KAKO NAM JE STIGLA NIKA

Evo mene nakon dva tjedna provedena u Merkuru (zadržana radi visokog tlaka) rodila sam u utorak 10.03. na dan termina curku Niku tešku 2900 i dugu 49 cm . I ovaj put imam sve pohvale za osoblje Merkura. Rodila sam bez dripa, bez ijednog lijeka protiv bolova, prirodno, spontano i brzo. Trudovi su počeli 10.03 ujutro oko 9 sati-lagani menstrualni bolovi . Oko 12 sati odradili smo ctg, otvorena 2 cm, veli dr. "nećete još tako brzo". Oko 14 sati trudovi su postali malo jači koje je trebalo prodisavati, no niš strašnoga. Hodala i disala svakih 5-6 minuta. U 15 sati suprug dolazi u Merkur u ulozi mog masera . Nije dugo trajalo, trudovi su se pojačali i uz masažu bili donekle podnošljivi. Priroda lijepo namjesti: nekoliko slabijih trudova, pa dva tri jača i tako je to trajalo do 16:30. Oko 17 sati su mi trebali ponoviti ctg da vide kako napredujem, no otišla sam u predrađaonu jer su me trudovi počeli tjerati na tiskanje. Veli sestra: odite da vas prikopčam na ctg pa ćemo na pregled. No na to sam rekla da ja ne idem na nikakav ctg jer kao 1. ne mogu prodisat trudove, a kao drugo porodit ću se u tih 20 min. I na moje odbijanje me je dr. Križić pregledala i veli, pa vi ste skroz otvoreni, hitno u rađaonu. Nisu me stigli klistirat, obrijali me na brzinu, i u dva truda Nika je ugledala svjetlo dana u 16:45. Porod iz mojih snova. A toliko me je bilo strah drugog poroda. Suprug i ja smo htjeli da oboje budemo u rađaoni, no on jednostavno nije stigao staviti odjelo i doći do rađaone. Mislio je da sam ja otišla u tih 15 min na ctg i bio totalno van sebe kad sam mu se javila mobitelom taj čas kad se Nika rodila.

Ovo je ukratko moja sretna priča iz Merkura, te još jednom pohvaljujem svo osoblje na Ginekologiji 1. Ako bude trećeg puta biti će u Merkuru.