hoćete li cijepiti svoju dijecu protiv vodenih kozica? moj pedijatar to predlaže a ja se za sad dvoumim :?
hoćete li cijepiti svoju dijecu protiv vodenih kozica? moj pedijatar to predlaže a ja se za sad dvoumim :?
i moj stalno to predlaze ali ja necu
moj nije predlagao, predlozila sam ja i cijepila starijeg.
mladjeg nisam, on je malo drukciji materijal, prebolio ih podnosljivo.
kako je reagirao na cjepivo? da li to znači da više nikad ne može dobiti vodene kozice? :D
Ja ću cijepiti A. (nikako da odem do pedijatrice). Jedna doza sad, a druga prije škole.
prvi put cujem ali ja ne bi cijepila. starija je vec imala a mladji kad dobije, dobije. nije mi to tako strasno da bi ih izbjegla cjepljenjem.
Ja neću.Jer su mene cijepili kao malu i dobila sam ih dan prije maturalca u 7 razredu.Bilo ih je puno i bile su ogromne i što si stariji teže ih podnosiš.
nema garancijekaillasa prvotno napisa
jedino ako preboliš kozice imaš doživotni imunitet
ja neću cjepiti protiv kozica
Ja sam obadva cijepila, nije bilo nikakve reakcije..poslije bili u kontaktu sa oboljelim ali ih nisu dobili...mogli su ih dobiti u nekom blagom obliku ali eto za sada još nisu.
Cjepljeni su na moj zahtjev i nisam požalila![]()
Ja sam obadva cijepila, nije bilo nikakve reakcije..poslije bili u kontaktu sa oboljelim ali ih nisu dobili...mogli su ih dobiti u nekom blagom obliku ali eto za sada još nisu.
Cjepljeni su na moj zahtjev i nisam požalila![]()
mi cijepili obje. i dobile obje nakon godinu dana kozice no u ultra blagom obliku, l. ih imala 9 komada a z. 30 ak, bez svrbeza i temperature :D
nuspojava nikakvih nije bilo osim sto je l. imala osip slican kozicama par dana nakon isto 5-6 komada bez drugih simptoma i problema.
uglavnom ponovila bih to. imunitet imaju a ako i dobiju dobit moze samo jako blagi oblik a mislim da je to i najbolji scenarij, dakle sada su ih imale i prebolile a jedva da smo i skuzili. :D
ako je tako, ne vidim drugo nego štetu od cijepljenja, zanči mogu odgoditi nešto što bi u dječjim danima prošlo kao svrbež od sva tjedna za kasniju dob kad će proći teže? U čemu je onda poanta?MGrubi prvotno napisa
pomikaki, pa ako gledaš na vodene kozice kao dvotjedni svrbež, a cjepivo kao moguću štetu, onda nema poante.pomikaki prvotno napisa
ali, isto tako možeš gledati na vodene kozice kao bolest s mogućnosti komplikacija, a neke od tih komplikacija koje se rijetko dešavaju, su vrlo ozbiljne, pa i smrtonosne.
ne kužim zašto se taj postotak komplikacija kod cjepiva uzima u obzir, a postotak komplikacija kod bolesti se ne uzima u obzir? :?
moja je necakinjica imala straaasnu klinicku sliku kozica, uz istovremenu upalu pluca, ma jedva je prezivjela. imajuci na umu kako moj malac )3 godine mladji od nje) podnosi bolesti, a do cetvrte je godine bio vrlo vrlo cesto i gadno bolestan, odlucila sam ga cijepiti. oboli li ipak jednoga dana, nadam se da ce to ipak lakse podnijeti nego u ono doba. ne mogu biti sigurna da nisam pogrijesila. za ono doba mi je svakako drago da nismo i to prosli.
cvijeta 73 imaš i komplikacije od cjepiva, a da ne spominjem da moraš cjepiti i kad bude staro 13 godina, opet
A bez iznimke sva cjepiva za kozice na tržištu se dobivaju korištenjem tkiva abortiranih ljudskih fetusa.
ja hoću reći, da ako cijepim dijete i time mu ne pružim doživotnu zaštitu, ako u odrasloj dobi dobije kozice, puno je veća opasnost od komplikacija, zar ne?cvijeta73 prvotno napisa
Još nisam sigurna da li i kozice mogu naštetiti razvoju fetusa ako majka pretrpi bolest u trudnoći.
Nisam uopće mislila na komplikacije od cjepiva.
Eventualno bi imalo smisla cijepiti pa da znaš da je s time gotovo za cijeli život, ali ovako povećavaš mogućnost da oboli kao već odrasla osoba, tako to meni izgleda.
MM je dobio kozice od Borne, u svojoj 36. godini. Bilo je prestrasno, 7 dana temp 40, sva sreca bez ozbiljnijih komplikacija. U isto vrijeme B ih je "odradio" bez ikakvih poteskoca, vrlo malo svrbeza i par dana temp. Ja bi radje da i F dobije kozice u djecjoj dobi, vjerujem da je tada mogucnost komplikacija puno manja.
ako se dijete cijepi, postoji mala vjerojatnost da se može zareziti i to jako blagi oblik i uopće mi je nepojmljivo razmišljati na način da ga s time neću doživotno zaštititi.ja hoću reći, da ako cijepim dijete i time mu ne pružim doživotnu zaštitu, ako u odrasloj dobi dobije kozice, puno je veća opasnost od komplikacija, zar ne?
Dovoljno mi je saznanje da i ako dobije to se i ne kuži i ne slabi imunitet kao kozice koje se dobiju bez cijepljenja
po meni..pun pogodak
po meni je pun pogodak ako oboli za vrijeme dojenja, jer ja imam imunitet (preboljela sam) pa će joj moje imunostanice privremeno pomoći dok njeno tijelo ne da puni napad
e vidiš ja dojila do treće godine i cijepila ih...bili u kontaktu i nisu dobili..moram priznati da mi ne bi bilo krivo i da jesu jer sam išla s tim da ih cijepim i samim tim ublažim posljedice ako dobiju...slabljenje imunitete i češanje, jer je mlađi atopičar-ne puno ali ima osjetljivu kožu
1) djecja bolest koja se u najvecem broju slucajeva preboli bez vecih komplikacija - imunitet dozivotan
2) a) cijepivo ne daje dozivotni imunitet, osoba gubi imunitet tocno tada kada dobivanje te bolesti zaista postaje komplicirano za preboliti. Sanse za komplikacije poprilicno velike.
b) cjepivo kao i sva druga cjepiva nosi rizike sa sobom nevezano za ovu bolest.
E sad jel ja ne kuzim bas ovaj pun pogodak ili? :?
Necu cijepiti, iz moje perspektive gledanja razlog za cijepljenje nemam.
ma ne kužišzar je teško skužiti rečenicu "pun pogodak" mislim za odluku o cijepljenju koju sam donijela isključivo JA
imunitet je oslabljen pri dobivanju bolesti, kod mog susjeda je bilo takve komplikacije da je 10 dana proveo u bolnici sa jako visokom temperaturom..ali naravno da one mame koje su protiv cjepljenja uvijek imaju nekakav argument protiv..tko voli nek izvoli
ne žalim za tim što sam ih cijepila i učinila bih to ponovo..moja djeca moj izbor![]()
podržavam i razumijem, naravno da imaš svoj izbor kao i one kajo su imale drugu odlukusrecica prvotno napisa
a zašto, kad govoriš o cjepivu, ne kažeš ono što kažeš za bolest, odnosno:anchie76 prvotno napisa
b) cjepivo kao i svaka druga cjepiva u najvećem broju slučajeva prođe bez većih komplikacija.
a za bolest:
1) dječja bolest koja kao i svaka druga dječja bolest može imati i teži oblik i komplikacije
dakle, to je ono što mene smeta u ovim razgovorima.
a pomikaki, skužila sam tvoj point, i slažem se s tim načinom razmišljanja, i mene zanima to.
al' mi nema tko odgovoriti.![]()
Možda zato što "druga strana" konstantno tupi suprotno gledište, a realnost pokazuje samo situacije gdje su djeca oštećena cjepivom.
Uostalom, ta ista "druga strana" nam konstantno podvaljuje bezazlenost inače vrlo opasnih bolesti za koje - nema cjepiva.
Razumijem Zmaj Jovinog Cigu kad prodaje staru ragu pod mladog ždrjepca - čovjek živi od marketinga i prijevare, ali ne razumijem "drugu stranu" kojoj bi to isto tamo nekakva modificirana Hipokratova zakletva trebala braniti.
Radi se o povjerenju. Kad te bakica na placu zariba za 10dag krumpira, gubi povjerenje. Tako jednostavno.
Ok, hvala sto si nadodala u moj post detalje, jer ocigledno nisam dovoljno vremena posvetila pisanju da mi ga se ne bi iseciralo. Da, naravno da to sve stoji. Sljedeci put cu se truditi detaljnije i preciznije pisati, a ne na par tema istovremeno :smajli sam sebe kaznjava:cvijeta73 prvotno napisa
![]()
Poanta je ta da mi u danasnje vrijeme (zbog jakog marketinga) sve cesce cijepimo djecu protiv djecjih bolesti, i da ta ista djeca gube imunitet kasnije (jer cjepivo ne stiti dozivotno) i da postoji sansa da ce to dijete dobiti du djecju bolest kao odrasla osoba, a tada te bolesti nisu bezazlene i cesto nose komplikacije.
Dakle, nesto sto je u vecini slucajeva najobicnija djecja bolest (da moze se zakomplicirati kao sto se moze i prehlada), mi smo dosli do toga da poboljevamo kao odrasli kad su velike sanse za komplikacije, dug oporavak itd.
Nema mi to logike. Ok ima, netko treba i vratiti novce za otkrice tog cjepiva. Razumijem![]()
točno tako!anchie76 prvotno napisa
Necu cjepiti djecu/te jer ne vjerujem previse u cjepiva, prirodni imunitet je bolji .
Inace, sin prebolio kozice bez frke, mm ih dobio od njega i skoro zaglavio u bolnici , a ja bila zatvorena s njima cijeli mjesec i po i nisam ih dobila( naravno , ni u djetinstvu ih nisam imala) .
kad se na vodene kozice nakalemi upala pluća to je "komplikacija" vodenih kozica a ne slučajnostprincess puffy prvotno napisa
kad nakon cjepljenja imaš navedene nuspojave to je slučajnost
na stranicama:
dakle: sa slabim imunološkim sustavom nije dobro niti da se cjepiš, a ako imaš dobar imunosustav onda ti kozice i nisu neki problemNeka djeca ne smiju se cijepiti protiv vodenih kozica, ili moraju pričekati.
Djeca koja su ikada prije u životu imala alergijsku reakciju na želatinu, antibiotik neomicin ili (za one koji se cijepe s dvije doze) na prethodnu dozu cjepiva protiv vodenih kozica ne smiju se cijepiti.
Trudnice se ne smiju cijepiti ovim cjepivom. Žena cijepljena protiv vodenih kozica treba pričekati 3 mjeseca prije nego zatrudni.
Djeca koja imaju oslabljen imunološki sustav ne smiju se cijepiti
čista logika
LINK
anchie76 editirala predugacak link
Joj, ljudi, samo da se pozalim. Imali mi tjedan dana u kuci rodbinu iz Njemacke i kada su otisli kuci, evo ih zovu nakon 2 dana, kcerka 22.godine dobila koziceA ni ja ih nisam imala a ni malena. I sad moram cekati oko 3 tjedna da vidim da li smo zarazene i paziti s kime se vidjam da ne bi prenijela i dalje
Bas super da dobijes goste i da te onda oni zaraze
![]()
no noDavor prvotno napisa
sad jos samo nedostajem ja da pocnem pricu sa izmutiranim oblicima bolesti i kako cjepiva nisu sigurna zastita
i da ponovim preporuku americkih pedijatara (sluzbenu) da se ne smiej cijepiti djecu koja su bolesna
ja sam čula za komplikacije na kozice u kasnijoj dobi,
ali nisam baš čula da se puno priča o komplikacijama kad se preboli u djetinjstvu. Sad kao što vidite moje informacije su "čula sam - nisam čula", pa ako ima neki link ili informacija,
koliko su česte komplikacije na vodene kozice u odnosu na dob kad oboljelih?
Mislim da bi to bila korisna informacija za raspravu.
:?sonata prvotno napisa
cjepila si ju neposredno prijenjihovog dolaska?
kod tog cjepiva je moguć prenos
u Njemačkoj su kozice počele i prije nego li tu, rođak mi otišao tamo i pokupio kozice
da ste ih vi zarazili, onda bi prvi vi razvili simptome, a ne oni
Komplikacije su puno cesce i puno duze bolest traje kad se oboli u kasnijoj dobi (ne mogu sad traziti sluzbene clanke da to potvrdim, mozda kasnije ak ulovim vremena).pomikaki prvotno napisa
To mi je prvi i glavni argument protiv cjepljenja - sto izgubis zastitu taman kad bi ti u stvari trebala.
MM nije prebolio kozice kao dijete. Natjerala sam ga da se cijepi sad u odrasloj dobi jer nas lima jos nije dobio kozice (par puta je bio u dodiru i mislili smo da ce dobiti al nije), pa kad dobije, ne zelim da i MM oboli.
I koliko je doza morao primiti?anchie76 prvotno napisa
Ja sam prije 2 godine primila jednu dozu ( koštalo oko 400kn), a na kraju je ispalo da odrasli moraju nakon 2-3mj moraju primiti još jednu dozu (a to mi moja doktorica nije znala reči) da bi cjepivo imalo efekta...
Moje su cure prebolile kozice 4-5mj. nakon mojeg cijepljenja i nisam se zarazila, a hoću li biti imuna slijedeći put kada dođem u kontakt s zaraženom osobom, pitanje je sad...
Mislim da je 2 doze primio. Iskreno se ne sjecam da li su 2 ili 3![]()
I sad zamislite, cijepite zensko cijete protiv kozica. Velike su sanse da ce djetetu taman nestati imunitet u fertilnoj dobi i da ce moci pokupiti kozice dok je trudna :/a hoću li biti imuna slijedeći put kada dođem u kontakt s zaraženom osobom, pitanje je sad...
Neznam, meni cijepljenje djece protiv kozica bas nema smisla
Zaboravila sam se nadovezati na odrasle muskarce. Visoka temperatura koja dolazi s kozicama u odrasloj dobi moze utjecati na plodnost muskarca.anchie76 prvotno napisa
ima smislaanchie76 prvotno napisa
jer kad odraste današnja cjepljenja generacija djece u odrasle bez imuniteta, onda će uvesti obavezno cjepljenje sve male djece protiv kozica .. da zaštite te odrasle
isto se desilo i sa rubeolom
nikako ne bih cijepila tj. niti jedno od troje djece nisam cjepila
apsolutno nepotrebno (zbog vec svega gore nabrojanog)
i super mi je ta spika sa bildanjem imuniteta. aha
Nisam ih prebolila u djetinstvu(bar mi teko rekli), i kad sam prije dve godine radila imunološku obradu krvne slike ispalo da jesam. Kaže dok. vjerojatno ste pokupili blaži oblik a da niste ni primjetili.
neću cijepit bebu!
tako je meni bilo s rubeolom, sestra je imala, a ja samo par piknjica i doktor je rekao da je to to. i sad imam trajni imunitet, a ni ne sjecam se da sam bila bolesna.printemps prvotno napisa
a cijepljenje protiv vodenih kocica ne dolazi u obzir!
8) zna li tko da li se mogu cijepiti odrasle osobe. muž mi nije imao kozice a bebu ne bi cijepilapa će vjerojatno ona njega zaraziti
kaillasa, pročitaj par postova više...mogu se cjepiti odrasle osobe. Cijepivo košta oko 400kn (jedna doza) , a obično treba 2 doze. Točno o dozi pitaj liječnika...ali nekog tko zna, a ne kao moja dr. koja mi nije rekla da moram primiti 2 doze pa sam 400kn bacila bezveze
MM ih nije prebolio kao dijete a sad je već "veliki"...i šta sada..puno je onih koji ih nisu preboljeli tako da i ne moraš biti cijepljen da bi ih izbjegao u djetinjstvu.
I on bi sada više volio da je bio cjepljen, jer i ako ih sada pokupi bio bi to blagi oblik
...a šta je to spram...hm neko reče steriliteta uf
bdw.odrasli se cijepe dozom u dva puta, jedno cijepivo košta 500 kn
Ja ću klince kad navrše punoljetnost ( ako ih do tada ne prebole) testirati i vidjeti jel imaju još antitijela i ako se pokaže onda ćemo se i docijepiti..
Ne kuzim u cemu je problem da se sada cijepi? :?ewa prvotno napisa