Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Kad visoko nosiš plod u trudnoći...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno Kad visoko nosiš plod u trudnoći...

Nisam nigdje naletila na tu temu a jako me zanima.Trudna sam 16 tjedana i ginekologica mi je rekla da visoko nosim plod odnosno da se plod smjestio visoko u maternici.Nije mi ništa konkretno odgovorila da li je to dobro ili nije,samo je rekla da je ok za početak trudnoće.A meni se čini kao da sam čula da je to problem u kasnijoj trudnoći,na kraju.Da se beba možda ne spusti na samom porodu i slično.Ima li koja od vas nekakvo iskustvo ili nekakvo saznanje?

Mala princeza,23.09.2007.

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

moja curka se je dosta nisko smjestila ( danas smo 21+0) pa me brine suprotno - da li je zbog toga moguć preuranjeni porod :/ ?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Možda bi se trebala više čuvati nego neka druga trudnica samo radi opreza,za svaki slučaj.A sigurno će biti sve u redu do kraja trudnoće.Ne znam da li ti je preporučeno mirovanje ili ne.Ja dižem kad god treba malu od 12 kg jer nemam izbora,sad je malo bolesna pa traži stalno na ruke.A znam da isto ne bi smjela toliko.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I Novi i Isidor su bili visoko do samog porodjaja, tj. do otvorenosti od 8-9cm, a kad je grlic odlucio da se otvori skroz samo su skliznuli dole.
    Isidor je narocito lako proleteo kroz kanal.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

prvu trudnoću sam nosila izrazito visoko. i bilo mi je prekrasno. nikakvih problema ni tijekom trudnoće ni prilikom poroda. beba se spustila svega par dana prije poroda.

ovu nosim dosta nisko i stalno mi nešto smeta. smeta mi sjedit jer mi je trbuh stalno nekako na bedrima. i baš je nekakav odvratno nelagodni osjećaj. smeta mi hodat jer me kosti rasturaju.

sve u svemu visoko nošenje je puuuuno ugodnije nego nisko.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mislim da ako ti kaže da je plod visoko, to znači da je sve ok, te da nema straha od otvaranja i prijevremenog poroda. Pred kraj trudnoće dijete se počinje spuštati. Ali ja već imam mamneziju pa zaboravljam polako kako je to bilo.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kako kaze Pomikaki, tako je i meni rekla doktorka. Ja nosim visoko, 20tj. smo i rekla mi je da je sve kako treba biti.

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mislim da je dobro ako nosiš visoko, iz razloga koje su ti cure već rekle, ali ako nosiš nisko- e, to nije dobro... tada ginekolog preporučuje mirovanje.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I jedno i drugo je normalno.

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Možda je Fidji u pravu, nisam sigurna. Znam samo da je mojoj šogorici gin. pripisala mirovanje zato što nisko nosi.

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moja cura je bilo jaako nisko od samog pocetka...i dr mi je strogo zabranio kucanske poslove, tipa usisavanje ili neko klecanje ili sl. Istina, vise sam morala lezati, a na wc sam isla milijun puta jer je beba stalno pritiskala mjehur.
    I uvijek sam gledala one mame ciji je trbuh bio fino gore visoko i divila im se

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Baby prvotno napisa
    Možda je Fidji u pravu, nisam sigurna. Znam samo da je mojoj šogorici gin. pripisala mirovanje zato što nisko nosi.
    Žene koje "nisko" nose osjećaju jači pritisak na prepone ili prema rodnici, češće ih boli stidna kost ili donji dio leđa. Zato moraju malo usporiti, no to nije znak da će roditi ranije ili imati bilo kakvih problema.

Meni je svako dijete bilo sve niže i niže , vjerojatno kod svake sljedeće trudnoće tetive i ligamenti koji drže sve na okupu malo labavije drže.

No to zapravo nema veze s tim gdje se beba ugnijezdila na početku. Na tom mjestu će se formirati posteljica, a beba će ispuniti cijelu maternicu svejedno gdje je posteljica. I normalno će se moći spustiti u zdjelicu jer je pupkovina dovoljno dugačka.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sweetmint prvotno napisa
    Moja cura je bilo jaako nisko od samog pocetka...i dr mi je strogo zabranio kucanske poslove, tipa usisavanje ili neko klecanje ili sl. Istina, vise sam morala lezati, a na wc sam isla milijun puta jer je beba stalno pritiskala mjehur.
    I uvijek sam gledala one mame ciji je trbuh bio fino gore visoko i divila im se
    Da li si ranije rodila?

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Rodila dan prije termina

Ali u ovoj trudnoci stomak nije uopce nisko, ne znam hoce li se s vremenom spustati..

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

kad visoko nosiš...nemaš problema s trčanjem na wc svakih 5 minuta (bar ja nisam imala)

sve je ostalo...normalno.

meni su na uzv-u rekli da je posteljica hmm...mislim straga, i da je plod visoko, i da mjere nisu baš kako bi trebale biti, i kao to nije baš dobro. ajme meni koje sam paranoje imala A zapravo sve je to normalno... Rodila sam u terminu, bez komplikacija, zdravu curicu...

Opusti se i uživaj

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hvala vam cure na odgovorima,sad mi je lakše.U prvoj trudnoći se plod ugnijezdio normalno,ni visoko ni nisko.A sad me dvaput pitala da li sam tako visoko nosila u 1.trudnoći pa mi je to bilo čudno.Odmah me asociralo na kraj trudnoće i nalijeganje doktora na trbuh. :shock: Ali super se osjećam,čak pored moje cure na dane zaboravim i da sam trudna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •