Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: rođendan

ideja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno rođendan

Nakon dugog vijećanja odlučili smo 8. rođendan proslaviti kod kuće. Prostora imamo, a ideje skupljamo. Ak neko ima iskustva kakvu glazbu danas sedmogodišnjaci slušaju nek me poduči. Kad pitam J. ona još nema pojma. Jel netko u zadnje vrijeme slavio rođendan doma? Kak ste ih zabavili? Ne bi zvala nikakve mađioničare i slično.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

mi rođendane slavimo isključivo doma.

na 7. rođendanu je bilo sedmero djece, pet dečkiju i dvije curice.
    napravila sam im muffine i mini hrenovke u lisnatom, lisnate slance i kupila slane grickalice. pili su voćne sokove.
    mm im je sa svog laptopa puštao muziku , a složio je kompilaciju svih aktualnih domaćih hitova+ par navijačkih za dečke i par plesnih stranih za cure. igrali su graničara pred zgradom i nogomet svi skupa, a kad su se vratili, izvadila sam im monopoly, semafor i tvister. torta je bila oko pol 7 (skupili su se oko 4) , a poslije torte su igrali ps i na kompu igrice.
    na kraju su dečki iskopali i zmajeve, cure su plesale oko njih... fajrunt je bio negdje u 8.

mi smo moderirali utoliko da sam objašnjavala pravila igara (i igrala twister s njima) i smirivali tenzije- fotkanjem.

mislim da su dovoljno veliki u toj dobi da ih ne treba konstantno vrebat ko kobac ali bit spreman na interakciju u mjeri u kojoj to traže.

meni je najbitnije da je dijete na kraju svega bilo sretno i zadovoljno.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Uf i mene to muči ovih dana.

Moja je pozvala cijeli razred, ne stanu nam svi u kuću, ali blizu kuće je park s ljuljačkama, klackalicama i veeeelikom livadom i tamo ima kućica od ribiča. Tako da u slučaju kiše imamo sklonište, a i opremljeno je tanjurima, escajgom i sl.

Mislila sam djeci naručiti pizze, bit će grickalica i sokića.
    Također mogu igrati graničara, a o glazbi nisam ni razmišljala, fala što ste me podsjetile

Samo molim Boga da ne pada kiša, a sudeći prema prognozi ni neće, ali će biti jako hladno (oko 4°). Ne znam jel nam to baš pametna ideja, ali sad je gotovo. Pozivnice su poslane.

Baš nam je nezgodno u proljeće. Nikad ne možeš nešto planirati, uvijek je tako promjenjivo. Imali smo rođendana i sa snijegom i kišom i vjetrovito, a i super toplih i sunčanih dana.

ideja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

babyboys, hvala! Malo ćemo glazbe nasnimit već sam našla izvore, a pronašla sam i nekakve igre s balonima kaj bi mogli primjenit. Ali ti klinci danas, sve je nekak naopak. Meni jučer J. veli da ju je malo sram slavit doma rođendan, jer uvijek ide u igraonice i ko zna jel se uopće rođendan za školske prijatelje može slavit doma. Onda sam joj objasnila da smo mi uvijek slavili rođendane doma jer igraonica nije bilo. A ona :shock: ! Rene2 javi se kak je bilo možda bude kakav dobar savjet

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

nema na čemu.
    meni osobno ne dolaze igraonice u obzir jer ne dam 1000 kuna za nešto što mogu sama za puno manje para.
    i tako sam to njemu prezentirala, bez okolišanja.
    i nije imao izbora nego prihvatit.

a ovaj dotični rođendan koji sam opisala koštao nas je ravno 100 kn.
    i sve je bilo pripremljeno za sat i pol.

inače, možeš napraviti palačinke, pa im na stol staviti različite namaze - nutellu, marmeladu neku, mljevene kekse ili orahe, pa nek si sami filaju.
    ista stvar sa sendvičima. narežeš dva francuza na šnitice i na tacnu im staviš neke salame, malo sira, povrće... nek slažu.

Za curice se može nabaviti gumi, njima uglavnom nepoznat rekvizit, pa ih naučiti igrat trokut ili olimpijadu (mi smo to radili za Tov 6 roćkas).

zgodno je i za svako dijete složiti neki poklončić koji ne mora biti skuplji od 5 kn, ili organizirati tombolu....

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo, Ideja, pitala sam svoju kćer (koja je tek nešto starija od tvoje) što voli slušati, odnosno što bi voljela slušati na rođkasima: Abba, Beatlesi, Avril, Ivana Kindl, Dino Dvornik, i to je to, kaže ona... E, sad, to ti ovisi o djetetu, mislim da se ne moraš puno zamarati s time... Osim toga, djeci je u toj dobi fakat već dosta igraonica (jer su one za, citiram, "malu djecu"), pa mislim da bi im jedan "kućni" rođkas dobrodošao. Osim toga, ako imaš prostora, pusti ih da se sami zabavljaju, ono vole provoditi vrijeme i nestrukturirano, a ti možeš (po potrebi) malo moderirati kad vidiš da stvari "zaštekaju"!
    Sretan rođkas unaprijed!

ideja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Fala, cure! Sad se i ona već pomalo veseli zato jer bu slavila doma. Čak je već rekla i u školi, a klinci su pozitivno reagirali.

Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mi ročkase uvijek slavimo doma, ali prošle godine nam je bio prvi " školski". Pozvao je negdje 11-12 klinaca. On ima rođendan sredinom 5. mj. pa su bili vani na dvorištu. Igrali su nogomet, i cure i dečki, to mi je bilo najbolje, cure su se vrlo srčano borile , igrali su " glazbene stolice ", pa potezanje užeta. Imali su i slobodnog vremena da rade što žele, tu je bilo ljuljanja, draganja mačke i peseka, hranjenje istih, lovljenja po dvorištu...

ideja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Jel netko možda zna gdje bi kupila papirnate tanjure i čaše spužva bob?

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

turbo limač? neki malo veći, tipa rotor , žitnjak

ideja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Da, to si i ja mislim.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

kaže moja kolegica da bi moglo bit i u superkonzumu

ideja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Našla u Turbosportu na Žitnjaku

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

M. ove godine (navršit će 9) želi slaviti rođendan doma. Razumijem da mu se igraonice ne sviđaju i da želi nestrukturirani rođendan, ali me malo brine kako tri sata držati desetak dječaka u koliko toliko mirnom stanju. Ne bih im htjela ništa nametati, ali možda mogu predložiti neku zabavnu igru koju mogu igrati u stanu - imate li prijedlog?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi smo našem starijem kad za 11. rođendan organizirali kviz tipa Milijunaš s kod kuće pripremljenim pitanjima. Dečki su se dobro zabavljali ali pokazala su se dva problema: prvo je to da smo dosta griješili kod određivanja što su im laka, a što teška pitanja (a naravno našeg klinca nismo pitali jer je i on morao sudjelovati), a drugo je bilo to što su neki džokeri namjerno savjetovali krive odgovore. Ipak je bila dobra zabava, i vrijeme brzo prošlo.
    Druge smo godine organizirali tombolu. podijelili kartice s brojevima, mm izvlačio iz vrećice i izvikivao, sve pet.
    U oba slučaja pripremili smo sitne nagradice za sve sudionike.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Vlvl

Ideje i sajtovi, ali na engl:
    Tražilica igara za rođendan
    Rođendanske igre
    Savjeti za rođendanske igre

Možda nekome se svidi nešto sa ovih sajtova što sam stavila ili dobije ideju... ako treba nekome pomoć sa engleskim, javite se!

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ideja, ovo je odlično :D

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

maslačkice, i ovi linkovi su mi super, već sam ja razradila par ideja...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zdenka, ima jedna zgodna igra da na papiriće napišu neke zadatke, te papiriće smotaju, stave u neku plastičnu zdjelu ili kutiju i onda izvlače. Zadaci mogu biti neki smiješni (npr. glumi da si ljut, pjevaj kao Tony Cetinski, oponašaj svog najboljeg prijatelja, idi u dnevnu sobu i traži čokolade...) Moji su se sa svojom sestričnom znali dobro zabavljati s tim. A jednom kad smo bili kod prijatelja im je frendica napravila traženje izgubljenog blaga. Stavljala je putokaze po kući, papiriće na kojima je pisalo što sad trebaju napraviti, dakle korak po korak da nađu gdje je ona stavila izgubljeni predmet. Onda su oni tražili. Isto im je bilo zabavno. Ili karaoke.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ovo s blagom je sigurno izuzetno zabavno, ali mislim da bi mogla nastati strka. Još ću pitati M. ali meni se najviše sviđa ova ideja s papirićima i zadacima (to može i on smišljati) i tombola.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Imaš pravo, ovo s blagom je bilo kod naših prijatelja u kući i dvorištu, a njih je bilo četvero. Za njih 10 bi bilo pregužvovito. Ovo sa papirićima su sami smišljali zadatke i ispadne jako duhovito i zabavno.

ideja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Samo da vam izreferiram da je rođendan prošao odlično. S mojima sve skupa je bilo 17 klinaca. Sve nam je bilo na temu Spužva boba. Imali smo takve tanjure, čaše, salvete. Sve kaj smo u kući imali od Spužva boba smo povješali po stropu i po zidovima. Napravili smo 2 torte Spužva bob i Patrik. U Ofertisimi sam kupila poklončiće za tombolu - sve za 5-6 kuna, ne bi vjerovali kaj tam svega ima za 5 kuna. Igrali smo se: pokvarenog telefona, ples ispod štange- ne znam kak se to točno zove, vrućeg krumpira, hvatanja balona, ples dok je muzika a kad prestane onda se ukipe-to im je bilo najbolje. Nasnimili smo im brzu glazbu (bilo je malo i navijačkih). Uglavnom klinci su bili prezadovoljni, moja J. posebno. Sve zajedno sam možda potrošila 300-400 kn. A znate kolke su cijene u poštenim igraonicama. Samo treba malo dobre volje.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

eto, drago mi je da je rođendan super prošao i da je dijete zadovoljno. :D

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I meni. Nama uskorio slijede dva zaredom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •