1.1. je blizu, a ja nemam pojma koliko ce se i sto placati. Zna li netko tocno koliko kostaju dodatne police i koliko ce nas kostati usluge kod lijecnika???
1.1. je blizu, a ja nemam pojma koliko ce se i sto placati. Zna li netko tocno koliko kostaju dodatne police i koliko ce nas kostati usluge kod lijecnika???
http://www.hzzo-net.hr/08_01_00.php
ja baš maloprije gledala dopunsko...
Mene toliko ne pati tih 80 ili 130kn koliko me pati što je to još jedna dodatna stvar u životu koju moram posebno plaćati.
Ne znam jel mi gore to ili se kusurati svaki puta kod liječnika...
koliko znam, plaćat će se 15 kuna za svaki dolazak i nema ograničenja kao prije 30k mjesečno, znači dođeš 10 puta, platiš 150kuna
danas su nam dostavili blokove s uplatnicama
s uputstvima na 3 strane koje ja nisam danas imala ni vremena od gužve, ni živaca, proučavati
tko bude imao dopunsko neće plaćati ništa
osim i dalje doplatu na ljekove s doplatne liste
Majkomila, pa još malo će uz specijalizaciju trebati i tečaj knjigovodstva![]()
Da, a sestre su opet administratori ili još bolje - blagajnicea za istu plaću.
a70v, a oni koji plaćaju privatno dopunsko?aleksandra70vanja prvotno napisa
Ma mrak, još i toaleksandra70vanja prvotno napisa
ne uzimaj me za riječ
rekla sam da nisam proučila ona uputstva
Ma dobro, ionako mi ništa ne ovisi o tome, ako trebam ići k liječniku, trebam ići i točka. Kako nitko ne spominje privatna osiguranja, i ja sam stekla dojam da ne igraju u ovom slučaju. :/
Hm, stvarno :? zar privatna ne pokrivaju te troškove do nekog iznosa? Ili više ne pokrivaju?
Pa pokrivaju, ali nisam sigurna odnosi li se to na ovaj novi harač. Zapravo bi trebalo njih nazvati i pitati. Budem sutra.
Ja ima dopunsko HZZO-a već sedmu godinu.
Znači ja ništa ne bum plaćala kad dođem kod dokotra?
Nikakve preglede, uputnice, recepte?
Meni uponudi od prije mjesec dana nude neku nadoplatu na ovo što imam a koja onda pokriva neograničeno participacije
govorimo o razlčitim stvarima
ja mislim na onih 15k što će se plaćati u primarnoj i to mislim da privatne police ne pokrivaju
a privatna osiguranja sigurno i dalje pokrivaju sve iz police u njihovim ustanovama
a koliko i što pokrivaju u državnim bolnicama ne znam, nisam baš u to ulazila
ana, bojim se da nemaju popust na vjernostana.m prvotno napisa
![]()
Ali da, koliko ja kužim, ti ne budeš morala ništa dodatno plaćati.
Kaže:
Šta to znači? Da ako plaćaš dopunsko možeš još i do 3000kn nešto nadolaćivati ili ako ne plaćaš najviše možeš plaćati participaciju 3000kn ili nešto pedeseto?Najviši iznos sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite koji se osigurava dopunskim zdravstvenim osiguranjem ne može biti veći od 90,20% (cca 3000kn) po jednom ispostavljenom računu za izvršenu zdravstvenu zaštitu.
Janoccka, ja sam to shvatila kao da dopunsko ne pokriva više od 3000kn ukoliko je iznos računa viši. Što onda s nekim skupim operacijama? Totalno sam zbunjena ...
Znači da uz obavezno moramo imati i dopunsko,dodatno,privatno.....i opet ne znaš jel to dosta ili te iza flanjke opet čeka nekakav harač.
Meni to nista nije jasno.
Imam ono dopunsko osiguranje HZZO-a (narancasta iskaznica), placa mi ga firma (whee, da i oni nesto korisno koji put naprave). Jel to dosta, ili moram uplatiti jos 5490824 privatnih i slicnih osiguranja? Ili uvijek postoji mogucnost doplate za usluge, neovisno o osiguranju?
Dali je itko od Vas dobio išta od HZZO-a poštom?
Koliko sam ja skužila, svi bi trebali dobiti obavjest i ponude na kućne adrese i to to 01.01.'09.![]()
Znaći ipak nešto šalju.ivarica prvotno napisa
Kaj? Samo ponudu za dopunsko ili ima i neko objašnjenje cijele situacije?
i ja sam dobila ponudu poštom, a uz to i dopis u kojem su kao pojašnjenja o plaćanju praticipacije, ali je većina izražena u postocima u odnosu na proračunsku osnovicu :?
tu ponudu možete skinuti i s njihovog weba www.hzzo-net.hr , ja sam to nedavno obnavljala za tatu
ja sam upravo uplatila... zlu ne trebalo... a ponudu ću pričekati poštom...
MM nije dobio, ja jesam. Njemu firma plaća neki vid privatnog dodatnog osiguranja (Sunce), možda je to razlog?mali karlo prvotno napisa
Nego, meni je njihova ponuda živa nepravda. Zaposleni s plaćom većom od 5.100 kn plaćaju dvostruko više od umirovljenika s mirovinom iznad 5.100 kn. OK, imam više od 5 tisuća i pripadam valjda nekom privilegiranom sloju...ali da sam umirovljenik s istim tim iznosom ne bih uzdržavala troje djece, već samo sebe.
Definitivno ne želim ugovor sa tom birokratskom tvorevinom koja uopće nema osjećaj za ljude i njihove stvarne potrebe.
Da li privatno zdravstveno osiguranje pokriva bolničke dane? Troškovi eventualnih operacija - treba li imati dopunsko (može li u tom slučaju privatno) ili nešto imamo i od onog doprinosa koji nam uzmu od bruto plaće?
Čini mi se da privatno dopunsko osigiranje pokriva dio troškova SAMO u njihovim poliklinikama, sve ostalo, a koje ide klasičnim putem-doktorica opće prakse-uputnica-specijalistički pregled ne pokriva, tj.i dalje plaćaš participacije za preglede po bolnicama ili "krevet"(cca 300 kn/danu) ako ideš na neku ciljanu operaciju. Ležanje u bolnici ne plaćaš samo ako završiš tamo preko hitne.
Bar sam ja to tako sebi prevela iz svih ovih silnih natpisa.
Ja imam ovo dopunsko od HZZO-a po 80 kn mjesećno i ne plaćam participacije za specijalistićke preglede, nisam platila ništa pri operaciji madeža, svi ljekovi koje sam do sada uzela nisam trebala nadoplaćivati.
Mislim (mada još nisam provjerila), da će ova kartica pokriti i ovih 15 kn po usluzi kod doktorice opće prakse.Valjda. :/
Po svemu tome skupa imam dojam da svi oni koji su uzeli jedno od privatnih dop.osig. baš i nisu profitirali, jer em je skuplje, em ti ne pokriva niš van njihovih poliklinika. A možda se i varam. Nek se javi netko ko ima, pa nek nam pojasni, a kasnije ću navesti dva tri slućaja koje ja znam.
I ja sam dobila poštom ponudu, MM ne.
Prepustit ću njemu formular, on je stariji![]()
imam privatno dopunsko. i da, skuplje je, odnosno sad je isti iznos koji bi plaćala i hzzo-u. da li sam profitirala - sve obavljam u njihovim poliklinikama, kod svoje dr.opće sam bila 2x kad mi je trebalo bolovanje za mališu. ostalo obavim odmah, unutar par dana, kad želim i točno znam kad sam na redu.rinama prvotno napisa
da je po hzzo-u i bolnicama - ili bi na GO ili bolovanje za obavit nekoliko pregleda. naruče te u 8 zajedno s još 153 pacijenta, pa kad dođeš na red...
a posao...
a dijete...
j.be se njima...
...ali moraš živjeti u Zagrebu.
Za mene rješenja onda nema![]()
Ne razumijem ovo :?ljiljan@ prvotno napisa
Dali je pokrita puna cijena pregleda ili se neki dio ipak mora platiti?magriz prvotno napisa
Kaj se događa u slućaju da neki pregled nemogu obaviti oni?
Dali poliklinike imaju i laboratorije za vađenje krvi?
Možda sam nešto krivo shvatila :?
Osiguravateljske tvrtke imaju svoje privatne poliklinike. Problem je što, koliko znam, takvo što ne postoji u manjim gradovima (daj Bože da se varam). Ako trebam npr. otorincu zbog svojih čestih problema sa sinusima, isto mi je da li ću čekati tri sata za pregled u bolnici ili sat vremena voziti do Zagreba i sat natrag.
Inače ovo što je Magriz napisala mi se jako sviđa - pregled kod stručnjaka, uz to ljubaznog, u dogovoreni sat, umjesto nervoznog osoblja i 100 pacijenata naručenih u isto vrijeme, a uz to ode i dan godišnjeg odmora.
Odgovarala sam Kahni![]()
Evo slučaj mojeg poznanika.
Radio je RTG pregled pluća u jednoj priv.poliklinici u sklopu tog paketa dopunskog osiguranja. Na očitanom nalazu je pisalo da je sve ok.
Nakon mjesec dana završava u bolnici gdje mu otkrivaju rak pluća i imaju uvid u onu snimku od prije na kojoj oni ipak vide zasjenjenje na plućima, znaći radilo se o krivo očitanom nalazu. Kako kroz daljnje lijećenje plaća punu cijenu kreveta i sve participacije, odlućuje uzeti uz ovo privatno dopunsko još i dopunsko od HZZO-a. Njegov paket u privatnom je oko 3000 kn + sad još i ovo.
:shock: To je cifra za poludit.
Zanima me još, dali je ukljućen i pregled lijećnika u tim poliklinikama koji te upućuju na neke ciljane pretrage ili recimo odeš prvo kod svoje doktorice opće prakse, koja nakon pregleda daje uputnicu za specijalistički pregled kojeg ti tada odeš napraviti u priv.polikliniku u sklopu paketa kojeg plaćaš?
Ja se bojim Rinama da onog tko ima rak ili neku drugu tešku bolest od financijske propasti ne spašava niti dopunsko od HZZO-a.
Kolegica mi je nedavno postala dijabetičar. Ima dopusnko zdravstveno. Lijekove plaća skuuupo! Plaća joj je pala zbog bolovanja.
Što nas uopće može osigurati od ovakvih događaja?
koliko ja znam u privatnim policama osiguranja imaš ograničen broj posjeta specijalisti i ograničen broj dijagnostičkih pretraga, laboratorijske pretrage bez ograničenja. Sve to može se obaviti u njihovim poliklinikama ili kod onih specijalista koji imaju ugovor s njima.
Ja sam primjetila da dosta privatnih ginekologa ima ugovor s njima, tako da se možda isplati uplatiti ako privatno vodite trudnoću. nisam računala, treba uzeti u obzir da se ugovor sklapa na minimum 2 godine.
ali koliko sam ja upućena privatno i ovo dodatno zdravstvenonemaju veze jedno s drugim. privatno ne pokriva smještaj u bolnici, eventualno ako imate malo bolju (skuplju) policu onda privatno pokriva razliku od običnog boravka u bolnici i apartmana.
mene zanima da li je netko uplatio privatno osiguranje za dijete i koristio ga u privatnim poliklinikama (Helena, Sabol) i da li se to isplati? Polica za dijete je oko 100kn mjesečno i pokriva 2 specijalistička pregleda (znači samo 2 puta može preko police kod pedijatra) + 2 kontolna pregleda i neograničeno laboratorijske pretrage :/
Nisam mislila na financije, već samo navodim primjer kako to izgleda u praksi.
A kaj se tiće ovog kaj si ti navela, mislim da je naše zdravstvo već dokazalo da onima kojima je pomoć najpotrebnija najgore prolaze. Znaći sve štima dok si zdrav, od plaće ti se skida za zdravstvo, a ni to nije dovoljno, pa sad dođe novi zakon, pa si prisilno skinu još malo. Sve super dok šutiš i ne tražiš ništa, a čim kreneš po pomoć-ajme meni.
U stilu ko ti je kriv kaj si bolestan.
edit: pokriva 2 specijalistička pregleda GODIŠNJEkajsa prvotno napisa
u cijenu police (mjesečno 135kn) uključena su 2 spec. pregleda godišnje, 1 ful sistematski, dijagn. pretraga koliko treba (prema preporuci specijalista). izvan toga plaćam određeni postotak (oko 20% cijene pregleda)rinama prvotno napisa
imaju svoje poliklinike i ugovorne liječnike - sve odrađuju
labose imaju za osnovnu biokemiju i hematologiju, čak i većina za hormone i tum.markere, a sve ostalo šalju ugovornim labosima
slučaj tvojeg poznanika na žalost nije posljedica priv. dopunskog osiguranja, nego nestručnosti liječnika. na istu stvar je mogao naletiti bilo gdjerinama prvotno napisa
kod priv. osig - ne ideš kod svog liječnika op nego sve odrađuješ kod ugovornog liječnika osiguravajuće kuće, ili u njihovim poliklinikama
naše zdravstvo je dokazalo da oni koji imaju veće plaće, i samim tim više izdvajaju, prolaze daleko lošije od 1) penzionera koji imaju penziju >5000; 2) nezaposlenih koji uopće ne izdvajaju za zdravstvo; 3)zaposlenih na minimalcu koji dio plaće dobivaju na rukeA kaj se tiće ovog kaj si ti navela, mislim da je naše zdravstvo već dokazalo da onima kojima je pomoć najpotrebnija najgore prolaze. Znaći sve štima dok si zdrav, od plaće ti se skida za zdravstvo, a ni to nije dovoljno, pa sad dođe novi zakon, pa si prisilno skinu još malo. Sve super dok šutiš i ne tražiš ništa, a čim kreneš po pomoć-ajme meni.
U stilu ko ti je kriv kaj si bolestan.
po novim pravilima, ja bih trebala izdvajati 130kn mjesečno hzzo-u, a za to bih dobila manje nego drugi. jer - nemam slobodnog vremena čekati u redu kod liječnika op, ne znam gdje ću i kako biti s poslom kad me jednog lijepog dana naruče kod specijalista na pregled u bolnici, nemam slobodnog vremena čekati 2, 3, 4, 5, 8 sati u bolnici da konačno uđem u ordinaciju
E sad... nastranu neke hitne situacije ali prema ovome možda i nije neophodno uplaćivati dopunsko... 4 mjeseca sam provela po bolnicama i pretragama i za ove veće pretrage nema šanse doći na red za mjesec dana. Taman stigneš uplatiti dopunsko :/
Razmišljam uplatiti ili ne i osjećam se tako jadno... Ako odem sutra na šalter i uplatim ko da podržavam Milinovića
I jako me ljuti što nigdje nema kompletan cjenik![]()
Znate što ću vam reći.
Plaćala sam dopunsko, čini mi se, 4 godine po 800 i nekaj kuna.
Nisam iskoristila apsolutno NIŠTA.
Dojadilo mi i prestala sam uplaćivati prije jedno dvije godine.
Tada sam bila u bolnici 7 dana, sinusoskopija i platila 140 kn :/
Neću ga niti sada uplaćivati, ak mi se baš, ne daj Bože, dogodi kakva nesreća - imam životno koje plaća bolnicu![]()
Ja sam ga uplatila prije godinu dana. Bila sam jako loše i radila sam sve žive preglede od CT-a glave, color doplera vratnih žila, VEP očiju i još nešto na V za oći (zaboravila kak se zove), centar za ravnotežu, ORL....došla do MR mozga koju ipak nisam napravila. Participacija samo za onaj V bila je 119 kn, a o svemu drugome da ne prićam. S tim da sam uzela najvše radi magnetske rezonance koja je bez dopunskog bila oko 2800 kn, a sa nekih 300 kn.
meni se ovo čini najelegantnije i najbrže, ali gdje su?Zainteresirane osobe ispunjenu ponudu mogu dostaviti mjesno nadležnim područnim uredima Zavoda:
• neposredno - ubacivanjem u posebno označene sandučiće na mjestima prijavljivanja
treba mi polica što hitnije jer me čeka još pregleda, kontrola, terapija, rtg itd.
![]()
HZZO stranica
Najčešći upiti osiguranika - u izradi
Osigurajte se on-line - također
mogu ja i sama uplatiti po onom obracu KAKO POPUNITI UPLATNICU ZA DZO http://www.hzzo-net.hr/dload/dopunsk.../uplatnica.jpg
ali voljela bih proći prvo ugovor pa onda uplatu
kako ste prošle, vi koje ste potpisivale sada dzo?