Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: dvoje djece - spavanje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno dvoje djece - spavanje

Matija je prvi put prospavao noć s 2 godine. Teško sam podnosila svakonoćno buđenje po 2-3 puta, bila jadna, depresivna.... (ukinula noćno dojenje s 1,5g.. bez utjecaja na spavanje)

Onda je došla Tonka. I ista priča. Jedino sebe sam uspjela promijeniti. Navikunla sam se na situaciju, prihvatila je.. Umorna jesam (pogotovo kad dodatno nešto uleti tipa bolesti i sl. i još mi dodatno uskrati sna).
    Pomaže mi i što znam da će (kad-tad) prestati.

S Matijom sam probala jednom cry-it-out na 10 minuta i shvatila da mogu krepat, ali to ne mogu provoditi... probala i no-cry .. ali samo puno truda, ne neki uspjeh...

Priče o klincima koji spavaju od 2 mj. cijelu noć su za mene teški SF!!!

A sad pitanje.. zanima me iskustvo žena s dvoje (ili više) djece.. da li su vam sva djeca ista po pitanju noćnog spavanja?

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nisu isti.
    Sven je od početka spavao cijelu noć. Ujutro bi odrapio i do 10. Ali on nije dojen.
    Leon otpočetka ne spava dobro dok ja ne ležim pored njega. Budi se svako malo. Kad sam pored je bolje, ali opet imamo par buđenja za cickanje. A ujutro je već oko 7 oran za nove pobjede.
    Svena nikad nije trebalo uspavljivati dok Leon bez cicke i ne pomišlja na spavanje.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja prva, koja doduse nije bila dojena duze od tri mjeseca - spavala je cijelu noc tako negdje od treceg mjeseca (zaspala nakon vecernje bocice oko 8 i spavala do jutra - 6, 6i nesto). do druge godine je spavala i sama u krevetu, onda se preselila k nama do negdje seste godine

noa je dojio do 26 mjeseci. do 26 mjeseci nije me nocu probudio manje od 4-5-6 puta (za dojenje, on se nije nesto budio ni razbudjivao, a i ja jesam "u snu" dojila, al ipak...). nakon prestanka dojenja, znao se probudit nocu (i vise puta), al je to polako pocelo jenjat...

leo je ista prica ko noa, cak i isti mjeseci su u pitanju...

ami ima sad 19 mjeseci. kad me nocu trazi samo 4 puta (to znaci da mogu uopce izbrojat koliko puta) ja kontam kako sam se naspavala

dakle, mogu reci da su ovo troje bili isti (ne mogu tvrditi da bi ida bila ista, jer su okolnosti bile drugacije), al i da se uvijek (osim u slucaju bolesti, naravno) njihovo nocno budjenje svodilo na njurganje za cicom, cica u usta i blazeno spavanje (do iduceg puta)... nismo se nikad nocu razbudjivali ni nosali ni "uspavljivali"... s te strane kad gledam - super smo prosli

da cu vjerojatno, kad jos ami prestane s nocnim "potrazivanjima" a nakon preko sedam godina ovakvog ritma - blejat sama sa sobom u gluha doba noci - garant hocu nadam se kojoj dobroj knjizi ili reprizi na teveu

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eh, da, svo cetvero se ujutro budi uvijek prije mene. meni je sf da se ustanem prije njih pa da recimo odem bar piskit dok se netko ne probudi

a najcesce dobijem neki prst u oko ili mi netko donese jogurt od kile u krevet da mu otvorim

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

uvijek se govorilo da će drugo biti - drugačije.
    i jest drugačije, još je kritičnije!

ona se budila desetak puta tijeko noći, on tridesetak.
    ali, sada barem znamo da će proći.

i to nas drži živima.

i još su oboje ranoranioci; dizanje poslije 6 je više iznimka nego pravilo

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e, ja se uvijek, ali svaki put kad me ujutro probude - a vani mrak, sjetim frendice cija je cura ko moja ida, al je bila od rodjenja totalni nespavac, budila se ujutro u 3ipo, 4 :shock: :shock:

jedno jutro ju je tata, pri nocnom pohodu na wc - nasao kako pere bide imala je mozda 3-4 godine, kaze da ih nije htjela budit (za divno cudo ) a bilo joj dosadno

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Petra se i sa dvije godine budi minimalno dva puta noći i klopa...a u međuvremenu izvodi akrobacije po nama u svom francuskom krevetu i šest ujutro je maximalna vremenska granica za dizanje...a beba se budi svaka dva sata za cicanje i nekako guramo, ali jedva...imam osječaj da uopće ne spavam...

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

B nije dojen, od 6 mjeseca je spavao cijelu noc. F spava s nama, doji, budi se 4-5 puta, cicka u usta i spava dalje, nemamo puno praznog hoda.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

moji su oboje počeli spavati cijelu noć sa tri mjeseca,
    prvo dijete nije dojeno,
    drugo je....

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nisu isti.... Moj stariji i danas u devetoj godini rijetko kad prespava noć (mora ići barem piškiti), a mlađi bi prespavao i cijelu zimu ko lički međed da ga se pusti. Spava cijelu noć negjde od trećeg-četvrtog mjeseca života, valjda... Imao je period noćnog ustajanja u godini kretanja u jaslice, ali to je bio dio adaptacije i prošlo je za nekoliko tjedana. I danas tako reagira kad je uzbuđen (npr. par dana prije odlaska na more i slično) ali ne budi me noću. Starijega osluškujem i dan danas iako on negdje od četvrte-pete godine ne traži da mi ustajemo nego sam odlazi na wc i vraća se, ali ipak... navika je navika.

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Iskustvo moje najbolje frendice;
    - prvi sin, dojen, buđenje x puta po noći
    - drugi sin, dojen, spava cijelu noć od trećeg mjeseca

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Jasna,skoro nam se i djeca isto zovu i sve ostalo je isto,malo drugačija godišta.
    Grgu dojim još uvijek,samo za uspavljivanje,prvu noć prespavao sa 2 godine i mjesec dana i od tada super spava noću,ne traži cicu ako se slučajno probudi,zaspi dalje,eventualno stavim ruku na njega ili mu se javim.Dojim ga znači i dalje ali se više ne budi noću,znači nije dojenje bilo uzrok buđenja prije već je tražio moju blizinu.
    Tonku dojim isto,budi se noću,pocici i spava dalje.Pošto ja spavam između njih i ja spavam dalje tako da i ne znam koliko se budi ali mislim da ne puno puta,2,3 možda.
    Mislim da se Grga najviše budio noću poslije godinu dana,vjerojatno kad sam počela raditi.
    Ja isto ne mogu pustiti nijedno dijete da plače i tako zaspe,nisam Grgu,neću ni Tonku.Jedno vrijeme sam bila luda od toga i mislila sam kako ću nju "naučiti" drugačije ali ne ide to meni.Sad sam se pomirila s time i nadam se da će i ona početi spavati noću sa 2 godine

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

I kao što ti kažeš,jedino sam sebe promijenila i pomirila se s time jer sam i sama shvatila da njih ne mogu promijeniti tim metodama,probala sam tu i tamo i njega i nju ostaviti da će kao sami zaspat,ona jedino dnevno spavanje zna ponekad sama zaspat ali noću nema šanse.

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Re: dvoje djece - spavanje

Citiraj Jasna prvotno napisa
    da li su vam sva djeca ista po pitanju noćnog spavanja
    ni priblizno
    1.dojeno - od mjesec dana spavalo cijelu noc od 22-06h
    2.dojeno - do 18 mjeseci budjenje x puta nocu
    3.dojeno - devet mjeseci jos uvijek se budi nekad jednom,nekad vise puta.

kad sad gledam,pitam ima li to veze sa karakterom?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •