Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: isplata rodiljne naknade(?)

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno isplata rodiljne naknade(?)

Ako bi mi netko znao pomoci...rodila sam 15.11.2008., koristila bih pravo na porodiljni dopust za nezaposlene majke, prosli mjesec sam predala papire u klovicevu i sve ok, receno mi je da cekam rjesenje koje ce doci na kucnu adresu...medutim, kako rjesenja jos nema lagano me hvata panika i sad me zanima sljedece: sto je uopce to rjesenje? Da li postoji mogucnost da mi u rjesenju jave da nemam pravo na nikakvu naknadu? Kada bi to trebalo stici? Koliki je vremenski period izmedu dobivanja rjesenja i prve isplate?
    Hvala...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ako sam dobro shvatila, nezaposlena si?
    Da li si prijavljena na Zavod za zapošljavanje?

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vidim na http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...light=#1799959 da je tvoja situacija malo kompleksnija od ovog navedenog u prvom postu i da se problemi oko utvrđivanja prava na rodiljnu naknadu vuku iz prošle godine :/

uvijek postoji mogućnost negativnog rješenja, ali nadam se da si riješila probleme oko nepravodobne prijave i da se to neće dogoditi. sama predaja zahtjeva ne garantira da će naknada biti i odobrena.

kako si zahtjev predala tek prošli mjesec, nije ni čudno da rješenja još nema. 30 dana je nekakav rok u kojem bi zahtjevi trebali biti riješeni, dodaj vrijeme slanja... a dodaj i da se u zadnje vrijeme taj rok počesto produžuje jer je hzzo zatrpan zahtjevima i žalbama (uslijed primjene novog zakona)

napomena - s obzirom da si rodila prošle godine, novi zakon koji obuhvaća i majke izvan sustava rada na tebe se ne primjenjuje, već se pravo na naknadu utvrđuje prema zakonima važećim do 31.12. prošle godine.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam isto nezaposlena majka. predala sam papire i već idući mjesec mi je sjela naknada oko 20. par dana nako što su novci sjeli stiglo je i riješenje.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Naknada od HZZO-a sjeda između 20. i 25. u mjesecu, a od zavoda za tapošljavanje do 10. u mjesecu.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

hvala vam i oprostite sto se nisam ranije javila. Sto se tice gore navedenog - rjeseno. Usput, da, nezaposlena sam i prijavljena na biro. Nego, htjela sam postaviti pitanje koje u principu nema veze sa prethodnim, ali me interesira pa da ne otvaram novu temu... Na rodiljnom dopustu sam i prijavljena sam na biro. Zasto sam duzna ponasati se kao aktivni trazitelj zaposlenja kada u pravilniku o aktivnom trazenju posla i raspolozivosti za rad pise: aktivnosti iz stavka 1. bez gubljenja statusa nezaposlene osobe ne mora provoditi nezaposlena osoba za vrijeme privremene nesposobnosti za rad, zena za vrijeme trudnoce i zena nakon poroda u razdobljima kada joj je utvrdeno pravo na naknadu.
    Naime, ja iako sam na porodiljnom moram se svakog mjeseca dolaziti prijaviti u evidenciju, odlaziti na individualna i grupna savjetovanja itd. A imam dijete od 4 mjeseca i ne namjeravam (jos) raditi!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Moj maleni će drugi tjedan imati 4 mj...
    Uglavnom, u istom smo sosu jer i ja se isto moram svaki mjesec prijavljivati ako ne želim izgubiti pravo na naknadu.
    A to ti je zbog toga što smo rodile 2008. god.
    Da smo rodile 2009. g , novce bi dobivale od Zdravstva, a pošto smo već prije bila na birou, sad 1178 kn dobivamo od njih, a razliku do 1663 kn plača zdravstvo.
    A prijavljivati se moramo zato jer se novi zakon ( donešen 1.1.2009 ) ne odnosi na nas.
    Imaju oni u svojoj evidenciji zapisano da imamo bebe, tako da nam neće tražiti posao.

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pravilnik kaže:

(2) Aktivnosti iz stavka 1. ovoga članka, osim redovnog mjesečnog javljanja, bez gubljenja statusa nezaposlene osobe, ne mora provoditi nezaposlena osoba za vrijeme privremene nesposobnosti za rad na temelju potvrde nadležnog liječnika.
    also, ne morate prisustvovati grupnom informiranju, individualnim savjetovanjima u cilju utvrđivanja stručnih, radnih i osobnih mogućnosti nezaposlene osobe, grupnom savjetovanju, utvrđivanju aktivnosti i ciljeva profesionalnog plana, provedbi aktivnosti utvrđenih profesionalnim planom, ni sudjelovati u postupku profesionalne selekcije.

morate zavod obavijestiti da ste rodile te da ste privremeno neraspoložive za rad.

to biste sve morale i da ste rodile ove godine i naknadu ostvarile kao nezaposlene osobe aktivni tražitelji zaposlenja.

razlika u ovoj godini je to što naknadu ostvaruju i nikad zaposlen i na zavod prijavljene osobe kroz kategoriju "majki izvan sustava rada"

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •