne treba odmah zaključati čim se napiše i recimo malo drugačije viđenje.ja sam svoje odgovore i potporu dobila i nebi voljela da ovo ode u neku trecu raspravu, pa sto se mene tice moze se ova tema zakljucati
nisam zbog toga, tvoje vidjenje mi je sasvim u redu, i ja djelomicno tako mislim, al eto stvar je za mene gotova pa nebi trebala ova tema otic u nedogled.
Thanks Trina!
Možda nisi smjela reći da ćeš ga puknutiali znam kakav je osjećaj kad ti neko konstantno tlači dijete, mama ga drži kao gospu od cukra i ne poduzima ništa. Ja sam isto zaprijetila djetetu koje se verbalno iživljavalo na mojima i tako djelomično riješila problem. Nije skroz jer je odgajana na poptuno kriv način ali bar sam joj dala do znanja da sam uz svoje dijete, da znam što se dešava i da takve stvari ne dozvoljavam
Ja sam bila u takvoj situaciji, i otišla u podstanarstvo. Sad plaćam kredite za novi stan u kojem ne živim, nitko sa nikim ne razgovara. I trenutno mi je sad bolje nego one 3 godine pakla tamo. Jaaaaakoooo mi fale nećaci jedan ima 11 i pol, a jedan skoro 6 i preteško mi je. Izgradila sam sa njima neki svoj odnos i stalno me pitaju zašto smo otišli i kad ćemo se vratiti. Duuugo nisam mogla zatrudniti i oni su mi bili svetinja, i sad i njima moja L. fali.
Ja ti majola samo pokušavam reći da se pokušaš usredotočiti na maloga, a ne na to kako njega odgajaju i što on čini sa svojom mamom.
I meni je način odgoja mojih šogora užas, ali nikad to nisam rekla, a mislim da vide da mi se neke stvari ne sviđaju. Ali mislim tko sam ja da njima to kažem, ali bez beda sam klincima prigovorila svaki put kad mi je nešto smetalo, a bome sam i znala sa njima popričati na samo kao da sam im mama, o onim problemima koji su se ticali mene i njih.
Npr. vozila sam starijeg u na engleski i imao je scenu na benzinskoj da mu kupim crtić na spajdermena. Bio je 100 kn i smatrala sam to pored cijele kolekcije koju ima doma totalno nepotrebnim. U autu za doma mi je rekao svašta, ko da smo vršnjaci. Ja nisam vikala ni dramila. Rekla sam mu da ćemo o svemu popričati sa njeg. roditeljima kad dođemo doma. To mi se je u tom trenutku činilo jedino pametno. Dok smo došli do kuće odlučila sam da ću sama to sa njime riješiti. Sutra sam ga kad smo ostali na verandi pitala da sjedne minuticu. Rekao je da kada ću reći mami i tati, ja sam mu rekla da mislim da neću uopće jer mislim da je on jedan pametan mladi dečko i da ja znam i da i on zna da se nije ponašao lijepo i da mu vjerujem da se to neće ponoviti. Rekla sam mu da samnom ne može tako razgovarati, a da nije lijepo tako pričati niti sa drugim ljudima. I bilo mu je jako krivo, rasplakao se je i zagrlio me je i ja njega. Naravno da povremenih ispada ima i on i druga djeca, ali nekako mu imam hrabrosti reći što bi mu i mama rekla. I najvažnije nikada, ali nikada ga nisam tužakala roditeljima. Sve sami rješimo, i ima bezgranično povjerenje u mene. Inače smo super teta i nećak. I znalo se je desiti da je kod mene sa manjim bratom pa situacija izmakne kontroli i ja prijetim klepit ću vas ako ne prestanete. Naravno da to ne mislim, ali ne znam kako bi moja šogi na to reagirala jer me nikad nije čula da to kažem pa ni ne zna koje su mi namjere. Možda bi se s pravom ljutila?
Ti ako ti je stalo moraš sama sa malcem izgraditi odnos (ili ne moraš), ali znaj da taj dečko raste i pamti, ono što odlučiš, ako nije ispravno moglo bi ti se vratiti, pogotovo jer živite u istoj kući.
