Bili smo prvi puta u Zaraznoj bolnici (samo na dijagnostici, srećom pušteni doma).
Ovo pišem dijelom da sebe rasteretim, dijelom da možda pomognem nekome tko će biti sljedeći...
Situacija je bila ovakva...
nedjelja - Matija 38,3
utorak - do sada dvije noći 40, vađenje krvi, samo sedimentacija povećana sitno - dijagnoza adeno viroza (nešto slično gripi)
četvrtak - već po danu temp. 40, od 17h se ne skida ni čepićem (Lupocet, naša dr. izričito protiv iboprufena = ne koristimo)... zovem ju, daje mi uputnicu za Zaraznu u 19 smo na prijemnom šalteru.
Na bolnici tabla "Bolnica prijatelj djece" - ne znam (a sad me baš zanima) što to u ovom kontekstu znači, ali me veseli.. Gotovo odmah smo primljeni u ambulantu, uzimaju kratku pov. bolesti i mjere temperaturu i tjeraju nas van. Unutar pola sata smo na vađenju krvi (iz prsta), još pola sata (kako je sestra rekla) traje do rezultata.... Ali mi čekamo i čekamo...
Do sada se sve činilo profesionalno, ali kada je došlo 21h (znači 4h na 40oC), a da NITKO nije NIŠTA poduzeo.. meni živci ispale. Već smo zbog temp. bili jednom u Osječkoj bolnici i čim smo došli sestra je izletjela s nekom pelenom (mokra pa suha) i zamotala ga, iako je išlo sporo (a kao hitna je) ipak je djelovala.. ovdje NIŠTA!!!! Sav taj silni prijem u ambulantu i laboratorij je čista farsa.. što to vrijedi ako služi samo zato da se zapiše i zaboravi.. koma!
U 21:30 odem do sestre i kažem da on kuri već satima i što da radim (nemam se snage svađati).. ona kaže "Pa što mu niste do sada skinuli?".. Prvo da sam mogla skinuti, skinula bih, ali nisam mogla i zato sam došla. I onda mi nudi "Što želite? Lupocet sirup, čepiće, ibuprufen?" Ja NE ŽELIM ništa.. da sam znala što treba, ne bih ni dolazila.. Na kraju ispada da uguravam svoj čepić.. čak ni kreme nemaju (prijatelji djece!!!!!!!!!!) Na red dolazimo pred kraj njihovog radnog vremena. Tek sad mu uzimaju krv iz vene za CRP i sedimentaciju.. i srećom nas šalju doma. I drugi dan opet u bolnicu, nastavak pretraga... uzimanje brisa nosa na prepad i silu... (prijatelji djece!!!)
Da li je za prijatelje dejce dovoljno šareno ofarbati čekaonicu i staviti par ofucalih dječjih plakata?! (znam, oni daju mogućnost da roditelj bude s djetetom.. to cijenim.. sva sreća do tamo nismo stigli)
Ispada na kraju (a to je i savijet drugima) da smo trebali nositi od kuće i obloge (srećom toplomjer i čepiće jesmo).. i u čekaonici organizirati bolnički krevet... (naravno i klopu i cugu.. jer je hitna, pa se čeka "samo" četiri sata)
I još biser za kraj.. zovem sada prijemni šalter pitati da li su nazali gotovi - ne može mi reći.. Lakše je meni ostaviti bolesno dijete/ posao (gdje god sam već) i prejahati pola grada i otići po nalaze (da ne pričam o parkiranju.... nego njoj reći gdje ih mogu uzeti fuj fuj fuj