Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 138 od 138

Tema: koliko muževi pomažu????

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno Re: zbunjoza - moj muz je meni zagonetka

Citiraj combo prvotno napisa
    kako li ste samo sretne, ja imam nekog cudnog muza, ozbiljno, stalno sam sumnjicava jel mu sve na broju u glavi, npr. cesto ne pokrije bebu koju je uspavljivo pola sata, ja dobijem slom zivaca, sebe zna umotat ko pingvina, to je samo jedan primjer, zbog kojeg mislim da se izivljava na bebi kako bi meni napakostio, ili npr. nikada ne pridje sam da uzme bebu, vec samo kada ga ja pitam da obavim nesto drugo
    naravno da sam razgovarala otvoreno s njim ali se kune u svoju zaboravljivost, musku seprtljavost i nadasve neizmjernu ljubav koju gaji prema nama
    mislim da ako se ovako nastavim osjecat da cu poludit od brige za svoju bebu koju obozavam
    sta da radim
    Nema ti pomoći, isto ko ni meni, to su ti očajni šeprtljavci, za tvog muža vjerujem, a za mog sam posve sigurna, da obožava i mene i djecu, samo je očajan, tako neuredan i zaboravljiv da ponekad doživim ne jedan nego 16 živčanih slomova odjednom .
    Čak sam htjela otvoriti post "Ima li itko neurednnijeg muža od mene?" :? , ali sam odustala kad sam pročitala sva ova neizmjerna hvaljenja urednih i poduzetnih muževa.

Kad bih ja nabrajala koliko je puta MM odveo curicu (svaka je cura imala svoje epizode s njim) u vrtić nepočešljanu ko vješticu, obuvene cipele bez čarapa, poslije ručka idu po mamu na vlak, a dijete cijelo žuto-zeleno po obrazu, nek se zna da je jelo jaje i špinat, kraj njega spava, a dekica na podu, ma nije joj hladno, zimi ljetna obleka, ljeti skafander skoro...itd.,itd.
    Uglavnom ja vodim brigu, ali kad sam negdje na putu ili odsutna neko vrijeme, onda se može napisati knjiga anegdota s njim i djecom.
    Ipak ih ostavim s njim s punim povjerenjem jer znam da mu je stalo isto ko i meni, u to nemam ni trunke sumnje.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Rekla bih da je većina muškaraca neuredno, ili točnije, ne pazi na detalje.
    MM (da ja ne vrebam) bi hodao potrgan i nikakav, L bi vjerojatno bio gol i pokakan, a u kući bi nam bilo stvari do koljena. meni je to i normalnije - uvijek vučem paralelu sa svojim BD koji je bio opsesivno uredan i picajzla svjetske klase. S takvim je bome teže živjeti.

Razlika je što su neki muški malo spremniji poslušati, pripaziti i napraviti od drugih.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ma, kad hoće- onda paze. Kako moj može precizno puno toga raditi kad mu se da.
    I kad je sam s djecom, savršen je. Stvarno.

Ali, čim mater dođe, on se odlogira

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

vissnja - trbuh me boli od smijanja na tvoj post...i MM ponekad ima te izlete u neki paralelni svijet.

a da je istina da se M odlogiraju kad su mame u blizini, istina je. ovaj produzeni vikend smo bili svi zajedno, al je Lovro cijelo vrijeme htio biti samo sa mnom (ne znam, mozda je i on shvatio da uskoro dolazi beba i da nece moci mati moju nepodijeljenu paznju kao do sad) - te nosenje, te igranje, te citanje slikovnica...i nece tati nositi igracke nego samo meni (kad mu kazem: odnesi tati slikovnicu da je citate, dodje do tate, okrene se za 180 stupnjeva i s osmijehom na licu se zaleti prema meni ). e, ja sam onda, nakon nekog vremena, trebala i na wc, i kazem MM, ajd ga malo pricuvaj...to je zavrsilo tako da sam na wc-u s Lovrom u krilu citala slikovnicu i onda neka netko kaze da mi mame nismo svemoguce

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

najbolje mi je na igralištu...
    ja i još 2 mame i negdje 5 tata....
    tate pričaju zajedno, neki čita novine(svi se manje više znamo)
    mi mame stalno :...ne ne tamo, pazi, hej filipe! i jurcamo za svom djecom (i našom i njihovom) a oni onak ležerno ....
    mame su protektivna mala snalažljiva bića......

btw meni mm jako puno pomaže a od skoro će morati i više (sve piše u mom potpisu )

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi zajednički obavljamo kućanske poslove...sad 8) ... ali trebalo je dosta vremena da se do tog stupnja i dođe...Sjećam se svog prvog susreta sa svekrvom, tad je još bila buduća svekrva, i tad mi je onako u uho šapnula...znaš on ti zna raditi sve po kući... Ali ne...mlada ženica sve može sama i tu sam napravila prvu grešku......a onda je došlo dijete...opet ja sve mogu i stignem...a onda posao i dijete i stan...al opet ja sve mogu i stignem...a MM naravno pasalo, a kome nebi...doć doma na skuhano, čisto, fino poručat i poigrat se s djetetom...ok.. Sonjom se stvarno i bavio, ne mogu reć...ali to je bilo sve...E dok jedan dan nisam doslovno krahirala i rekla sama sebi...mala moja sad bi bilo dosta...fino rekla mužu da ne mogu više izdržat taj tempo i da mi je stvarno potrebna pomoć...A on je reko pa što mi ne kažeš??...i sam si odredio zadatke koje radi on i zadatke koje radim ja...Sad je super...ne pomaže on meni nego skupa sudjelujemo u poslovima koji se tiču svih nas koji u tom stanu živimo...Eh da sam znala da treba samo reć i malo zatreptat okicama...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ne pomaže on meni nego skupa sudjelujemo u poslovima koji se tiču svih nas koji u tom stanu živimo
    to je ono ključno
    ne samo u pogledu izričaja, već u glavi
    i našoj i njihovoj

mom se, bome, više ne omakne: gle, kako sam ti spremio kuhinju!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj yaya prvotno napisa
    Citiraj Anci prvotno napisa
    Jučer je meni mm došao i rekao: oprao sam suđe, samjesio kruh, napravio...šta ja znam... aha! salatu...
    ... a ja kao sjedim za kompjuterom i nisam makla...

Hladno mu se okrenem i onako u pola zezanciji, ali više ozbiljno - i šta sad? Trebala bih da ti se zahvalim? - nije mi bio baš u milosti jučer...
    - kao da se on meni zahvaljuje za ručak (svaki DRUGI dan... )

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

MM kaže: "ljubavi danas ja kuham ručak.....gdje je broj od dostave?"

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa
    Citiraj vepar prvotno napisa
    jedino što ne radim jest pranje robe(jer imam čestu intenciju farbanja bile robe ) i peglam

ostalo radim ko i žena..natirala me i rekla da se nije školovala da bude robinja,spremačica i kuharica meni i dici.i da se nisam rodio kao kraljević na zrnu graška da bi se tako pnašao.

A rođeni ćaća mi se smije i kaže da sam papak.
    Nisi ti nikakav papak i to dobro znaš, meni bi bilo drago da moj muž malo češće shvati kako je njegovo pomaganje/sudjelovanje u svemu meni apsolutni afrodizijak jer kad se osjećam umorna, satrvena, ropkinja obitelji, muža, djece, radnog mjesta, života, izgubim svaku želju i volju za seksom.
    mislim da bi od ovoga trebalo napraviti neku prezentaciju i prikazivati u poluvremenu lige prvaka.
    podjela kućanskih poslova - kraće vrijeme obavljanja - više slobodnog vremena - odmornija žena - više seksa.

ili da citiram jednu svoju priju - kad bi vidila onog svog da uzima usisavač i ide spremati po kući, istog trena ga je ostavio i pravac u spavaću sobu

combo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

u pravu si

combo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

u pravu si - argenta, ali kad sam uzrujana od tih gluposti, zadnja mi je na pameti ljubav

fakinTin avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ja I skidam kapu!
    Pet dana sam ležala u krevetu jer me ukliještilo, razletio se je na sve strane, em zbog malca em zbog mene.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

a ne znam zakaj ustvari imamo te muške cijeli život pokraj sebe, više mi smeta i sputava nego dok sam sama, presretna sam kad najavi da bude više provodil vremena na poslu ili drugo...ma samo da ga nema doma...što je manje doma to je meni bolje.....

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj LauraP prvotno napisa
    a ne znam zakaj ustvari imamo te muške cijeli život pokraj sebe, više mi smeta i sputava nego dok sam sama, presretna sam kad najavi da bude više provodil vremena na poslu ili drugo...ma samo da ga nema doma...što je manje doma to je meni bolje.....
    Ne moš' s njima, ne moš' bez njih

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Htjedoh samo napisati ovo (na račun naslova topica): tako dugo dok smatramo da muževi trebaju POMAGATI nema pomaka.

MM nema što pomagati. On ravnopravno nosi svoj teret kao i ja. Kućanstvo je zajedničko. Nisam ja "glavna" a on da pomaže, niti je on glavni, a ja zadužena za sve kućanske poslove. Loš primjer takvog pristupa imala sam u svojoj roditeljskoj kući - mojoj mami se trebalo "pomagati" - nikad nije bilo dovoljno dobro što smo tata, brat i ja radili, pogotovo ako ne bi stvari napravili na njen način, pa smo se malo pomalo svi izmaknuli iz te uloge i ostavili njoj većinu tereta.

Daklem, moj muž NE pomaže. Niti ja NE pomažem njemu. Radimo što treba. I kad treba. I nije "moj način" usisavanja bolji od "njegovog načina" (to je tako dobar recept da onaj koji pomaže izmakne rep). Dogovorimo što treba, a dalje je svatko slobodan da posao obavi kako zna i umije. To je NAŠ dom, zajednički. Niti sam ja kućna pomoćnica, niti je on moj pomoćni radnik. Naše je. I djeca su naša, pa se primjenjuje isti pristup. Sad već i oni znaju za taj pojam "naše". Nije uvijek sjajno (jutros je ostalo suđe od doručka jer im se nije dalo ustati na vrijeme) ali ide. Kad se vrate iz škole, čeka ih prvo suđe, a onda sve ostalo!

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

To mi zvuči super, ali što je s tvojom teorijom u obiteljima gdje dužnosti nisu jednako podijeljene iz objektivnih razloga? Npr. kod nas je sav teret zarađivanja na mm-u, a ako ja s nekim poslićem uskočim, to je više pomoć nego ravnopravno sudjelovanje. Pa je onda tako i s kućanskim zaduženjima koja su uglavnom na meni, a ako on uskoči, to je daleko od jednake podjele. A nekako mi nije fer da očekivati da će on pridonositi u smjeru održavanja kuće ako ja ne pridonosim financijski .

(U to ne ubrajam klince, za njih smatram da bi u svim okolnostima trebali dobiti jednako pažnje s obje strane.)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nisu ni kod nas dužnosti podijeljene 50:50 iz objektivnih razloga. MM brine i o svojoj majci koja živi sama i prešla je 80, a ja tu brigu i te kako smatram neophodnim doprinosom obitelji. To je stvar prioriteta... U posljednje vrijeme i ja imam sličnu situaciju sa svojim roditeljima (posjete liječnicima i sl. jer ne živimo u istom gradu) pa se snalazimo prema mogućnostima i prema potrebama. Kad netko ode na sl.put, onaj drugi preuzima.

Nemoguće je organizirati 50:50 (v. moj prethodni post na ovom istom topicu), bitno je samo da se nitko ne osjeti žrtvom. Ako ja taj dan vozim mamu doktoru, a recimo bio bi moj red za ručak, nitko neće ostati gladan...

A bitna je i dobra organizacija - vikendom si skuhamo ili pripremimo jela koja mogu gotova ili polugotova stajati, pogotovo ako znamo da nas čeka neka obveza (recimo, danas je roditeljski). Ide to.

Bitna je trajna i kvalitetna komunikacija i prilagođavanje okolnostima. Dok sam ja bila doma na dva porodiljna, mm je manje sudjelovao u kućanskim poslovima, da bi više ostalo vremena za djecu. Dok sam radila posao na drugom kraju grada, on neko vrijeme bio djeci i tata i mama. Imali smo i plaćenu pomoć kad sam ja dobila priliku raditi nešto što se plaćalo. Bitno je da se o svemu može dogovoriti i da se nitko ne osjeća trajno preopterećenim. Kad stvari "zaškripe" treba vidjeti što se i kako može promijeniti.

Ono što me trenutno muči je činjenica da nam djeca nedovoljno sudjeluju u kućanskim poslovima. Morat ćemo poraditi na tome, školska godina je na kraju...

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

malo podizem - moram nekome izbaciti svoje frustracije

dakle, MM je bio skoro pa idealan otac/muz, sve dok nismo dobili drugo dijete. dok smo imali samo Lovru, kupao ga je, presvlacio pelene, vozio ga je u vrtic, vracao ga doma, smanjio broj radnih sati, igrali su se i vani i doma...a sada, uzas!

pred 2 mjeseca nam se pridruzila i mala Lorena, tako da se ja vise ne mogu skroz posvetiti samo Lovri. a MM, osim sto je Lorenu do sada primio mozda dva puta, pelene joj presvukao jednom (djelomicno, ja sam morala zavrsiti jer on nije znao kako :? , okupao je isto samo jednom (isto djelomicno), imam osjecaj da mu se i briga za Lovru smanjila. vise mu se skoro nista ne da (ok, vrtic je jos uvijek njegova briga, al tu sve staje). kad dodje doma, ili sjedne za komp ili se legne da se odmori jer je kao umoran. Lovro cvili jer bi se htio igrati i onda ja, s Lorenom na cici, sjednem na pod i igram se. ako slucajno nosim Lorenu, a i Lovro bi se malo htio ponositi, jedino preostaje da ga MM uzme, a on na taj njegov zahtjev reagira vikom da prestane cviliti

da ne spomenem, par puta kad sam MM zamolila da pripazi na Lorenu da ja odem na wc, ona se pocela plakati, a on joj ide razumski objasnjavati da nema potrebe za placem, da nece nista tako postici :shock: i naravno, ne uzme je na ruke (a Lovru smo i on i ja nosili od-do). onda se ja, brze bolje dizem s wc-a da je uzmem i malo smirim.

i jos, povrh svega, danas ide na "sluzbeni" put (kojem je jedini cilj - njegove rijeci - da se dobro najede cevapa - ide u Sarajevo) i mene ostavlja samu s 2 male djece. noc uopce ne znam kako cemo prezivjeti, jer se oboje bude po noci, strah me da nitko od nas troje nece prespavati ovu noc koja nam dolazi.

eto, malo sam se izjadala i malo mi je lakse, ali ne znam sto da napravim da se to promijeni. nikakvi prigovori ne dolaze u obzir, do njega to ne prolazi, radi po svom bez obzira sto ja rekla.

da imamo pomoc baka, djedova, susjeda, mozda bi mi bilo malo lakse, al smo sami.

i jos jedna stvar-jucer sam shvatila da se vise uopce ne znam opustiti. na kratko nam je dosao brat MM, i 10min nisam bila okruzena djecom (Lorena je spavala, a brat MM se igrao s Lovrom), i iskreno, nisam znala sto da radim. svaka minuta mi se vrti oko jednog od njih (ili oboje) i vise ne znam funkcionirati bez djece.

ma, katastrofa!

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

L&L0809
    da ne spomenem, par puta kad sam MM zamolila da pripazi na Lorenu da ja odem na wc, ona se pocela plakati, a on joj ide razumski objasnjavati da nema potrebe za placem, da nece nista tako postici :shock: i naravno, ne uzme je na ruke (a Lovru smo i on i ja nosili od-do). onda se ja, brze bolje dizem s wc-a da je uzmem i malo smirim.

ahhh, to je i moj radio....bebi od par mjeseci govorio nek kaže što mu/joj je .....još se znao i poštenski iznervirati jer eto dijete plače ( vrišti ) a on ne zna zašto

ma svi su isti

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

moram jos ovo podijeliti s vama - neki dan kupa MM Lovru (zapravo tusira u tus kabini) dok ja uspavljujem Lorenu u spavacoj sobi. i tako slusam ja sto oni pricaju i u jednom trenu cujem MMa kako kaze: "Kaka ti se? Pa kakaj, idem ti ja samo mlijeko zgrijati, a ti se lijepo pokakaj." Sad, meni vrag ne da mira, izlazim iz spavace sobe s Lorenom na rukama, dolazim do kupaonice (MM naravno u kuhinji grije mlijeko), a moj Lovro cuci u tus kabini i kaka :shock: Mislim, nije problem ak se pokaka pod tusem, nisam gadljiva, sve se to opere, al ako ti je vec dijete dalo do znanja da mu se kaka, a vec ste u kupaonici, kaj je tak tesko uzeti dijete i posjesti ga na wc?

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nije ti lako L&L0809
    Mislim da trebaš dobro porazgovarati s mužem, dok ne pukneš od svega što ti je na leđima. Pogotovo kad veliš da je prije puno više pomagao. To kako se sve svalilo na tebe nije mala stvar, a vremenom može postati veliki problem sa hrpom nagomilanih frustracija.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

oš dok sam bila trudna,znala sam reči da imam več jedno djete pored sebe ,koje treba odgajati ..svog mm..bio je kao neko malo djete,sve je rješavao kroz smjeh..nije se dalo ozbilnjo razgovarat sa njim..sve sam se bojala jedno vrijeme roditi...mislila sam da ču poludit...prvih 1 mj otkad se David rodio.malo mi je pomagao oko njega..jer se bojao..on je tada bio za njega sićušno malo biče..ali zato puno mi je pomogao oko kučanskih poslova...kad je David navršio 3mj..krenuo je i oko njega baratat....e kad je došao na red hranjenje uvijek mu je davao zamjensko mljeko(ja nisam nmogla dojit) ...i samo mljeko..dok ja jednom nisam poludila i bacila čitavu kutiu u smeće ..i rekla mu..sad se snađi i djetetu daj jesti....od tog dana se počeo učiti i sa klopom na žličicu....tako smo i ukinuli zamjensko mljeko.l.danas kad David več ima 9 mj sve radi sa njim...čak ga zna uzet sa sobom kad ide nekam..a meni reči.da se legnem i odmorim...a moram ga i pohvalit da več 3mj on dežura noću...meni uvijek kaže odmori se..naspavaj se....stvarno mi puno pomaže..oko kuće i oko malog našeg štrumfa..neznam kako bi da nije takav....

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

jedan dan,daaavno,pitao me mm-kad sam ja tebi najviše sexy?ja sam rekla-dušo,kad pereš suđe! 8)

podijelimo obaveze,ali njega je malo doma i većinom ja radim sve.što je ok ako sam doma a on je na terenu,nebum njega čekala da mi jesti napravi i opere kuaponu.ali trebalo je duuuuugo da do toga dođe-mama je radila sve za njega i on je bio"ja muško ima da me se dvori" a ja sam bila"nije me mati na svijet donijela za sluškinju"...i tak kačili smo se sli pomaže sad-s tim da se i njemu nije već dugo omaknulo"speglao sam ti ili oprao sam ti"

s tim da imamo već neko vrijeme dobre prijatelje,sa tipično patrijarhalnim ustavom rada i reda doma,dakle žena sve a muž ide na posao i kauč poslije,i dobri su ljudi i dragi i ok ,njima tako odgovara,ali mm kad smo s njima vozio bi u tom smjeru,ali ne ide...

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Svarno pomaže,kad radim noćnu on kuha,čuva malu.Od kad sam ju rodila maksimalno se angfažirao i stvarno mi je desna ruka s obzirom da nemamo nikoga u blizini od rodbine

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

nije ni moj pomagao baš puno kad je bila manja a sad kad je porasla zanimljiva mu je pa dok je doma nemoram ništa brinit jer-tata je u akciji!nažalaost to je kratko max 4h dnevno, taman dok ja skuham isl. al barem malo sam na miru...

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj slađA prvotno napisa
    nažalaost to je kratko max 4h dnevno, taman dok ja skuham isl. al barem malo sam na miru...
    Da kratko Da ih moj toliko uzme ja ne znam bih li prije ili

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

da, blago meni koja sam dežurna nad JAKO živom jednogodišnjakinjom 20h danevno a on 4 (sad nakon godine dana). i to od 10 do 2 taman da ja skuham malo počistim isl. jer dok sam ostatak dana sama s njom nemogu baš puno toga po kući napraviti...

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ps. kada sam napisala da je kratko s njom napisala sam zato jer je to svo vrijeme koje oni provode zajedno, jer on mora na posao a kasno se vraća, nisam mislila na to što ja radim za to vrijeme jer uglavnom trčim po kući, ali zato su nam vikendi predivni baš kakvi i trebaju biti...

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

MM kuha, pazi dijete ( pa čak i nećakinju), od malena je i previjao i hranio i šetao i isto tako je i sada.
    Ja s mirom idem na posao i ne brinem da će dijete otići u školu bez zadaće, nepočešljano, loše obučeno...

Neki dan me dočekala super pospremana kuća kad sam došla s posla.

Ma...svijećom da ga tražim

Ali, on ide iz krajnosti u krajnost.

Ima faze kad mu se ništa ne da, kad je užasno šlampav i gdje na nekom mjestu šilji zob, onda na drugom ukaka i šefa i stanicu.
    Al ja sam na to navikla i zahvaljujući svemu onome što radi ipak ne zamjeram (čitaj: brzo zaboravim)
    Srećom tih faza je manje nego onoga dobroga.

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno On ima volju al u meni je problem...

Citam vase postove i shvacam da nije u njemu problem.. on radi sve oko bebe i u kuci jednako koliko i ja, ali sve vise gubi volju jer zapravo ja gubim volju gledat ga kako nesto radi....ako me razumjete... Pravi rucak i vice iz kuh-di je ulje, sol itd.. pa pogledaj malo oko sebe! Ako kuha ja sve pripremim kao da snimamo kulinarsku emisiju :D
    Ili presvlacenje bebe-daj mi sta cu joj obuc, donesi kremu,pelenu.... Pa onda zove iz kupatila - mamaaaa...rucnik!
    A meni se kosa dize vise, to mi je gore nego da sve sama radim! Razgovarali smo o tome ali njegov je odgovor da umjesto da sam sretna da ista radi ja kritiziram.... A mozda je u pravu... Kako da natjeram sebe da mi bude svejedno sto je BILO KAKO stavio robu da se susi ili sto je LOSE oprao sudje itd....?! Stvarno bih voljela da manje pretjerujem i da shvatim da nemogu ocekivat da ce ikad napravit nesto onako "dobro" kao ja...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj aleksandra_catrice prvotno napisa Vidi poruku
    Citam vase postove i shvacam da nije u njemu problem.. on radi sve oko bebe i u kuci jednako koliko i ja, ali sve vise gubi volju jer zapravo ja gubim volju gledat ga kako nesto radi....ako me razumjete... Pravi rucak i vice iz kuh-di je ulje, sol itd.. pa pogledaj malo oko sebe! Ako kuha ja sve pripremim kao da snimamo kulinarsku emisiju :D
    Ili presvlacenje bebe-daj mi sta cu joj obuc, donesi kremu,pelenu.... Pa onda zove iz kupatila - mamaaaa...rucnik!
    A meni se kosa dize vise, to mi je gore nego da sve sama radim! Razgovarali smo o tome ali njegov je odgovor da umjesto da sam sretna da ista radi ja kritiziram.... A mozda je u pravu... Kako da natjeram sebe da mi bude svejedno sto je BILO KAKO stavio robu da se susi ili sto je LOSE oprao sudje itd....?! Stvarno bih voljela da manje pretjerujem i da shvatim da nemogu ocekivat da ce ikad napravit nesto onako "dobro" kao ja...

hahahaha....u tebi i JE problem. mene to uopce ne ferma. ves ce se i ovako osušit...i sl. meni je ljepse lezat. nemoj prigovarat, nego lezi i uzivaj

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

a da probaš kad on uzme nešto radit što ne možeš gledat- izać iz kuće i ostavit ga da se snalazi. Tipa dok on kuha, ti odeš u šetnju s djetetom, i "slučajno" ostaviš mobitel doma. Onda će sam naći ulje i sol. Normalno je da netko tko inače nešto ne radi često, u početku bude šeprtljav i zbunjen, preživjet ćete, nek se malo snalazi pa makar posilje naručili dostavu, to je dugoročna investicija

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    a da probaš kad on uzme nešto radit što ne možeš gledat- izać iz kuće i ostavit ga da se snalazi. Tipa dok on kuha, ti odeš u šetnju s djetetom, i "slučajno" ostaviš mobitel doma. Onda će sam naći ulje i sol. Normalno je da netko tko inače nešto ne radi često, u početku bude šeprtljav i zbunjen, preživjet ćete, nek se malo snalazi pa makar posilje naručili dostavu, to je dugoročna investicija

Upravo tako. Makni se iz kuće dok on radi, i dođi na gotovo.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Sve se stigne promijeniti. Prvenstveno tvoj stav. Neće svaki put pitati gdje je ulje, ručnik, pelena - naučit će, ali mu daj što češću priliku, budi strpljiva. Kritiziranje će ga samo demotivirati. Pohvali ga, to i sama činim, često i za sitnice - mm čak i laska što sada oko djeteta mnogo toga obavi sam i dobije i javno priznanje da mu dobro ide. Doduše, ne mogu oni biti tako brzi i učinkoviti često kao mi, ali snađu se, imaju/nađu volju. Npr. ja ostavim na ključnim mjestima piđamu, kremu, pelenu, ručnik i odem na trening, a on dijete okupa i stavi spavati - nekad im malo treba pripomoći da se ne gube. I da se to pretvori u timski rad, zajednički, a ne pomaganje.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Dvije riječi.

Zona ugode.

:zauvijek_zahvalna_seni:

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke