Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 138

Tema: koliko muževi pomažu????

EvaP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    MM ima 20-satni radni tjedan i bilo bi tužno da čeka mene da dođem s posla u 8h navečer i skuham mu ručak i operem čarape.
    Kod nas je baš tako
    Ako to nije na popisu MMovih zaduženja, on to neće napraviti.... Bez obzira dal čekao ručak do 20 ili 22h ili išao gladan spavati... Konkretno oko hrane se klatim između toga da ga pustim da jede štapiće i čokoladu, mislim, ipak je to čovjek u godinama dovoljno odrastao da zna što sam sebi radi, i toga da je on ipak MM i tata i da ga trebamo i klinjo i ja zdravog i u snazi još godinama.... pa onda ko mama kvočka svaki razgovor ko-ko-ko-daaa - jesi li jeo, podgrij si u mikrovalnoj i slično ko svaka majka maloljetnog djeteta....

Citiraj "icyoh" prvotno napisa
    Ne znam, meni je nekako logično da dijete odgajamo zajedno.
    I meni je logično. I MMu je logično. Samo nekako tako ne ispadne.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Sve radi, i u kućanstvu i sa malim, a dobrano i na radnom mjestu.

Ali pobogu, ne da bi meni olakšao (ovo što se odnosi na dijete), nego jer mu naš mišek fali, i jer se navečer osjeća koma ako je zbog posla taj dan proveo premalo s njim.

Tak on to meni objašnjava. A ja bi umrla od tuge da je drukčije.

Al to sam ja. Totalno cecna

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj EvaP prvotno napisa
    Ne znam, meni je nekako logično da dijete odgajamo zajedno.
    I meni je logično. I MMu je logično. Samo nekako tako ne ispadne.
    hehe, ilitiga riječi nisu isto što i djela

lillifee avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

totalno je angaziran oko djece i radi sve sto i ja. nekako se uvijek podjelimo kako nam u datom trenutku pase. kad se ad rodio cak je i on uglavnom kuhao, jer nas je dojenje preokupiralo totalno.
    cinjenica je da radi posla cesto izbiva iz kuce, ali kad sa nama, e onda je 100% sa NAMA!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj lillifee prvotno napisa
    totalno je angaziran oko djece i radi sve sto i ja. nekako se uvijek podjelimo kako nam u datom trenutku pase. kad se ad rodio cak je i on uglavnom kuhao, jer nas je dojenje preokupiralo totalno.
    cinjenica je da radi posla cesto izbiva iz kuce, ali kad sa nama, e onda je 100% sa NAMA!
    ovo je odlično

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

MM pomaže od prvog dana, ne nismo jednaki, ja sam definitivno ta koja više poteže i on mi pomaže. Nekad mu trebam reći, nekad ne...uglavnom za većinu traži moj amen i to je tako.
    Nije da me to pomalo nervira, ali voljela bi da su njih dva ipak malo samostalniji.
    E sad ja sam inače totalni kontrol frik i lako zapaljiva i to MM jako dobro zna tako da mislim da je sve to radi toga, misli si on: Ja ću rađe provjeriti s njom da ona to odobri nego da ja još za nekaj budem kriv
    A kaj ćete to je tak...kad se naučim bolje kontrolirati ( samu sebe prvenstveno ) mislim da će biti bolje.

Ali pomaže svakako, ostaje s njim kad je bolestan, idu kod doktora ( bez mene ), uspavljuje, presvlači, igra se, po kući najčešće opere suđe i počisti hodnik i ispred ulaza, ali moram dodati da jaaako puno radi tako da je premoren često kad dođe doma tako da nije to baš svakodnevno, ali hvala mu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

MM meni ništa ne pomaže. On dođe s posla i spava. S prvim je djetetom bilo bolje, čuvao ga je dok sam radila svako popodne, 2 mjeseca, od prvog dana mjenjao pelene, a sdrugim i prvim sada ništa.Stariji mi ima 3godine. Stalno mu govori odi mami, odi mami, ne mogu umoran sam, mali nosi me, nosi me, on ništa, igraj se , igraj se, ništa!Umoran sam! Ja preuzimam svu odgovornost, odlazim u vrtić, dolazim po njega,on mi pričuva malu dok ja idem po njega. Jedino on radi, bez njegovih financija ne bi mogli živjeti, jedino to.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj frogica prvotno napisa
    MM meni ništa ne pomaže. On dođe s posla i spava. S prvim je djetetom bilo bolje, čuvao ga je dok sam radila svako popodne, 2 mjeseca, od prvog dana mjenjao pelene, a sdrugim i prvim sada ništa.Stariji mi ima 3godine. Stalno mu govori odi mami, odi mami, ne mogu umoran sam, mali nosi me, nosi me, on ništa, igraj se , igraj se, ništa!Umoran sam! Ja preuzimam svu odgovornost, odlazim u vrtić, dolazim po njega,on mi pričuva malu dok ja idem po njega. Jedino on radi, bez njegovih financija ne bi mogli živjeti, jedino to.
    ovo je meni bio jedan od razloga zbog kojeg sam se rastala

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Teško, dok ja ne dobim financije veće od njega, a sada sam na porodiljnom i bez posla.

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Kavin prvotno napisa
    E sad ja sam inače totalni kontrol frik i lako zapaljiva i to MM jako dobro zna tako da mislim da je sve to radi toga, misli si on: Ja ću rađe provjeriti s njom da ona to odobri nego da ja još za nekaj budem kriv
    A kaj ćete to je tak...kad se naučim bolje kontrolirati ( samu sebe prvenstveno ) mislim da će biti bolje.
    Kod mene identična situacija.
    Koliko bi mi život bio jednostavniji da se naučim ponekad pustit konce....

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Evo . ja moram reći da bi mi bez ovakvog muža kakvog imam život bio nezamisliv i težak . Od prvog dana mi pomaže , i trudnoće i od kada sam rodila . Zajedno rasporedimo poslove tko bi što mogao i kada i uvijek imamo vremena i da uživamo uz bebu i da prođemo u šetnju ili na kavu .
    Jednostavno , svog muža ne bi nikada mijenjala !!

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj kaillasa prvotno napisa
    meni se čini da je ipak više muških koji se ne bave djecom i kućanskim poslovima bez da ih žene ne podsjete na to

u mojem slučaju muž skoro svaki dan provede u autu i na cesti tako da mi se činilo logično pustiti ga da se noću naspava da umoran i pospan ne vozi. i tako ga nikad nisam dizala po noći da mi doda bebu na dojenje mada mi je to bas simpatično kad čujem od dr. cura.,.. :D
    meni to nije simpatično nego bespotrebno.
    Ja sam praktičar, mm radi i mora se probudit u 6, zašto bi se po noći dizao dodat meni bebu, kad se ja ionako moram probudit da ju podojim (govorim apr., trenutno nemamo dojeću bebu)??
    Zašto bi muž koji radi 9h došao doma pa prao sudje i robu, ja na porodiljnom to obavim dok dodje?

ALI: meni je nevjerojatno kada očevi ne žele provoditi vrijeme s djecom i to smatraju uslugom i čuvanjem, to mi nije "jedan od poslova" niti mi ima smisla trpati u koš s peglanjem i inim?
    To da moja djeca nisu mm-u na prvom mjestu i iznad njega samog, to nebi prihvatila. :/

EvaP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja se tješim da smo drugačiji.
    Prije sam ja zarađivala više i to mi je bilo super, sad je MM dobio povišicu i ima parsto kuna veću plaću od mene, al hoću reći - oboje radimo zahtjevne i dobro plaćene poslove.
    Al bitna razlika je - i kad radim svoj zahtjevan i dobro plaćeni posao moje je doma s malim princem.
    Moj muž i kad je doma njegov mozak je na poslu. 90% svih naših razgovora je o njegovom poslu. Što znači da ako i kada imamo puno vremena za razgovor dođemo i do privatnih / osobnih stvari.
    MM zna meni pričati o poslu i držati na boku urlajuće dijete i onako ga njihati da se smiri dok on ne dovrši rečenicu.
    Ja to ne mogu. Na prvi cvil meni se fokus sužava na jednu točku i to je dijete... i tek kad vidim da nije ništa mogu eventualno nastaviti razgovarati.

Al nekako se uvijek sjetim filma "Bridget Jones na rubu pameti" kad u zatvoru pričaju žene pa govore kako su im MM i MD grozini, pa je jedan tjerao svoju da se prostituira, drugi je svoju tukao, a onda Bridget kaže - da i moj je grozan..... nije mi kupio cvijeće ... tako se ja nekako osjećam. Jer MM i pere to svoje suđe i jučer sam čula da usisava kad smo klinjo i ja legli i poigra se s klincem i da sam ja manje control freak možda bi se usudio i više

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Dumbo prvotno napisa
    Evo . ja moram reći da bi mi bez ovakvog muža kakvog imam život bio nezamisliv i težak . Od prvog dana mi pomaže , i trudnoće i od kada sam rodila . Zajedno rasporedimo poslove tko bi što mogao i kada i uvijek imamo vremena i da uživamo uz bebu i da prođemo u šetnju ili na kavu .
    Jednostavno , svog muža ne bi nikada mijenjala !!
    prekrasno

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

evo da i ja napišem nešto.
    oženili se oboje sa 19 i bilo je svakako, ali imamo sada 10-godišnji brak iza seba i dvoje dječice.
    MM je jedna divan osoba, požrtvovan, vrijedan, osječajan, snažan.
    pomaže mi koliko god može i kada god može, s obzirom da njegov tjedan ima skoro pa 70 radnih sati, doma tako reći samo spava.
    djecu obožava, s malom uči, radi kada stigne, s malim se igra, spava, skače, pa čak i kuha, pospremi ( otom potom ) kako i na koji način nije bitno, ali on to napravi.
    volim ga, poštujem, zbog svega navedenog i zbog toga jer uz sve navedeno pokušava biti i dobar ljubavnik meni!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno Re: koliko muževi pomažu????

Citiraj kaillasa prvotno napisa
    imam bebu od 6mj. i muž joj tek ponekad promjeni pelenu malo se s njom poigra i uvijek nađe sto dr. neodgodivih poslova nije da spava ali čini mi se da bi se trebao više baviti bebom.

8) koliko vama pomažu muževi?
    sa prvim djetetom moj muž se uopće nije bavio, mislim na presvlačenje i takve stvari, ja ga nisam ni tjerala jer sam sve mogla sam. sve dok ja nisam završila u bolnici i onda je morao. i onda je bilo problema, nije ga znao presvuči, uspavati, ništa nije znao ali je naučio . i sada se on brine o starijem, ja o mlađem.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja ću sad postaviti možda glupo pitanje, no oni kojima muževi ne pomažu - zašto im to tolerirate? MM isto ne bi ništa napravio po stanu da ja kao kobac ne stojim nad njim.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja ću sad postaviti možda glupo pitanje, no oni kojima muževi ne pomažu - zašto im to tolerirate?
    Ako misliš na pomoć u kući: zato što radi (svoj posao) od jutra do sutra.
    Ako misliš za djecu: to ne toleriram, ali ako baš neće (uglavnom jer je umoran), glupo mi je da ga tjeram. Samo postižem kontraefekt i budu živčani i on i djeca.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

jedino što ne radim jest pranje robe(jer imam čestu intenciju farbanja bile robe ) i peglam

ostalo radim ko i žena..natirala me i rekla da se nije školovala da bude robinja,spremačica i kuharica meni i dici.i da se nisam rodio kao kraljević na zrnu graška da bi se tako pnašao.

A rođeni ćaća mi se smije i kaže da sam papak.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mene zanima isto pitanje kao i icyoh. Čak i da mi muž stalno radi, jednostavno ne bih mogla tolerirati da ne dijeli brigu o djeci. Ako si ne možemo organizirati i posložiti život i prioritete, onda niti ne trebamo imati djecu ako nemamo vremena za njih.

Osobno bih bila u vezi s nekim tko radi od jutra do sutra samo ako nam je ugrozena osnovna egzistencija, pa se čupamo oboje da se izvučemo iz škripca. Ako taj rad od jutra do sutra traje godinama, gdje je onda život, obitelj, prijatelji, vrijeme za odmor?

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

MM je puno više pomagao kod prvog djeteta. Npr. kupao ju je svaki dan. A sad ih vrlo često moram sama oboje okupati. On stalno ima isplanirano što će raditi... i vidim da mu zna smetati kad mu dam malenog u ruke nek ga pričuva dok ja radim nešto. :/
    Moram ga više angažirati oko klinaca jer ako ovako nastavimo, bit će to samo mamina djeca

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

A kako me tek razljuti kad mi prigovori da je nešto u neredu - a stvarno se trudim i pospremam od jutra do mraka- a imamo ogromnu katnicu. Pa kad bi on pričuvao klince, mogla bih ja počistiti nered - da, MM je nered ako se ne pomete pod nakon ručka, ili ostane suđe vani.
    Srećom, pa sam ja takav tip osobe pa me to ne može izbaciti iz takta. Ja ću počistiti, al ako ne mogu odmah ništa zato, budem čim stignem. I njemu dam koji zadatak čišćenja, makar mu nije po volji. a poslije smo oboje zadovoljni i uživamo s klincima.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno hiii

baš me zanimalo ovako nešto i tek sad sam vidjela temu pa da se priključim. ja sanjam o takvo nečemu u stilu da muž radi ravnopravno kućankse poslove...samo se zasad još nemogu bunit jer on radi a ja sam doma...a ono što je već bilo rečeno on radi svaki dan 12 sati, trenutno su mu nedejlje slobodne, ali znalo je bit i bez toga...i iako se ponekad ljutim, znam da je nelogićčno tražit pod njega da radi čuda od kućanskih poslova, kad sam ja doma cijeli dan, a on radi i dođe doma tako umoran da mi ga bude žao gledat....kad i ja jednom počenm radit nadam se da će se situacija malo promijenit, iako je on iako mlad onako je onaj malo staromodni tip...žena je za kuću (tipa pospremanja), a on nosi novce doma) .....kad bubne tako nešto to me izludi, ali ne dam se.......što se tiče djeteta njih dvojica vikednom ujutro izađu da ja napravim nešto prije zajedničkog popodnevnog izlask, a tjednom ostane navečer (nakon što ga ja okupam i spremim za krevet) s njim ako ja moram na aerobic ili jednostavno na zrak malo.

a kad je mali bio beba i meni je bilo glupo budit ga radi dojenja ili nešto kad se mora naspavat da bi mogao funkcionirat na poslu cijeli dan, to mi je onako malo bezveze više bajkovito.....

i tako sve u svemu napravit će sve poslove u kući što se tiče popravljanja, farbanja,. zidanja (iako i to zna potrajat), ali grozan je za kućanske poslove i to mu toleriram donekle dok je situacija -on radi -ja doma, a trudim se da pospremi za sobom kolko tolko...bar da ne odmaže

i sad kako razmišljam o drugom djetetu tako i njega pripremam da će morat preuzet više brige o većem dok se ja brinem o manjem i slično

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj vlac prvotno napisa
    A kako me tek razljuti kad mi prigovori da je nešto u neredu - a stvarno se trudim i pospremam od jutra do mraka- a imamo ogromnu katnicu.
    Svaka ti čast na strpljenju, ja bi ga zavitlala van kroz prozor. Ti se sama trudiš oko dvoje male djece, i čistiš cijelu kuću a on još prigovara?

MM sudjeluje u svemu oko P., premata ju i skupa ju kupamo. On je više spreman na igranje i glupiranje nego na pospremanje, pa ih ponekad pošaljem van, tak da mogu na miru čistiti. Svaki vikend P. i ja idemo k mojim starcima na 2 sata, pa onda mm za to vrijeme usisava i provjetri stan, a usput iskoristi vrijeme kad mene nema doma pa se igra na kompjuteru.
    Kod nas je problem u tome da MM i ja imamo totalno drukčije kriterije kaj se tiče nereda. Njemu nije jasno zakaj ja šizim nek mi pomogne, da ništ ne stignem i da je stan u neredu jer je njemu ok tak kak je i ne vidi kaj bi sad tu trebalo pospremati. Ili ga zamolim nek počisti kupaonu, sve je zmazano i pod i sanitarije, a on uđe u kupaonu i pita kaj treba napraviti.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    ...a on uđe u kupaonu i pita kaj treba napraviti.
    znam kako ti je

MM kupa malog, presvlaci pelene, al to sve radi od kad sam opet trudna (zapravo od kad mi se opet trbuh vidi). pospremanje stana je jos uvijek na meni, ja to laganini obavim kad oni vikendom izadju u park.

jedino me malo zivcira odlazenje na nogomet, kosarku 3Xtjedno, al si rezoniram da se i on mora malo ponekad ispuhati (iako ne znam kada se tocno ja mogu ispuhati :? )

ma, sve u svemu, moram pohvaliti MM, kad mu se nesto kaze, to i napravi, iako bih ja puno radije da on sam vidi kada nesto treba napraviti.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj L&L0809 prvotno napisa
    ma, sve u svemu, moram pohvaliti MM, kad mu se nesto kaze, to i napravi, iako bih ja puno radije da on sam vidi kada nesto treba napraviti.
    E, da, to kažu da je jedna od većih i češćih grešaka nas žena, što očekujemo da njih nešto prosvijetli, a zapravo bismo to mi trebale

Ja sam ovih dana skužila (valjda otkad je lijepo vrijeme ) da mm nije baš toliko niškoristi koliko mi se ponekad čini. Jest da nije od ovih svakodnevnih sitnica, ali kad ga uhvati, zna i usisati, i skuhati, i suđe oprati... Još samo da malo uvježba čuvanje klinaca, postat će jedan od ovih virtualnih "savršenih" muževa

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I moj isto, ali bi mi bilo draže da se sam sjeti napraviti. A ne da je brdo prljavog suđa, vidi da ja ne stignem počistiti jer radim druge stvari, i onda kad gunđam da je to već mogao on oprati, veli "pa opral bi da si mi rekla"

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

da ne ispadne da je MM savrsen - njegova postapalica "BUDEM" mi vec na usi izlazi van
    ajde micek operi sudje - BUDEM, ajde pokupi ves - BUDEM, ajde samo stavi kaj se treba oprati u vesmasinu, ja cu je ukljuciti - BUDEM...PA KADA, DOVRAGA I BESTRAGA???
    odgovor je: uglavnom kad ja zaspim, jer onda on ima svoj mir

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Treba se čovjek koncentrirati kad stavlja veš u vešmašinu, pa mu treba mir i tišina, a ti nemaš razumijevanja

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

da ne ispadne da je MM savrsen - njegova postapalica "BUDEM" mi vec na usi izlazi van
    ajde micek operi sudje - BUDEM, ajde pokupi ves - BUDEM, ajde samo stavi kaj se treba oprati u vesmasinu, ja cu je ukljuciti - BUDEM...PA KADA, DOVRAGA I BESTRAGA???
    odgovor je: uglavnom kad ja zaspim, jer onda on ima svoj mir
    MM se odvikao od "BUDEM" i "SAD ĆU". Natjeravala sam ga tjednima da pospremi balkon (pun njegove opreme za trening). Dok mi nije dop... pa sam sve pobacala u smeće.
    I onda kad je naganjao djedicu koji skuplja flaše po kvartu da mu vrati nove tenisice za trening mu je taj "BUDEM" prisjeo.
    Sad je dovoljno da ga pogledam i odmah pita "što da napravim draga?"

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Icyoh, meni taj tretman nije pomogao Možda nisam pobacala dovoljno vrijedne stvari :?

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Icyoh, meni taj tretman nije pomogao Možda nisam pobacala dovoljno vrijedne stvari :?

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

da, da, treba se koncentrirati, a ja ga samo ometam, kruzeci oko njega s trbusinom i stalno nesto zapitkujuci

icyoh, ja se ne bih usudila baciti mu nove tenisice samo bi dobio slom zivaca, uzeo pare i otisao si kupiti nove, a onda nista od mojih novih traperica

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

da, da, treba se koncentrirati, a ja ga samo ometam, kruzeci oko njega s trbusinom i stalno nesto zapitkujuci

icyoh, ja se ne bih usudila baciti mu nove tenisice samo bi dobio slom zivaca, uzeo pare i otisao si kupiti nove, a onda nista od mojih novih traperica
    eh... moj "slom živaca" je puno, puno gori (i opasniji) od muževog. Pa se ne usudi provocirati ga

Iako moram dodati da puno ovisi o karakteru muškarca. MM je dobrodušan i (zna da pametniji ) popušta - jedino je lijen.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

joj, jel se taj tvoj "slom zivaca" moze nauciti? i ja bi tako nesto.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja nemam slom živaca, ni MM, prilično smo cool, ali mu ne bi ništ bacila u smeće jer bi onda on mene bacio na glavu u kontejner.

Nije me nikad udario, ali mislim da bi mu se u toj situaciji bilo teže kontrolirati. Osim toga on ima 107 kg, ja 57, pa baš ne provociram situacije koje bi mogle dovesti do fizičkog obračuna

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

a bome mi fizički sukob nikad nije niti na kraj pameti. Niti se ikad brinem da će me MM baciti kroz prozor zajedno sa tenisicama. U biti, one sekunde kad bih se počela brinuti radi toga, brak bi bio gotov.

Ne odobravam uvijek svoje metode i taktike, jer relativno lako eksplodiram i imam dosta komplicirane navike.
    No, uopće ne toleriram to "AHA, HOĆU, HOĆU". Jer u principu me se na taj način radi budalom. Što nisam.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Moj muž jako puno radi i nema fiksnog radnog vremena,dođe kući umoran k'o pas i sad da ga ja još natjeravam da mi pomaže u kućanskim poslovima-taman posla. Sreća moja pa je sav divan i krasan i sam shvati što i kada treba uraditi. Imamo dvoje djece i on je ,kad je kući, sa starijim sinom-često odu vani tako da ja s bebom budem na miru... Uglavnom se dogovaramo ''u letu'' i što je najvažnije,on ne bježi ni od kakvih obveza,a osobito ne od odgoja djece, ma koliko umoran bio. Jest da često izgubi i živce ( stariji sin ima 3 god. i 9 mjecesi i stvrano je prezahtjevan),ali Bože moj,sve to ide u ''opis posla''. Također bez problema ostaje i sa bebom od 3 i pol mjeseca dok ja recimo odem na kavu s prijateljicom..
    Složi posteljinu kad ustane iz kreveta,stavi posuđe u perilicu,prljavi veš u košaru za prljavi veš,odnese smeće...pošalje mi u toku dana bar jedan SMS koji mi izmami osmijeh...i što bi čovjek još poželio? Nije idealan muškarac,naravno,ali meni bolji ne treba

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A čuj svatko ima svoje granice. Ja bih definitivno poludjela da mi MM baci nove cipele u smeće pa moram nekog naganjati da mi ih vrati. Ne znam kaj bi mu napravila. A i ne znam kak bi on reagirao da to njemu netko napravi, pa bolje ne isprobavati. A znam da sigurno ne bi šutio u stilu "da, draga" niti bih htjela imati muža koji bi se mene bojao i koji bi se dao terorizirati.

Sve je stvar dogovora, ni meni se ponekad ne da neke stvari napraviti pa mi je glupo očekivati od njega da skače kak sam si ja zamislila. Ako veli da bu poslije, nek napravi poslije, ali samo nek napravi ako smo se tak dogovorili.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

A čuj svatko ima svoje granice. Ja bih definitivno poludjela da mi MM baci nove cipele u smeće pa moram nekog naganjati da mi ih vrati.
    ja ne bih. Da mjesec i pol dana stoje usred (karikiram) kuhinje. I da ometaju normalne kućanske aktivnosti. I da me on prije toga dvadeset puta fino zamoli da ih maknem. Štoviše, pokrila bih se ušima.

niti bih htjela imati muža koji bi se mene bojao i koji bi se dao terorizirati
    ovo ako se odnosi na mene mogu samo

Ako veli da bu poslije, nek napravi poslije, ali samo nek napravi ako smo se tak dogovorili.
    Stoji. Doduše, moj pojam "napraviti poslije" znači napraviti sutra, preksutra. Ne idući mjesec niti dogodine.

Ponavljam, svi smo različiti i imamo različit prag tolerancije. Mani je samo onak malo kad se žena žali na muža da je ovakav i onakav, a sve mu tolerira "jer je muškarac". Ponavljam, od muškarca koji radi 24/7 žena domačica ne bi trebala očekivati da joj svaki dan vješa veš i pegla. No, kod brakova gdje su poslovi ravnopravni mi je apsolutno neprihvatljivo da on nešto neće jer je kućanski posao moja briga.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

MM sudjeluje u odgoju djeteta isto kao i ja, jedina je razlika što on radi a ja sam na porodiljskom pa je s djetetom naravno kad dođe s posla. Od kuhinjskih poslova, hm da vidimo.. usisava, ponekad napravi krevet, za kuhanje nije apsolutno (kaže da nije mogao doći do izražaja od mame i 2 sestre). Dosta radi pa ga ne mučim sa stvarima koje mogu ja napraviti. Važno mi je da provodi vrijeme s djetetom i zbilja uživa u tome. Ono što ja nikako ne mogu shvatiti je situacija kod moje prijateljice čiji muž se uopće ne bavi s djecom, ne igra se s njima, ne kupa ih, ne hrani ih, ništa, ništa. Njoj je to ok jer on kao, radi pa su djeca njena briga. Prestrašno, otac potpuni stranac djeci, e ja to ne bih mogla tolerirati, pa tata mora biti tata. Kad taj dolazi s posla djeca mu se uopće ne vesele, vezana su uz mamu i ona im je zakon a tata je onaj što radi

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kod nas cipele ne stoje nasred stana jer P. poludi, stoji kraj cipela, drži se s obje ruke za glavu i govori "jooooj, jooooj, tata" tak dugo dok ih ne makne.

Ja se ne nerviram, nego ako mm veli da će nešto napraviti onda sam ja upornija od njega i neću napraviti umjesto njega. Npr. jedne godine kad još nismo imali bebu dogovorili smo se da ja spakiram smeće a on odnese. Ostavila sam ga u vreći u hodniku i naravno nekoliko puta ga podsjetila i onda prestala. Spakirala sam smeće u subotu ujutro, stajalo je u hodniku do utorka i nije mi padalo na pamet da ga odnesem umjesto njega.

MM ne misli da je kućanski posao moja briga, nego on uopće ne vidi nikakav posao. Npr. ja gunđam kak trebam nešto počistiti, on veli da ne trebam, nek pustim, dobro je tak kak je.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

MM ne misli da je kućanski posao moja briga, nego on uopće ne vidi nikakav posao.
    ah, ti muskarci, ne mozes s njima, a ne mozes ni bez njih 8)

i moj je takav, da nam atomska bomba padne na stan i sve razori, ako bi njegov kauc ostao na mjestu (i TV naravno), ne bi ni primijetio.
    a sto se tice neigranja s djetetom (post od kikica), ni ja to ne razumijem. ok, ne mora bas uvijek kad ga zamolim oprati sudje ili pokupiti ves, ali da se ne igra s djetetom kad dodje doma :? :? :? ili vikendima??

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

MM ne misli da je kućanski posao moja briga, nego on uopće ne vidi nikakav posao. Npr. ja gunđam kak trebam nešto počistiti, on veli da ne trebam, nek pustim, dobro je tak kak je.
    ovak isto i moj. Da ga pustim vjerojatno bi slagao prljavo suđe i veš na hrpicu dok ne bi blokirao cijeli stan. A onda bi otišao u konzum i kupio plastične tanjure.
    Ali srećom je oženio mene rospiju pa mu je stan uredan (kako tako)

OT, no moj dugogodišnji BD je bio krajnost. On je znao hodati za gostima po stanu s krpicom i sredstvom za čišćenje (na špricanje) i brisati fleke od prstiju. A odložiti čašu na stol bez podmetača je bio grijeh za koji se kažnjavalo durenjem satima.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Moj sve i kad bi htio ne može a da se ne igra s malenim jer ovaj doslovce skače po njemu čim uđe u kuću pa se ne može na miru ni presvući od njega. I još mu u neka doba kad ovaj dođe navečer oko 8 sati mrtav hladan kaže da idu igrati nogometa u dvoranu ( koja je tek u izgradnji,ali je odmah kod naše zgrade ).preko svega bih mogla preći,neka ne radi apsolutno ništa od tih kućanskih poslova, ali djeca su NAŠA i zajedno ih odgajamo

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj vepar prvotno napisa
    jedino što ne radim jest pranje robe(jer imam čestu intenciju farbanja bile robe ) i peglam

ostalo radim ko i žena..natirala me i rekla da se nije školovala da bude robinja,spremačica i kuharica meni i dici.i da se nisam rodio kao kraljević na zrnu graška da bi se tako pnašao.

Nisi ti nikakav papak i to dobro znaš, meni bi bilo drago da moj muž malo češće shvati kako je njegovo pomaganje/sudjelovanje u svemu meni apsolutni afrodizijak jer kad se osjećam umorna, satrvena, ropkinja obitelji, muža, djece, radnog mjesta, života, izgubim svaku želju i volju za seksom.
    I obrnuto, kad je kuća sređena (koliko se može), kad imam pomoć i podršku u svemu i mogu srediti nogice (kao na mom avataru), raste osmijeh i rasploženje za sve ostalo.
    Muškost imate priliku pokazati na milijun područja, a ne ju iskazivati tamo gdje je žena zbog te "muškosti" oštećena.
    MM je općenito oko tih stvari, recimo ok, osobito oko djece, da sad ne detaljiziram, ali da bi mogao malo više i češće "potegnuti" - mogao bi.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa
    Citiraj vepar prvotno napisa

Nisi ti nikakav papak i to dobro znaš, meni bi bilo drago da moj muž malo češće shvati kako je njegovo pomaganje/sudjelovanje u svemu meni apsolutni afrodizijak jer kad se osjećam umorna, satrvena, ropkinja obitelji, muža, djece, radnog mjesta, života, izgubim svaku želju i volju za seksom.
    I obrnuto, kad je kuća sređena (koliko se može), kad imam pomoć i podršku u svemu i mogu srediti nogice (kao na mom avataru), raste osmijeh i rasploženje za sve ostalo.
    Muškost imate priliku pokazati na milijun područja, a ne ju iskazivati tamo gdje je žena zbog te "muškosti" oštećena.
    MM je općenito oko tih stvari, recimo ok, osobito oko djece, da sad ne detaljiziram, ali da bi mogao malo više i češće "potegnuti" - mogao bi.
    nena, potpis na svaku riječ

combo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno zbunjoza - moj muz je meni zagonetka

kako li ste samo sretne, ja imam nekog cudnog muza, ozbiljno, stalno sam sumnjicava jel mu sve na broju u glavi, npr. cesto ne pokrije bebu koju je uspavljivo pola sata, ja dobijem slom zivaca, sebe zna umotat ko pingvina, to je samo jedan primjer, zbog kojeg mislim da se izivljava na bebi kako bi meni napakostio, ili npr. nikada ne pridje sam da uzme bebu, vec samo kada ga ja pitam da obavim nesto drugo
    naravno da sam razgovarala otvoreno s njim ali se kune u svoju zaboravljivost, musku seprtljavost i nadasve neizmjernu ljubav koju gaji prema nama
    mislim da ako se ovako nastavim osjecat da cu poludit od brige za svoju bebu koju obozavam
    sta da radim

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

MM je super nežan i posvećen tata. Može da se igra sa N satima, šeta, igra lopte, oblači lutke, slaže slagalice.... Adekvatno se brine o njoj, neće biti mnogo zmazana, mokra, gladna, žedna kad je sa njim. Ali to je sve dok su sami.
    Kad smo svi zajedno kod kuće ili napolju on se isključi. Kao ja sad brinem o tome i to je to....
    Što se tiče kuće i pospremanja-uradi što mu kažem, ali on radi jako puno, psihički i fizički zahtevan posao pa je to retko. Ali nikad nije odbio kad sam tražila (nekad odlaže, ali meni to ne smeta).

Meni jedino smeta ono što je i Anci rekla: ja sve moram da amenujem. Danas je izgubio jedan od dva telefona negde u kući. Mala i ja se kupamo u kupatilu, a on ulazi i pita gde mu je telefon. Kažem ne znam, pozovi ga, čućeš ga. Posle 30 sec ulazi i kaže: zovem ga, ali je zauzeto. Ja sležem ramenima, teram ga napolje. Evo njega opet posle minut: sad mi javlja propušten poziv. I još mi pokazuje da pročitam. Aman, čoveče, tuširam se! Posle 10 minuta opet on: našao sam telefon, da operem sudove? Operi. Iznosim malu iz kupatila i kažem: obuci je, eto ti plavi bodić na stolici. Obrisala kupatilo, izlazim, a mala samo u bodiću, mokre kose, trči po stanu i viče: bosa sam, bosa sam, sva hepi. Pitam ga što je nisi obukao: pa jesam, bodić... I tako...

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno Re: zbunjoza - moj muz je meni zagonetka

Citiraj combo prvotno napisa
    mislim da ako se ovako nastavim osjecat da cu poludit od brige za svoju bebu koju obozavam
    sta da radim
    Probaj jednako bezuvjetno obožavati i svog muža

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •