LIMA prvotno napisa
U tjednu ima 5 radnih dana, tj. 5 prvih i 5 zadnjih sati. Sve da vjeroučitelj i pristane tako raditi - znači- odraditi 1 sat, onda imati nekoliko sati pauze, pa opet raditi 1 sat, kako strpati sve razrede u tu satnicu?
amo ne ignorirati moju ideju
koryanshea prvotno napisa
ako su sva djeca u generaciji koja ne idu na vjeronauk stavljena u isti razred, onda bi samo 8 razreda trebalo staviti na pocetak/kraj dana a svi ostali bi mogli biti između
8 razreda - znači tri dana u tjednu prvi i šesti sat ti razredi imaju vjeronauk, plus npr dva dana prvi sat. iako, od 1. do 4. razreda rijetko djeca imaju 6 sati, pa onda znači da se i to može sažet - kod njih peti, pa onda kod starijih 6.
nije da se ne može, nego se ne želi, a po mom mišljenju bi se na tome trebalo INZISTIRATI.
jer događa se da škole namjerno raštrkaju učenike koji ne idu na vjeronauk, pa se roditelji nakon jedne takve godine često predomisle, također se događa da vjeroučitelj(ica) priča djeci čudne stvari o kolegi kojeg nema na vjeronauku, pa tako znam jedan primjer kada je govorila djeci da je taj učenik vrag

i tako dalje...
dilala vidim da stravstveno ovome pristupaš ali moraš se malo skulirat da bi te ljudi ozbiljnije shvatili
i ja bih se na tvom mjestu obratila pravobraniteljici za djecu