Ne odnosi se na tebe osobno Trina nego na to da ja ne mislim da nije smjela reći da ćega puknuti. Reagirala je kako si i sama rekla, u momentu jer joj se je dignuo tlak. Po meni je važnije ono što će biti sada. Neka pozove klinca i pruži mu malo ljubavi, njemu je možda i krivo. Pogotovo ako od tad odnosi nisu sjajni. Zamisli ga doma ako je slušao njenu šogoricu i šogora "ma zamisli ti nju, ona će njega..."Trina prvotno napisa
Ako su si ona i klinac bili dobri on se osjeća kriv za te ne odnose. Djeca nemaju mjesta u svojoj glavi za inate kakvia smo mi odrasli skloni. On samo zna da od tog dana oni ne idu kod njih i obrnuto.
majola, a kako bi bilo da tvoj muz razgovara sa svojom sestrom???I inace kako on gleda na sve to??Mislim da je logicnije da on to ''raspravi''sa njom.
p. s.Mozda si vec i pisala o tome ali nemam vremena da procitam sve postove/??
majola, a kako bi bilo da tvoj muz razgovara sa svojom sestrom???I inace kako on gleda na sve to??Mislim da je logicnije da on to ''raspravi''sa njom.
p. s.Mozda si vec i pisala o tome ali nemam vremena da procitam sve postove/??
moj muz razmislja ko i ja. tu se potpuno slazemo, i on je pokuso pricat sa njom ali isto nije nista postigo. uglavnom, ona se smirila, suti o svemu i opet se normalno ponasa ko da nista nije bilo.cv-vanja prvotno napisa
sto se tice moga odnosa sa necakom, za sad cu ga pustit malo na miru. Na zalost snjime se nemoze razgovarat. on se pravi lud, kad mu nesto idem objasnit, on samo kaze "ha". dosta puta mu na fin nacin ponovim da nesto nemoze tako radit, ponavljam jedno te isto, al on se pravi da nista ne razumije, a ja mislim da sa svojih osam godina moze dosta toga razumjeti. i naravno da nakon nekoliko vise nemogu objasnjavat i ako se stalno jedno te isto ponavlja da moram i vikati. Mislim da tu za sad nema rjesenja, neka prodje neko vrijeme pa cu probat opet uspostavit vezu snjime
nenaa - potpuno te razumijem, i ja sam dosta puta pomislila otici u postanarstvo, nije lako zivjeti sa rodbinom pod jednim krovom, pogotovo kad imate razlicita misljenja o nacinu zivota odn. odgoju djece
moj muz razmislja ko i ja. tu se potpuno slazemo, i on je pokuso pricat sa njom ali isto nije nista postigo. uglavnom, ona se smirila, suti o svemu i opet se normalno ponasa ko da nista nije bilo.cv-vanja prvotno napisa
sto se tice moga odnosa sa necakom, za sad cu ga pustit malo na miru. Na zalost snjime se nemoze razgovarat. on se pravi lud, kad mu nesto idem objasnit, on samo kaze "ha". dosta puta mu na fin nacin ponovim da nesto nemoze tako radit, ponavljam jedno te isto, al on se pravi da nista ne razumije, a ja mislim da sa svojih osam godina moze dosta toga razumjeti. i naravno da nakon nekoliko vise nemogu objasnjavat i ako se stalno jedno te isto ponavlja da moram i vikati. Mislim da tu za sad nema rjesenja, neka prodje neko vrijeme pa cu probat opet uspostavit vezu snjime
nenaa - potpuno te razumijem, i ja sam dosta puta pomislila otici u postanarstvo, nije lako zivjeti sa rodbinom pod jednim krovom, pogotovo kad imate razlicita misljenja o nacinu zivota odn. odgoju djece
A ništa, kako misliš i sama, najbolje pustiti da prođe malo vremena, pa da stvari lagano dođu na svoje. S malenim se pokušaj malo po malo opet zbližiti (naravno ako želiš), i probaj ga po malo na svojem terenu privikavati da tu postoje vaša pravila ponašanja koja mora poštovati. S puno strpljenja, ljubavi i obilaženja kao mačka oko vruče kaše i to će sjesti na mjesto (naravno ako maleni želi s vama provoditi vrijeme).
znam da ce sve doc na svoje, srecom sad ide toplo vrijeme pa ce se vise bit na zraku i mislim da to vanka mozemo sve bolje rjesavat. vodit cu ih u parkove pa nek tamo nabija loptu koliko hoce, a on je inace dobar, a moj mali i on se obozavaju, on ce to zaboravit i svhatit malo po malo da se u nas doma mora drugacije ponasat.