Zanima me ako dijete ne smije jesti kravlje mlijeko s čim praviti npr.keksolino? :?
Zanima me ako dijete ne smije jesti kravlje mlijeko s čim praviti npr.keksolino? :?
sa adaptiranimMamaSB prvotno napisa
Ili sa majčinim izdojenim,
s rižinim,
ili zobenim.
Koliko je dijete staro?
a zašto ne smije mlijeko. Da li je alergičan, netolerantan na laktozu ili kaj?
vjerujem da je dijete još premalo za kravlje mlijeko
o.k. pod pretpostavkom da je dijete premalo, ja uopće ne bi onda davala keksolino. Općenito te line ne volim davati svojoj maloj jer unutra ima šećera, ali to sam ja (bojim se jer u mojoj obiteljskoj anamnezi sa majčine strane su svi dijabetičari + koliko sam čitala šećer usporava absorpciju željeza u krvi, pa mi je to dodatni argument). A stoji i činjenica da mi je mala uvelike olakšala odluku jer ih ne voli i neće jesti.
Dijete u periodu dohrane zaista ne treba keksolino :/ Previse je to nezdravo i "plasticno". Bolje skuhati griz, zobene ili proso pa dati djetetu.
i da se nadovežem: taj kesolino i medolino ti imaju najviše šećera od tih lina, imaš i frutolino - tamo nema tog rafiniranog šećera, već fruktoza. Ali uz uvažavanje tebe, jer ti ćeš na kraju odlučiti, ja bi ipak potpisala anchie76, ja maloj kuham griz - dobro pojede i još se dobro pokaki.
Ne moraš dati keksolino, ako daješ lino radije probaj lino kukuruz ili lino riža+pet vrsta voća koji imaju puno manje šećera (mislim da je fruktoza).
Slažem se anchie76 da je bolje dati zobene pahuljice i sl. ali kod nas npr. je situacija takva da P. ne želi jesti samo zobene pahuljice, proso još manje. Kad napravim zobene, prosenu kašu, poppies od riže i sl. uvijek dodam par žlica lina, ili 7korn (isto nema šećera) i onda jede jer ispadne drukčija tekstura i bolji je okus. Pa, onda mi je bolje da jede žitarice + lino nego da ne jede ništa.
I moja mala je alergična na kravlje mlijeko, pa žitarice i lino uvijek radimo s hipoalergenim mlijekom.
frida editirala kršitelje Međunarodnog pravilnika o marketingu nadomjestaka za majčino mlijeko.
e da, taj je :D . Znam da sam u jednom pročitala da nema rafiniranog šećera nego fruktoza. Nisam znala točno koji je jer kako moja mala ta lina neće jesti poslije nisam kupovala i nisam se više time zamarala.Sirius Black prvotno napisa