Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Molim savjet: bebač od 7kg i 3 mjeseca, 65 cm

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno Molim savjet: bebač od 7kg i 3 mjeseca, 65 cm

Znam da ima puno postova na ovu temu, ali molila bih Vas, s iskustvom, da mi savjetujete da li da kupim malu sjedalicu (0-13kg, npr. BEBE CONFORT CREATIS ili MAXI COSI CABRIO) ili veću sjedalicu )9-18kg, npr. MAXI COSI PRIORI XP).
    Sinčić mi ima već 7 kg i 3 mjeseca (drži dosta dobro glavicu) i dug je oko 65 cm.
    Bojim se da će mu mala sjedalica biti mala, a za veliku još nije...
    Malu nismo dosad kupili (nazalost vozili smo ga u ležaljci ili jastuku), ali imamo od sestrične nekakvu "no name" sjedalicu bez držača za glavicu, bez obloženih pojaseva i bez uputstava...
    Kužim da su sjedalice dizajnirane prema starosti djeteta (može li sjediti i sl.) ali su kalibrirane i po kilaži. Što ako je moje dijete duže i teže od većine svoje dobi, što onda? Velik je, a ne sjedi još?
    Željela bih imati sigurne sjedalice, a bojim se da ne kupim nešto što će trajati par mjeseci...
    Što da radim?

Puno hvala.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

čudim se da ti već netko nije odgovorio,valjda su svi na moru pa ću ti ja prenjeti malo svog skromnog znanja stečenog na edukaciji.
    tvoje dijete ni u kojem slučaju nije preveliko za "malu"sjedalicu (0-13kg).one su dizajnirane tako da podupiru glavu,leđa i vrat novorođenčeta koji ima slabije ligamente i mišiće u usporedbi s odraslom osobom,te se iz istog razloga i montiraju prema natrag.u takvoj autosjedalici bi dijete trebalo ostati dok se ne može samo povući u stojeći položaj,te dok ne dostigne granicu visine i težine specifirane od strane proizvođača.

malo sam se poslužila šalabahterom da budem preciznija

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo jos jednog osobnog iskustva, nisam instruktorica za autosjedalice, ali imam sestogodisnje iskustvo s istima

imam djecaka koji ima 3.5 mj, nesto preko 7kg i oko 65cm (jako lijepo sam drzi glavu, lezeci na stomaku prebacuje je s lijeve na desnu stranu, odize se od podloge do skroz ispruzenih ruku i glava mu uopce ne pada kad ga se nosi uspravno). vozim ga u maloj sjedalici (iz sistema graco voyager travel system 0-10kg) i u njoj sjedi sasvim super. jucer sam isprobavala kako bi mu bilo u sjedalici od 0-18kg koja ima mogucnost da se montira suprotno od smjera voznje za malu djecu. u tom se slucaju i naginje kako bi bila prilagodjenija malom djetetu, no mogu ti reci da je jos uvijek preokomita za njega tako maloga, nije mu bilo u njoj udobno i plakao je cijelim putem. ono sto me najvise smetalo je sto ga je taj skorookomiti polozaj "tjerao" da se stalno savija u stomaku, onako kao kiflica, gura glavom prema prsima i pokusava jos i noge odignuti (valjda sam objasnila...). elem, jutros sam je izvadila iz auta i vratila ga u "skoljku-jaje"... do daljnjega

ono prvo dvoje preslo je iz te male sjedalice u ovu veliku kad su imali oko sest mjeseci.

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

LeiA ni slučajno dijete u tako veliku sjedalicu kao što je maxi cosi priori (koju smo mi počeli koristiti sa 10 mjeseci). Moj je sin bio i nešto veći od tvog i držala sam ga do 9-og mjeseca u toj "maloj" sjedalici. Tek ju je onda prerastao. Tako mala djeca imaju slab vrat koji bi se u slučaju nesreće, kada bi djete bilo okrenuto prema naprijed, ozljedio. Bojim se da ćeš morati uzeti nešto što će ti kratko trajati... Sigurna sam da će ti se javiti i instruktorice sa konkretnijim savjetima, a u međuvremenu, možda bi mogla pogledati što ti piše na toj no name sjedalici (nekakav tekst na naljepnici ima 100%) i da ga staviš ovdje, ta se sjedalica možda može bez problema koristiti dok ti djete ne bude dovoljno veliko za drugu.
    A uputstva ti instruktorice nađu bez problema.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo mi jučer kupili sjedalicu od 9 do 18kg
    imali smo od 0-15 kg i pukla je tako da smo se jučer pod Hitno bacili u pronalazak i kupovinu nove
    uzeli smo maxi cosi priori lilo
    ima više položaja (mislim 5) i mislim da bi tvoje djetešce moglo u tu sjedalicu bez problema samo što (ja preporučam za sve sjedalice) bi trebala nabaviti cržać za glavicu
    nama trebaju stići iz kamarisa njihovi jastučići za ispod vrata i za Tina i za Luku
    mislim da ti onda neće biti nikakvih problema
    ali javit će ti e već cure instruktorice koje će ti to bolje objasniti
    mislim da nisam rekla ništa krivo

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Brane griješiš. Opasnost nastaje onda kada dođe do naglijeg kočenja (niti ne mora biti sudar). Kod takvog trzaja bebin vrat i kralježnica još nisu dovoljno jaki da bi to izdržali, bez obzira da li dijete samostalno sjedi ili ne. zato je bitno da bude okrenuto obrnuto od smjera vožnje.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nisam uopće nigdje spomenula da sjedalica mora biti okrenuta prema naprijed
    pa ima sjedalica od 0-18kg koje se montiraju i prema nazad da gledaju
    ja sam samo rekla da bi bebaču odgovarala i veća sjedalica ali sam se isto tako gradila i rekla da je bolje da joj to objasni neko od instruktora jer sam možda rekla nešto krivo
    ja u twingu NIKAD nisam mogla pravilno montirat sjedalicu prema nazad da gleda jer su mi pojasi bili prekratki i na žalost morala sam dijete od prvog dana voziti okrenuto prema naprijed...jer drugog načina nije bilo sem kad smo se samo ja i on vozili u autu onda bi bio pravilno vezan ali na suvozačevom sjedalu

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj brane prvotno napisa
    uzeli smo maxi cosi priori lilo
    ima više položaja (mislim 5) i mislim da bi tvoje djetešce moglo u tu sjedalicu bez problema samo što (ja preporučam za sve sjedalice) bi trebala nabaviti cržać za glavicu
    Ja sam iz ovog shvatila da govoriš o sjedalici koja je okrenuta prema naprijed, jer sam vidjela da je vaša tako okrenuta. Sorry ako griješim.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja bih ti preporučila autosjedalicu 0-13kg. Za autosjedalicu 9-18 kg, koja se montira u smjeru vožnje, dijete mora imati bar devet kila i mora se samostalno uspraviti na noge pridržavajući se za nešto. Autosjedalica za novorođenče je premala za dijete kada je vrh glave djeteta oko 2,5 cm ispod vrha naslona sjedalice, neovisno o visini djeteta i tome što se nekada roditeljima čini da dijete nema mjesta za noge.
    Mi imamo autosjedalicu 0-18 kg i baš ju ne bih preporučila tako malom djetetu.
    No name sjedalica uopće ne mora biti tako loša... znam neke maxi cosi koje isto nemaju obložene pojaseve, dodatke za glavu i sl. Ti se dodatci za glavu ionako kod većine autosjedalica ne smiju koristiti nakon 3 mjeseca. Problem je što nemaš uputstva gdje bi mogla provjeriti ove stvari. Da li na autosjedalici postoji nekakva naljepnica ili sl. po čemu bi se možda moglo skužiti koja je to autosjedalica? Isto tako provjeri, mora biti utisnut u plastici, datum proizvodnje. Ugl. sjedalice imaju rok trajanja, čini mi se 6 godina (što bi opet trebalo pisati u uputstvima koje nemaš) pa ako je starija godina nemoj ju koristiti.
    Autosjedalica mora zadovoljavati ECE R.44 03 standard što bi isto trebalo stajati na samoj autosjedalici.
    Ako ne možeš pronaći podatke, ja ju ne bih preporučila.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj brane prvotno napisa
    ja u twingu NIKAD nisam mogla pravilno montirat sjedalicu prema nazad da gleda jer su mi pojasi bili prekratki i na žalost morala sam dijete od prvog dana voziti okrenuto prema naprijed...
    Isto imam twinga i na straznju klupu bez problema mogu umontirati tri medjusobno potpuno različite sjedalice koje gledaju obrnuto od smjera voznje:
    -maxi cosi od 0 do 9 kg
    -jednu staru chiccovu od 0 do 18 kg koja se moze staviti u oba smjera, što znači da je vrlo glomazna i svejedno mi nisu bili kratki pojasevi
    -od frendice, cini mi graco od 0 do 13 kg.

Stražnju klupu treba pogurati u stražnji položaj, postaviti pojas u utore sjedalice, pritisnuti sjedalicu koljenom ili svom tezinom i gurnuti kopču od pojasa u utor za pojas.

U mom iskustvu jedini problem s montazom sjedalica u Twingo je sto se pojasevi dosta brzo (vec nakon par dana) olabave, pa se moraju iznova stezati. Navodno je to zbog toga sto utor za pojas (ono u sto se pojas gurne da se zakopča) nije pričvršćen za pod auta nego je u sklopu tog sica koji je pomičan.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Samo da kažem da je Stella tek nedavno prešla u veću sjedalicu, znači godinu dana se vozila u maloj. A počela se dizati s 9 mj., sad već sama hoda. Htjela sam u stvari reći da ne moraš dijete premjestiti u veliku sjedalicu čim zadovolji uvijete (može se samo dići i ima 9 kg), nego tek kad preraste malu. I za veće je sigurnije voziti se unatrag i pod kutem. Obzirom da ti dijete ima tek 3 mj, možeš još skoro godinu dana koristiti malu sjedalicu, koja je bolja za tako malu bebu (gledajući dob). Bar je to moje mišljenje...

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam ga s 4,5 mjeseca stavila u sjedalicu 0-18 i bio je okrenut prema nazad (isto je s 3 mj imao 7200, a do rođendana je natukao samo do 9800, tako da ne moraš brinuti da će ti i mala biti premala ako ipak za nju odlučiš)

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Ti se dodatci za glavu ionako kod većine autosjedalica ne smiju koristiti nakon 3 mjeseca. .

Da li misliš na onaj podupirač za glavu što dođe zajedno sa autosjedalicom?
    i zašto ne nakon tri mjeseca?
    Mi imamo inglesina od 0-13.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Taj umetak služi skroz malim bebama da bi glava i tijelo bili u ravnini. Treba uvijek pratiti upute proizvođača pa provjeri što tamo piše do kada se umetak smije koristiti. Kod većine autosjedalica je to sa 3 mjeseca.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Našla sam u uputama da se koristi za : first few months, e, a sad koliko točno, nemam pojma. Pošto će J. šest mjeseci, mislim da je vrijeme da mu to maknem. Nisam znala za ovo prije, a dosad mi se nije činilo da mu smeta , uvijek kad bi zaspao , tak bi nekak lakše oslonio glavu.

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svakako mu makni, a umjesto toga zarolaj pelenu u slovo U oko njegove glave da mu ju pridržava kad spava.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Hvala cure!
    Na mojoj sjedalici piše samo HAUCK, 0-10 kg i E4. Nema datuma proizvodnje. Nisam zadovoljna njenim izgledom. Izgleda mi dosta "staro" i "jadno". Nije duboka, malo je okomita i sva je labava.
    Htjela sam pitati, Ninochka, tvoj se sinčić zove IAN, to je bila i jedna od mojih opcija za ime - da li ga čitaš "ian" ili "jan"?
    Puno pusica svima!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •