Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Labavo pričvršćena sjedalica u autu!

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Labavo pričvršćena sjedalica u autu!

Tražila sam i tražila, ali nisam našla. Problem je sljedeći.

Kupili smo chiccovu AS sa kolicima 3 u 1 sa AFix i imam pitanje. Kada je stegnemo pojasevima, ona svejedno ostane nekako labava , kada je rukom mičem, vrti se na sve strane. Jedino kako smo je uspjeli uglaviti je bilo da smo prednje sjedalo gurnuli do kraja i tako je učvrstili. Iako mi se to tako ne čini ispravno.
    I tu sjedalicu je malo prerasla, vire stopala dole, odnosno skroz su vani, i tjemenom je počela viriti van. Ima samo 9 mj i 9 kg. Ali je jaaaakooo dugačka.
    Kupila bih sjedalicu 0+ od chicca, ali u sjedećoj pozi. Ima neki dodatak za kičmu, koji se može povući u par poluležećih položaja, i stavlja se i za napred i za natrag, a kako mi je to jako važno da ona sjedi za natrag ta mi se čini ok.
    Voljela bih odgovor nekoga tko se razumije pa da mi kaže, jer ova nam je sve manja i čini mi se opasna tako labava i stisnuta sicom.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Pridružujem se tvom pitanju. Imamo istu sjedalicu i isti problem

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj rena7 prvotno napisa
    Pridružujem se tvom pitanju. Imamo istu sjedalicu i isti problem
    Probajte otići na sljedeći pregled AS, savjetnici/e vam to super učvrste, vidite kak to rade i onda znate i sami dobro učvrstiti AS. I Slatkica je imala tu sjedalicu, bila sam uvjerena da se ne može čvrsto montirati. Razuvjerili su me savjetnici/e

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

to što stopala vire nema nikakvog utjecaja na sigurnost i dozvoljeno je. tjeme ne smije viriti, štoviše vrh tjemena bi trebao biti nekih 2 cm od ruba sjedalice. s obzirom da ti je beba već veća probaj povećati kud sjedalice tako da beba možda sjedne malo dublje u nju i time produžiš boravak u toj sjedalici.

pričvršćivanje sjedalice prednjim sjedalom je ne samo beskorisno nego i potencijalno opasno.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kupit ćemo drugu pa ćemo biti najsigurniji. I neće biti chicco, jer mi se čini da je nikako ne mogu vezati da se ne šeta. Djeluju labavo koliko god ja stiskala pojaseve.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj nenaa prvotno napisa
    Kupit ćemo drugu pa ćemo biti najsigurniji. I neće biti chicco, jer mi se čini da je nikako ne mogu vezati da se ne šeta. Djeluju labavo koliko god ja stiskala pojaseve.
    Moja je bila do 14 mjeseci u toj sjedalici i tada je imala 78 cm i 10 kg. Kolika je tvoja curica? Vjeruj, stvarno se može jaaaaaaako dobro pričvrstiti.

Pogledaj si malo i ovdje

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pa ima 80 cm i 9.5 kg. Znam, smješna je. Duga i tanka. Ali već mi strši van iz sjedalice. Probat ću maknuti autofix, ali onda svaki put moram sve otkopčavati i zakopčavati, to mi po gradu baš i nije praktično, ali probat ću.
    Ma da mi je netko jednom učvrsti i pokaže, ali tko? Šteta mi je sada trošiti na neku sjedalicu, ako mi nije još potrebno. Ali ako budem morala hoću, jer ovako labava sjedalica mi je užas. Mislim pričvršćena je ona dobro, ali ja mislim da nbi trebala i mogla bolje.
    MM je uzeo auto i išao se na poligon okrenuti sa ručnom i naglo zakočiti, i kaže da se nije mrdnula. Ali znaj ti u jačem sudaru ( ne daj Bože ) kako će se ponijeti zbog tih cm-dva lufta.

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Probat ću maknuti autofix, ali onda svaki put moram sve otkopčavati i zakopčavati, to mi po gradu baš i nije praktično, ali probat ću.
    To moras sa svakom sjedalicom koja nema bazu uraditi. :/
    Mi smo imali istu, pa nam je super bila zategnuta bez baze, jer ja jaaako velika sjedalica, a pojas taman dug da sjedalicu "zabije" u naslon kad je koristimo bez baze. Nigdje nije ni makac.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

...ali onda svaki put moram sve otkopčavati i zakopčavati, to mi po gradu baš i nije praktično, ali probat ću.
    Zaboravi to. Nećeš ju moći sama učvrstiti. Barem ja nisam mogla. Ostavi sjedalicu u autu, a maličku vadi van.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pa to i radim, ali bez autofixa je moraš svaki put cijelu raskopčati da izvadiš dijete. Inače mi je stalno u autu spremna.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Pa to i radim, ali bez autofixa je moraš svaki put cijelu raskopčati da izvadiš dijete. Inače mi je stalno u autu spremna.
    Ne moraš, vježba radi čuda

mis-pis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Sad ce me neki poceti gadjati, ali meni se bas ta sjedalica svidjala. Mislim da sa njom necu moci na Rodinu burzu. Salu na stranu, bas je onako komotna, a i sigurna. Ja, koja nikome nisam vjerovala kad je montiranje sjedalice u pitanju, sama sam uspijevala da je uglavim. Mi smo je radi dobrih ocjena na kraju i kupili (koliko se sjecam, cak je bez baze i mrvicu sigurnija).

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

cure

probajte ucvrstiti autosjedalicu bez baze. chiccova baza nema nikakvu kopcu koja bi fiksirala zategnuti pojas, a sama po sebi 'trosi' jako malo pojasa pa se cesto olabavi.

autosjedalica se cesto skroz pravilno moze ucvrstiti ali bez baze.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

jos sam se sjetila

nenaa

da sto duze izdrzite u ovoj autosjedalici odnosno da ne izgleda da ju je prerasla:

kao sto je daddy vec napisao probaj malo vise sjedalicu namjestiti u sjedeci polozaj. nekih 60 stupnjeva i ukoliko postoji jastucic koji je predvidjen za vadjenje, izvadi ga. jastucici koji su predvidjeni za male bebe najcesce su namjenjeni za koristenje do nekih 3-4 mjeseca starosti.

sjedalica bez njega je daleko komotnija i pojasevi se pravilnije namjestaju.

glacica ne smije nikako viriti van iz as. nogice smiju kolko hoce.

nenaa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Joj taj jastuk mi odavno skuplja prašinu. Stavila sam neki jastučić ispod sjedalice i maknula bazu i sad je kao stjena čvrsto. Ludo. 9 mj. mi je trebalo da to skužim. BLONDIE

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mi imamo grozan problem sa učvščivanjem PegPerega 0-13 u aute. MM stalno mijenja službene i mazde i megani (stari, mi imamo novi pa je sve OK) nemajju dovoljno dugačke pojaseve ili mi nešto krivo radimo. Danas MM mora obavljati stvari po gradu s malim u autu jer sam ja kod doktora. Molim vas savjet - kako vezati: da li ide pojas straga pa zakopčamo pa onda preko...
    Vezali smo iza pa ukopčali i onda samo prebacili preko, ali to uopće nije čvrsto... Luda sam i sutra ne možemo radionicu jer imamo krstitke i vjenčanje. Molilm Vas pomoć!!!!!!!!!!!!! Hitno je i luda sam od straha... :?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

putanja pojasa ti je dakle nacrtana na sjedalici
    ukoliko malo pojasa fali onda staviš sjedalicu okomito, provučeš pojas i onda zarotiraš sjedalicu u njen ispravan položaj. ako uspiješ, sjedalica je obično čvrsto postavljena.
    da li koristite bazu ili ne?
    ako koristite a nedostaje vam pojasa, izbacite bazu (ukoliko je moguće po uputama) jer u tom slučaju se troši manje pojasa.

kažeš da ne možeš sutra doći jer imate krstitke i vjenčanje. žao mi je što moram biti grub ali odredi si prioritete. ukoliko baš nije velika gužva na pregledu, sve obaviš za 20 minuta. mislim da se toliko vremena uvijek nađe.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Hvala puno na pomoći - idem odmah probati. Ne kužiš - MI se sutra krstimo i vjenčavamo...

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj sanja77 prvotno napisa
    Hvala puno na pomoći - idem odmah probati. Ne kužiš - MI se sutra krstimo i vjenčavamo...
    pa totalno cool

dođite nam tak zbigecani na pregled pa da vidiš kako ćemo imati dobar materijal za naš DVD

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Sam da reportiram: uspješno smo motirali! Hvala! :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •