Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: boli me bubreg?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno boli me bubreg?

evo već treći dan me tako boli bubreg da ću poludit!
    kao da sam se preladila po noći..
    zapravo boli jako, pa se širi na prednji dio trupa, pa prema preponi...jako boli.
    nemam temperaturu.

gdje god čitam , ako je upala, bubrega mora biti temperatura?!

mokraća mi je relativno normalna, nemam prećestu potrebu za mokrenejm..
    kakva su vaša iskustva?!

svaka sugestija dobro bi mi došla.

antibiotike jako ne volim.l..

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Kad sam ja imala upalu bubrega imala sam vrlo visoku temperaturu, stalno je bila oko 40.
    Uz naravno nesnosne bolove. Ne znam, možda je i moguće imati upalu bez temperature, ali moje iskustvo ne ide tome u prilog

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa
    Kad sam ja imala upalu bubrega imala sam vrlo visoku temperaturu, stalno je bila oko 40.
    Uz naravno nesnosne bolove. Ne znam, možda je i moguće imati upalu bez temperature, ali moje iskustvo ne ide tome u prilog
    hm... :/

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

svaka sugestija dobro bi mi došla.

Odi doktoru.
    Ili kome već ideš kad te nešto boli.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa
    Odi doktoru
    da, to je bila takva bol i takva temperatura da sam išla odmah doktoru...počelo je kao gripa s visokom temperaturom ali kako se nisu pojavili drugi simptomi gripe kao kašalj već snažna bol pri mokrenju i pri dodiru bubrega, morala sam doktoru.
    A takve upale je bolje liječiti antibioticima nego biločim drugim. Za početak su mi dali antibiotike napamet, kasnije sam morala na briseve da se vidi točno o kojoj bakteriji se radi i shodno tome propiše terapija... koliko sam shvatila, često se upala mjehura zna proširiti do bubrega

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Obzirom na blizinu organa, može to biti bol koja se prenosi i s nečeg drugog (jajnici, kralježnica etc), ali u svakom slučaju bol znači da nešto nije u redu. Pa zato - odi doktoru.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Sigurno ti neće naškoditi, a može pomoći: Uvin čaj, brusnice i sl.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

možda ti je kamen u mokraćovodu

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sam zbog takvih bolova bila na pretragama i otkrili mi... ništa. Nakon par mjeseci na sistematskom mi rekli da imam cistu na jajniku.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Imala sam prvo upalu mjehura, to je karakteriziralo tako tupa bol u "kičmi" i užasan poriv za mokrenjem, svakih 10-tak min, a nisam mogla izmokriti ništa, osjećaj je bio kao da je stalno pun mjehur. Pa sam za to dobila antib. i to se malo smirilo. Tjedan dana nakon toga se valjda vratilo pa sam imala upalu bubrežnih čašica, bolilo nešto mutno, isto to kao "leđa-kičma", ali nisu to bili ne znam kakvi bolovi, taj put me nije tjeralo svaku malo na WC. Dan nakon tih bolova uslijedila je temperatura - tipa 38-38,5 s treskavicom - koliko kužim ta treskavica je simptom upale bubrega. Nije mi padalo na pamet gledat u prvi mah urin, ali poslije sam gledala i bio je žući i mutniji, nije bio onako svijetlo žuti. Naravski - odi doktoru.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj tanjads prvotno napisa
    Obzirom na blizinu organa, može to biti bol koja se prenosi i s nečeg drugog (jajnici, kralježnica etc), ali u svakom slučaju bol znači da nešto nije u redu. Pa zato - odi doktoru.
    ovo bi potpisala

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Imala sam upalu bubrega.
    Par dana samo bol u bubregu ,bez temeperature i bez češćeg mokrenja.
    Ali kad je buknulo nakon pet dana...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam otisla doktoru odmah prvi dan cim je pocelo boljet, nism imala temp. samo me boljelo cijeli dan. E sad, dal sam pila antibiotike ili ne, ne sjecam se, vjerovatno jesam, al znam da se brzo rijesilo bas zato sto sam brzo reagirala.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ako boli i sprijeda vjerojatno je refleksna bol, najvjerojatnije živac koji ide dalje u nogu. Svaki maser ti to može srediti.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

zasad sam izvadila krv i mokraću. crp mi je normalan, znači nije bakterija, ali imam krvi u mokraći: " 6-8 eritrocita u sedimentu".

ne znam šta to znači...sad me ne boli, ni jučer ..čudno..

šta mislite? popodne nosim nalaz svom dr-u.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa
    zasad sam izvadila krv i mokraću. crp mi je normalan, znači nije bakterija, ali imam krvi u mokraći: " 6-8 eritrocita u sedimentu".

Možda kamen?

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj nataša prvotno napisa

ja, nestručnjak, mislim da imaš lagani urinoinfekt. Tak sam i ja imala prošlo ljeto - uvalili mi nofocef. S tim da sam ja piškila sve u šesnaest i po noći nisam mogla spavati koliko mi se piškilo. Ali od toga te ne bi trebali boljeti bubrezi. Ne znam kaj je. Svakako odi doktoru.
    Što se tiče uvin-h i brusnice = ovo provjereno od doktora: ne skupa piti jer jedan poništava efekt drugoga. Odluči se za jedan od njih. Uvin h ti je kad već imaš lagani urinoinfekt, a brusnica te štiti da ne dođe do urinoinfekta (posebno dobro kod EC). Čajevi ne mogu spriječiti teže urinoinfekte - za to trebaš antibiotike, tak da se ne igraš.
    Još jedna napomena: moj tata je umro od zatajenja bubrega, tak da svakako idi doktoru i istraži tu bol do kraja, nemoj ostaviti jer te sad više ne boli.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Ako boli i sprijeda vjerojatno je refleksna bol, najvjerojatnije živac koji ide dalje u nogu. Svaki maser ti to može srediti.
    Potpisala bi Davora. Mene je uhvatila kičma, a boljelo me ko da bole bubrezi. Nakon injekcija je prestalo!!!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Dve godine sam svakih par meseci imala slicne simptome...i kako je uvek prolazilo, trebalo mi je duuugo da odem kod dr-a. Tek UZV pokazao kamen u bubregu. Krv u mokraci sa ostalim ok nalazima isto ukazuje na to. Ali, sigurna sam da ce te dr uputiti na dalje pretrage ako bude trebalo.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Još jedna napomena: moj tata je umro od zatajenja bubrega, tak da svakako idi doktoru i istraži tu bol do kraja, nemoj ostaviti jer te sad više ne boli.
    ček ček ček :shock: :shock: pa ne možeš mi servirati takvu rečenicu bez popratnih objašnjenja!!!

KAKO?! ŠTA JE BILO?? :?

Daj malo podrobnije ak ti nije bed

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •