Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: fizioloski kad i koliko

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno fizioloski kad i koliko

beba mi ima dve nedelje.iz porodilista je dosla sa kijavicom.sad cujem da hrce kroz nos pa me zanima smem li joj i koliko staviti fizioloski u nosic

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pogledaj po pretražniku, puno se o tome pisalo. Fiziološku dapače smiješ koristiti što češće a sve ostale kapi po dogovoru s liječnikom i bolje ne duže od 5 dana jer isušuju nosnu sluznicu. Ako je sekret žut ili zelen pravac doktoru.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam Iziju kad je bio skroz mali na svakih dvadesetak minuta po malo kapala fizioloski, ono - kap, dve!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sven je bio 2 tj. star kad su nas poslali otorincu zbog upale uha, rekla doktorica da mu mogu, ako hocu, kantom uljevat u nos, da fizioloske ne moze biti previse. Cak stovise, tako malima treba cistit nosic stalno.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Re: fizioloski kad i koliko

Citiraj Jeca prvotno napisa
    .sad cujem da hrce kroz nos
    moguće je da je to hrskavica koja okoštava i još je skroz mekana pa proizvodi takve zvukove.
    to primjećuje većina majki kod svojih beba.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Citiraj apricot prvotno napisa
    moguće je da je to hrskavica koja okoštava i još je skroz mekana pa proizvodi takve zvukove.

i kod neke djece traje jako dugo (kao kod nas) do 7 ili 8 mjeseca

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Citiraj princess puffy prvotno napisa
    Citiraj apricot prvotno napisa

i kod neke djece traje jako dugo (kao kod nas) do 7 ili 8 mjeseca
    kod nas još duže, i do godine dana sam to povremeno čula. Pedica je rekla da je sve u redu. Kapala nisam ništa jer je juniorka to slabo, tj. nikako podnosila. Jedino kad sam bila sigurna da je nos začepljen, tj. kad nije mogla sisati i disati istovremeno, bih poduzela jednu brzu akciju uštrcavanja fiziološke i ispumpavanja, ali jedva bi malo pomoglo. Srećom jako rijetko je to zbilja trebalo raditi.

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Imamo onu malu ručnu pumpicu za ispumpavanje nosa. Može mi netko reći koliko se to fiziološke može ubacit u nju. Frka me, nisam baš vješta s njom, što ako je to isisavanje presporo obavim? ionako rida ko da je koljem čim je vidi..
    Što vam se čini, iz iskustva, jel lakše spavat na leđima il na trbuhu dok imaš začepljen nos. Meni se čini na leđima lakše, al kod moje malene je izgleda obrnuto.. :/

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Koji je pravilan način ukapavanja fiziološke (zabačene glave, na boku u donju nosnicu, na boku u gornju nosnicu)? Koliko ml ukapate u svaku nosnicu ? R-u je nosić začepljen već 10-ak dana, ali mi se čini da nije prehlada ili nije još) jer mu niču zubi, a već mu je nos znao biti začepljen kad niču. I ja primjećujem da hrče kad spava već duže vrijeme.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

koliko se sjećam mi bismo karla stavili na bok i u gornju nosnicu uštrcali punu špricu fiziološke (najobičnija šprica iz apoteke), i to ne polako nego više naglo, da vidiš nekad da voda ide na drugu nosnicu, to ide bez frke. kad se to čini brzo smanjuje se mogućnost da udahne tu vodurinu pa se zagrcne. kapanje kap po kap je prilično neučinkovito, jer sluznicu treba baš ispirati. pomagao je i sterimar, pa kad on malo rastopi sluz pumpicom van (iako kažu oprez s pumpicom, zna stvoriti tlak pa je veća mogućnost upale uha)

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    rekla doktorica da mu mogu, ako hocu, kantom uljevat u nos, da fizioloske ne moze biti previse. Cak stovise, tako malima treba cistit nosic stalno.
    Je li potrebno koristiti fiziološku kod potpuno zdrave bebe koja nema nikakvih problema s nosićem, ono, prevencije radi?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Mrvna prvotno napisa
    rekla doktorica da mu mogu, ako hocu, kantom uljevat u nos, da fizioloske ne moze biti previse. Cak stovise, tako malima treba cistit nosic stalno.
    Je li potrebno koristiti fiziološku kod potpuno zdrave bebe koja nema nikakvih problema s nosićem, ono, prevencije radi?
    Da, pogotovo kod malenih, jednom dnevno, ja sam obicno navecer prije spavanja, cisto da se nosic odrzava cistim.
    Al onda ne treba puno kao kod prehlade, lagano ustrcat tek tolko da se malo nosic ispere.

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Uglavnom sam uvijek koristila Sterimar, fiziološku rijetko. Kako sam čula tri verzije ispravnog korištenja zanimalo me koja je točna. Kao malom mu nisam špricala prevencije radi. Mislim da ni sad nije prehlađen već mu rastu zubići pa nos slini. Stavljala sam mu i kapi, ali kao da ne pomažu cijeli dan mu curi voda iz nosa, a po noći jedva diše. Ne može ni sisat.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Bili smo danas kod doktora. Kaže pedijatrica da ukoliko nema problema, ne treba stavljat fiziološku češće od 1-2 puta tjedno.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Bili smo danas kod doktora. Kaže pedijatrica da ukoliko nema problema, ne treba stavljat fiziološku češće od 1-2 puta tjedno.
    Stvarno?
    Eto vidis ako svaki doktor ima svoje misljenje. Meni je otorinac rekla da treba svaki dan, a to mi je i prije rekla pedijatrica i patronazna.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Stvarno?
    Eto vidis ako svaki doktor ima svoje misljenje. Meni je otorinac rekla da treba svaki dan, a to mi je i prije rekla pedijatrica i patronazna.
    Eto. Pa sad ti znaj... oni isto kao da su svaki drugu školu završili

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •