Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 109 od 109

Tema: Ima li šanse da vjeronauk bude zadnji ili prvi sat?

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Reflektirala sam se na dio u kojem tvrdiš da bi moj post mogao dovesti do zabune te dio u kojem tvrdiš da je 50% nastavnih cjelina u suprotnosti s onim što bi trebalo biti obrazovnog tipa. Toliko od mene

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam samo htjela reći da:
    1. djeca koja idu na katolički vjeronauk imaju programom osiguran pristup informacijama o drugim vjerama;
    2. da ostala djeca nemaju pristup tim informacijama i znanjima u školi
    3. da je konkretno kod naše vjeroučiteljice pristup toj temi nepristran i otvoren, bez komentara o krivovjerju i sl. (kako je drugdje, to ne znam)

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ivana2, ja sam o prvom navedenom htjela reći da je to sve što si napisala u skladu s predviđenim i da bi tako i trebalo biti

Žao mi je ako sam nekog pri tom dovela u zabludu i uputila raspravu u drugom smjeru.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajmo se vratiti na temu ovog topika - vjeronauk i organizacija rasporeda sati, o sadržajiu vjeronauka pisalo se na drugim topicima.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ivana2 prvotno napisa
    2. da ostala djeca nemaju pristup tim informacijama i znanjima u školi
    Ja cu se na ovo nadovezati, opet sa talijanskim (jedinim) iskustvom i reci da ovdje o religijama - podjednako o svima - saznaju i na satovima povijesti, u nesto kasnijim razredima. Znaci, mozda ne detaljno (nisam gledala program za druge razrede jer me to jos trenutno ne zanima) ali osnovne podatke o drugim religijama - kako i kada su nastale, tko je bio predvodnik, glavne crte, itd. - saznat ce i tamo.

Naravno, na roditeljima takve djece ostaje da djeci pruze sve ostale informacije ne samo one koja djeca traze, nego i ono sto bi, IMHO, spadalo u opcu kulturu - a to je i opce znanje o ostalim religijama.

Trenutno citamo Stari Zavjet u djecjoj Bibliji, dosli smo do Abrahama.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    Ajmo se vratiti na temu ovog topika - vjeronauk i organizacija rasporeda sati, o sadržajiu vjeronauka pisalo se na drugim topicima.
    ako su svi ostali sati izbornih predmeta u suprotnoj smjeni (u nasoj skoli npr., vjerujem i u drugima) mislim da bi i vjeronauk trebao biti. pogotovo zbog one djece koja ce npr. 3. skolski sat, umjesto u razredu provesti na ulici jer ne pohadjaju vjeronauk u skoli.

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa
    ako su svi ostali sati izbornih predmeta u suprotnoj smjeni (u nasoj skoli npr., vjerujem i u drugima) mislim da bi i vjeronauk trebao biti. pogotovo zbog one djece koja ce npr. 3. skolski sat, umjesto u razredu provesti na ulici jer ne pohadjaju vjeronauk u skoli.
    I ja sam uvijek mislila da je to tehnički izvedivo, međutim, škola nije imala sluha za to - čak su "visit će po hodnicima" pokušali navesti kao argument da me nagovore da je ipak upišem na vjeronauk, uz ono standardno "ali neće tamo naučiti ništa loše".
    Ispalo je da nije ništa loše naučila na hodniku, u garderobi ili u knjižnici, s ostalom djecom koja nisu išla na nastavu vjeronauka i čiji se broj iz godine u godinu (do 8. razreda) sve više povećavao.
    Puno se toga od tada do danas u školi promijenilo, npr. iz blagovaone je skinut onaj natpis "Hvala ti, Bože, na kruhu koji jedem!" koji sam smatrala uvredljivim pa nekako mislim da će i ovaj "posebno izborni" predmet s vremenom u dio satnice u kojem neće ugrožavati vjerske slobode pripadnika ostalih vjeroispovjedi i svjetonazora.

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Mater Studiorum prvotno napisa
    pa nekako mislim da će i ovaj "posebno izborni" predmet s vremenom u dio satnice u kojem neće ugrožavati vjerske slobode pripadnika ostalih vjeroispovjedi i svjetonazora.
    hoće

kad naša Vlada predloži i Vatikan prihvati izmjenu međunarodnog ugovora kojom bi se to dozvolilo

tj. najvjerojatnije nikad

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Da ne otvaram zasebnu temu - poziv na prezentaciju istraživanja: Vjera u obrazovanje i obrazovanje u vjeri: Stavovi i iskustva nereligioznih roditelja prema religiji i vjeronauku u javnim školama u Republici Hrvatskoj

http://forum.roda.hr/threads/70008-V...ovanje-u-vjeri

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •