ISUSEBOZE NISAM JEDINA!!!!!!!!!

Dobro, na stranu s mojim, uh, odusevljenjem... Prosla sam doktore i doktore zbog ovoga i uglavnom su me proglasili ludom. Imala sam cak i dijagnozu, istinabog radnu, da mi je sve to na psihickoj bazi.

Ukratko - ne mogu se normalno tusirati. Nakon tusiranja dobijem crvene flekove i svrbi me cijelo tijelo (posebno gornji dio ruku i, recimo, bedra, cesto i ledja). Svrbi toliko da postajem histericna.

Jedan od zakljucaka je da je voda pretvrda, ali i ja imam gradsku vodu i nisam niti probala ugradjivati one neke specijalne glave tusa ili sto vec.

Enivej, ono sto pomaze:
- nikada se ne tusirati vrucom vodom
- obavezno se obrisati nakon tusiranja, i to dobro
- nikako, ama bas nikako, ne koristiti tekuce sapune - niti za tijelo, ruke.. jos jedino glavu perem samponom, normalnim tekucim, ali nikada kad se tusiram jer taj sampon ne smije na mene
- dakle, pranje obavezno kamenim sapunom, bez konzervansa, najprirodnjim sto moze biti (Lush prolazi, a najdrazi su mi Burt's Bees proizvodi - kameni sapuni, losioni za tijelo, samponi, krema za ruke..)

Iako me vecina doktora nije ozbiljno shvatila, pretpostavili su da imam problem s A i D vitaminom pa sam neko vrijeme uzimala Plivit D3, ali nisam primijetila nikakve promjene. Trebala sam uzimati nekakve kapi koje se daju/davale su se novorodjencadi, u proizvodnji Alkaloida Skopje, ali to navodno vise ne postoji. Alternativu nikad nisam nasla.

Najgore mi je ljeti, ne znam zasto, ali pretpostavljam da je rijec o alergiji na sunce, koju isto imam... pa se valjda sve podupla. Isti problem imam i na moru - ako se ne osusim rucnikom, a morska voda se osusi na meni, sva se osujem i cijelo tijelo me neizdrzivo svrbi.