Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Maxi Cosi Rodi XR vs. Solution Cybex X

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno Maxi Cosi Rodi XR vs. Solution Cybex X

Ima li netko iskustva s ovim sjedalicama? (15-36 kg)

Ima li Cybex kod nas i ev. cijena ako netko zna. Za Maxi Cosi zna da ima u TL i po Adac testovima djeluje sasvim ok.

Trebam dvije takve sjedalice pa baš ne bi bilo jednostavno preko grane s dvije nove u autu. A vodit djecu...gdje onda sa sjedalicama u kojima su došle?

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mi smo svoj izbor bili suzili na 2 sjedalice (posto nemamo isofix u autu, takve nisu dolazie u obzir): Maxi Cosi Rodi XR i Cybex Solution X. Obje dobro sjedaju u auto. Odlucili smo se za Rodi zbog malo boljih rezultata iz nama najbitnije kategorije- "sigurnost" (niza ocjena je bolja).
    Maxi Cosi Rodi XR: ocjena 1,6 kod bocnog sudara, a 2,6 kod frontalnog;
    Cybex Solution X: 2,2 kod bocnog sudara, a 2,5 kod frontalnog.
    Obje imaju optimalnu putanju pojasa.
    Maxi Cosi ima polulezeci polozaj, dok se kod Cybex-a nagib naslona za glavu moze mijenjati, tako da glavica ne pada naprijed prilikom spavanja.
    Kod nas (u BiH) nema Cybex sjedalica za kupiti, a MC ima u TL-u, ali ih nemaju na stanju. Mi smo svoju narucili online sa jedne njemacke stranice. Sa povratom poreza ce nas doci ispod 100 eura. Gledali smo da uzmemo novu kolekciju, jer pretpostavljamo da je i datum proizvodnje svjeziji. Ipak nam ova sjedalica treba posluziti makar nekih 6 godina.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Hvala na odgovoru.
    Prošli petak je bila akcija u internet trgovini baby centra pa sam kupila Maxi Cosi Rodi XR i super sam zadovoljna.
    A akcija je zaista bila mrak - umjesto 150 eura manje od 100 eura.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mi kupili prije tjedan dana. Čini mi se super. Ali: šokiralo me to što se ne veže za auto i kak se to klima, zaveže se dijete pojasom od auta, ali ipak u odnosu na onu od 9-18 mi je to strašno premalo vezano. I to što se da nagnuti u poluležeći je malo mačku za rep objesit, to je jako slabo, mali mi danas zaspao u vožnji, jadan sam mu glavica pada pri smanjenju brzine, nikak da se namjesti. To mi je recimo grozno, jer se on dosta vozi u autu i zaspi, a ovo je nemoguć položaj za spavanje. Probala sam dodat ručnik iza, pa malo nagnut, ali nije to to onda. Jel ima netko neku ideju kak da mu olakšam (osim da kupim neku drugu sjedalicu, jer to ne dolazi u obzir, i ova je na kredit)?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj hermina prvotno napisa
    Mi kupili prije tjedan dana. Čini mi se super. Ali: šokiralo me to što se ne veže za auto i kak se to klima, zaveže se dijete pojasom od auta, ali ipak u odnosu na onu od 9-18 mi je to strašno premalo vezano. I to što se da nagnuti u poluležeći je malo mačku za rep objesit, to je jako slabo, mali mi danas zaspao u vožnji, jadan sam mu glavica pada pri smanjenju brzine, nikak da se namjesti. To mi je recimo grozno, jer se on dosta vozi u autu i zaspi, a ovo je nemoguć položaj za spavanje. Probala sam dodat ručnik iza, pa malo nagnut, ali nije to to onda. Jel ima netko neku ideju kak da mu olakšam (osim da kupim neku drugu sjedalicu, jer to ne dolazi u obzir, i ova je na kredit)?
    Pa kaj Jakov već ima 18 kg?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Nema, ima 15, ali mu glava već viri iznad gornjeg ruba sjedalice Bebe Confort Iseos Safe Side - kombinirane, a i seka nam je već dosta velika, pa je njoj trebala ta njegova.
    Sad sam malo nagnula tu novu sjedalicu, pa je i danas malo odspavao u njoj, malo je bio ipak udobnije namješten. A, šta da radim, mora se navikavat.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •