-
Problem s kozom - bijele bubuljice?
Moja J. oduvijek ima osjetljivu, jako osjetljivu kozu, na nogama poprilicno suhu i dobije osip na sve i svasta. Cak smo i platnene pelene morali izbaciti iz upotrebe jer nije podnosila ni minutu biti u mokrome. Ne da nije podnosila dodir koze s mokracom nego je dobijala bubuljice i na predjelima gdje se guma gacica i pelena dodiruje s nogama. Sve obicne deterdzente smo izbacili iz upotrebe, cim se malo uznoji, isti tren je moram presvlaciti inace se osip opet pojavi itd.
Ono sto mene zanima je o kakvom tocno problemu je rijec, radi li se iskljucivo o reakciji koze na okolinu? Da objasnim preciznije, ono sto se kod nje na kozi pojavi izgleda ko mala, crvena bubuljica, nalik na one koje dobijemo nakon uboda komarca. Nakon dan-dva, crvenilo se povuce, a ostanu te neke male, tockaste bijele bubuljice koje se onda polako suse i nestaju. Oko tih bijelih tockica koza bude prilicno suha hrapava.
Vec smo ponovo dogovorili odlazak doktorici koja i dalje misli da je rijec o kontakt-alergiji, ali zanima me ima li netko slicno iskustvo? Rjesava li se ovo iskljucivo izbjegavanjem tih problematicnih, vanjskih faktora? Maslinovo ulje u vodi i sl. nikad nije pomagalo. Uglavnom je kupamo samo vodom. Ono sto za sada pomaze od kozmetike je i Lavera djecje ulje. Uzasavam se dolaska ljeta i znojenja jer znam sto nas opet ceka.... :/
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma