-
Prestajem dojiti!!!!
Drage cure,
jučer sam bila na pregledu i doktorica mi je rekla da imam hipertireozu, tj. pojačan rad štitne žljezde koja mi zagorčava i otežava život. Čitav sam dan umorna, pospana, srce lupa za iskočiti, a uprkos dobrom apetitu imam premalo kila.
Da ne duljim, sad barem znam što je i da ima lijeka.
Rečeno mi je da moram odmah prestati dojiti, jer se lijek izlučuje u mlijeko.
Moj lutak ne želi ni čuti za bocu. Niti vodu koju obožava, ne želi piti na bocu. Hoće mene, mene i samo mene.
Pokušali smo s bocom umjetnog mlijeka, a on plače, ljuti se, a meni se para srce i najradije bih tu glupu bocu bacila u zid. Pokušala sam davati i na žlicu, ali onda pljucka, smije se i to sve skupa traje satima. To nema smisla.
Kako ga privoliti na bocu i to odjednom, nakon 7 mjeseci?
Btw, što ću s prepunim cicama?
P.S. Osjećam se kao maćeha.
-
Joj tako mi je zao, prvenstveno zbog tvog osjecaja....Prvo, super da si otkrila sta je i da ces sad to lijeciti, to je najvaznije. Ako je to s dojenjem vec tako da moras prestati, izmuzaj se kad osjetis prepunjenost, ali ne do besvjesti, nego samo da tu prepunjenost smanjis.
Sto se malenog tice, mozda da mu dodas jedan cvrsti obrok umjesto flasice, a sto se adaptiranog tice, jesi li probala na casu? Imaju i one case s kljunom, pa da za pocetak probas tako?
Jedan je jedini razlog zbog kojeg bih ja probala sa flasicom, a to je nocno hranjenje, tipa, ako se mish budi nocu da jede, a ti ne zelis da ga posjedas i razbudjujes potpuno, s flasicom je lakse.
Sigurna sam da ce nakon nekog vremena prihvatiti alternativu, za koju god se odlucis, moras biti strpljiva i pregurati tih prvih par dana. Nek TM proba da ga hrani casom i flasicom jer on tebe povezuje sa sikom. Vjerujem da ti hipertireoza stvara i dodatnu nervozu i nemir, ali preguracete vi to. I ne osjecaj se ko maceha, pa ti si jedna od najdivnijih mama koje znam, koja se jos u ranoj trudnoci lijepo potrudila da dojenje uspije. I uspjela si. Najvaznijih 6 mj. je proslo.
-
Ja imam hipotireozu (stitnjaca mi preslabo luci horomone) od 13 godine zivota. Bila sam pod terapijom cijelu trudnocu i cijelo vrijeme dojenja (prestali smo s navrsenih 21 mjesec).
Ja na tvom mjesu ipak nebih prestala dojiti ili bih trazila drugo misljenje. Kolicina hormona koja se luci u mlijeko je zanemariva u odnosu na ono sto beba dobiva. Nasa pedijatrica niti u jednom trenutku nije zagovarala prestanak dojenja.
-
hipotireoza je druga stvar i laksi je poremecaj nego hipertireoza
-
S tim da je terapija za HIPO i HIPER tireozu potpuno razlicita....
Dodatak hormona koji se daje kod hipotireoze jeste neskodljiv, ali znam da se kod hipertireoze koristi radioaktivni jod, nekad i beta/blokatori, a to definitivno nije ono sto dojence treba da dobije ni u najmanjoj kolicini.
-
-
melrose, sto se tice prestanka dojenja, mozda je najbolje da nazoves rodin sos telefona za dojenje, da ti cure daju ispravne savjete kako najbolje prestati dojiti a da izbjegnes zastoje mlijeka, mastitise i slicne probleme koji se mogu javiti
drzim fige i 7 mjeseci dojenja je super a sad se skoncetriraj na sebe, jer dijete treba zdravu majku
-
Melrose, baš mi je žao. Strašno je kad te tijelo, nakon toliko truda i priprema, iznevjeri...
Nažalost, hipertireoza je ozbiljna bolest i ako se ne liječi može ti jako uništiti srce.
Dok piješ lijek nikako ne bi smjela dojiti, osobito ako se radi o onom koji smanjuje rad štitnjače (ne znam što si dobila) - a tvojem djetetu štitnjača radi kako treba, a ne prejako.
Ako još nisi počela piti lijek, ima li šanse da odvikneš bebu u par dana?
Na što pije vodu? Probaj na isti način dati mlijeko. I eksperimentiraj s raznim formulama (ma sve su odvratne, znam...)
Koliko dugo ćeš morati piti lijek?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma