Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: smeta mi voda

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno smeta mi voda

Kao što naslov kaže, imam problema s vodom. Smeta mi užasno poslije svakog tuširanja me svrbi cijelo tijelo i koža mi je suha - doslovce bijela os suhoće.
    Probala sam sa svakakvim losionima, kremicama i sl., ali svrbež i suhoća kože poslije tuširanja ne prolaze. Kada se dobro nakremam, na neko vrijeme je koža ok, ali onda se opet vrati na staro - suha je i svrbi
    I ostali ukućani imaju sličan problem, ali ne toliko izražen kao kod mene.
    Da ne govorim o djelovima tijela koje depiliram

Šta mi je činiti? Imamo gradsku vodu i tu nemam baš puno izbora...

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

meni se to događa al samo me svrbe ruke i to od lakta do ramena, al kad se namažem bude mi mali lakše.
    i meni to nije stalno, samo u proljeće

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

izbaci SVE losione i gelove za tuširanje na neko vrijeme...možda ti je od toga...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Gotovo sam sigurna da mi nije od toga, ali pokušat ću i tako.
    Samo s čim da se operem?
    Ima možda kakav prirodni recept?

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

probaj samo vodom, osim kritičnih dijelova i nakon toga se namazati npr. bademovim uljem - kao beba

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja imam isti problem zimi, ali samo s potkoljenicama. Iscesem ih do krvi skoro. A sigurno ne pomaze nosenje dokoljenki. :/

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj khaa prvotno napisa
    probaj samo vodom, osim kritičnih dijelova i nakon toga se namazati npr. bademovim uljem - kao beba
    probaj ovako.
    meni se sada u trudnoci jako pocela susiti koza i tako se mijem. ponekad bebi lossion, a nakon kupanja bademovo ulje.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ISUSEBOZE NISAM JEDINA!!!!!!!!!

Dobro, na stranu s mojim, uh, odusevljenjem... Prosla sam doktore i doktore zbog ovoga i uglavnom su me proglasili ludom. Imala sam cak i dijagnozu, istinabog radnu, da mi je sve to na psihickoj bazi.

Ukratko - ne mogu se normalno tusirati. Nakon tusiranja dobijem crvene flekove i svrbi me cijelo tijelo (posebno gornji dio ruku i, recimo, bedra, cesto i ledja). Svrbi toliko da postajem histericna.

Jedan od zakljucaka je da je voda pretvrda, ali i ja imam gradsku vodu i nisam niti probala ugradjivati one neke specijalne glave tusa ili sto vec.

Enivej, ono sto pomaze:
    - nikada se ne tusirati vrucom vodom
    - obavezno se obrisati nakon tusiranja, i to dobro
    - nikako, ama bas nikako, ne koristiti tekuce sapune - niti za tijelo, ruke.. jos jedino glavu perem samponom, normalnim tekucim, ali nikada kad se tusiram jer taj sampon ne smije na mene
    - dakle, pranje obavezno kamenim sapunom, bez konzervansa, najprirodnjim sto moze biti (Lush prolazi, a najdrazi su mi Burt's Bees proizvodi - kameni sapuni, losioni za tijelo, samponi, krema za ruke..)

Iako me vecina doktora nije ozbiljno shvatila, pretpostavili su da imam problem s A i D vitaminom pa sam neko vrijeme uzimala Plivit D3, ali nisam primijetila nikakve promjene. Trebala sam uzimati nekakve kapi koje se daju/davale su se novorodjencadi, u proizvodnji Alkaloida Skopje, ali to navodno vise ne postoji. Alternativu nikad nisam nasla.

Najgore mi je ljeti, ne znam zasto, ali pretpostavljam da je rijec o alergiji na sunce, koju isto imam... pa se valjda sve podupla. Isti problem imam i na moru - ako se ne osusim rucnikom, a morska voda se osusi na meni, sva se osujem i cijelo tijelo me neizdrzivo svrbi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moja Annabel i ja imamo istih problema. U Opatiji smo bili kod dermatologa prosle godine kod Dr. Jadranke Markusic i ona je preporucila tusiranje Mycogelom. Dakle svi problemi svrabeza su odmah nestali. Ona jednostavno kaze da se poremeti flora na kozi i dodje do nekih koznih gljivica koje okom jednostavno nisu vidjive ali kad nas je stavila pod neke lampe boze sacuvaj.
    Uglavnom taj Mycogel ima kod vas u ljekarnama i ja ga sad stalno imam pa svako malo se par dana tim gelom tusiramo. Probajte.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •